Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Achter de schermen bij de stylistes van De Grote Tuinverbouwing

Esther 25 juni 2020
Gezien op tv

Iedere week tovert het team van De Grote Tuinverbouwing weer een nieuwe tuin om tot een prachtige plek. Stylistes Rosanne Weerheim en Anne Pater gaan aan de slag met het interieur en leuke groene DIY-tips. Benieuwd naar hun eigen verhaal? Lees dan verder voor het interview.

Hoe gaat het met jullie?

“Met ons gaat het goed! Ondanks de gekke tijd zijn wij volop bezig met nieuwe creatieve ideeën uitwerken. Natuurlijk wel vanuit huis en af en toe een lopende vergadering door een wandeling te maken in de stad. Het seizoen is voor nu, binnen gestopt. Wat logisch is, want je staat op zo'n dag met heel veel mensen iets moois neer te zetten in een relatief kleine ruimte.”

Waar halen jullie de inspiratie vandaan?

“Overal en nergens. Wij werken op vele internationale locaties, zien veel gebeuren in de stad om ons heen en volgen verschillenden digitale platformen. Onze interesses in trends en ontwikkelingen vinden wij belangrijk en proberen dit overal te analyseren en toe te passen in onze eigen projecten.“

Wat is de favoriete trend van dit moment op het gebied van interieur en tuin styling?

“Kleurtrends. Kleur kan je op vele manieren in een ruimte toepassen. Denk aan muren, potten, vazen, kussens en bloemen. Naast kleur, vinden wij het belangrijk om oud en nieuw te combineren. Je hoeft niet altijd alles te vervangen. Je woning kan al een nieuw leven krijgen door spullen een andere plek of uiterlijk te geven. Als iets dierbaar is, vinden wij het mooi om daar een podium voor te creëren in de ruimte. Waardoor het jouw eigen thuis wordt.”

Zijn jullie het altijd met elkaar eens tijdens de opnames?

“Wanneer wij samenwerken, gaat alles bijna vanzelfsprekend. We kunnen heel veel lachen, hard werken maar ook veel van elkaar leren. We inspireren elkaar door de invalshoek van de ander. Als Anne A zegt en Roos B, zoeken we samen een meest passende oplossing. En wat we dan zien, is dat het nog meer versterkt.”

Welke stylingtips willen jullie meegeven aan onze lezers?

“Je hoeft niet altijd te veranderen, maar een verandering geeft vaak een nieuwe boost van energie. Hoe? Verplaats meubels in de ruimte of geef ze een likje verf en voeg nieuwe elementen eraan toe. Zoals bijvoorbeeld nieuwe planten, kussens, een vloerkleed, verlichting of andere accessoires. Door juist niet alles weg te gooien, maar het te verplaatsen en te combineren met iets nieuws, geeft dit direct een nieuwe twist aan jouw woonkamer. Oja, en kijk of je kan wisselen met kleuren in de seizoenen! Lichte vrolijke kleuren in de zomer en juist donker en warme tinten in de winter.”

Wat voor stijl hebben jullie zelf thuis?

“Anne haar woonkamer is eclectisch ingericht. Haar favoriete stijlen zijn Scandinavisch, modern en retro. Uit elke stijl haalt ze een aantal elementen en die combineert ze. Spullen met een herinnering vindt ze vooral belangrijk. Van familie of een plek waar ze is geweest. Het straalt eenheid uit door de vele kleurtinten en natuurlijk niet te vergeten de vele planten!

Roos heeft een minimalistische stijl. Ze wordt blij van eenheid, rust maar wel met een warm gevoel. De basis moet strak zijn, maar aan de hand daarvan voegt ze kleurelementen toe. Ook is ze vaak aan de muren aan het overschilderen om een nieuwe ruimte te creëren. Daarbij produceert ze haar eigen meubels waardoor haar ze een eigen handtekening creëert in huis.”

Wat is het leukste aan mensen adviseren?

“Wij vinden het vooral belangrijk dat aan het einde van het klantgesprek, mensen een andere kijk krijgen op hun woonkamer. Iets waar ze zelf niet aan hebben gedacht, en dat hoeft maar iets heel kleins te zijn. Wij kunnen ons goed verplaatsen in de klant of opdrachtgever en in verschillende stijlen denken. Dit geeft ons juist ook de energie, om iedere keer een passende oplossing te verzinnen in een ander thema of stijl.”

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden