Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

BBQ-feest in eigen tuin

Jens 18 februari 2019
Tips & Trends

Is mijn vlees al klaar? Mag ik het stokbrood? Hey, die was van mij!

Barbecueën, we doen het allemaal. Waar we eerder met hoge tempraturen de kolen aanstaken, is sinds een paar jaar de winter-BBQ helemaal hip! Maar hoe geef ik een gezellige en lekkere BBQ en waar moet ik op letten? Dat gaan wij je vertellen!

Vlees, vlees & vlees.

Wat niet mag ontbreken op een BBQ-feest is het vlees. Hoeveel gasten ontvang je? Wanneer? En wat is de bedoeling van de BBQ. Is het een maaltijd, of een tussendoor?

Houd voor een maaltijd gemiddeld 350 gram vlees en 5 á 6 drankjes per persoon aan. Vul dit aan met lekkere bijgerechten als groentes, stokbrood, vers fruit en salades. Zie je het meer als gezellig hapje? Houd dan rekening met iets minder vlees.

Vegetarisch of een allergie?

Zorg er ook voor dat je voor eventuele vegetariërs of gasten met een allergie genoeg lekkers hebt. Denk hierbij aan speciale vega burgers of vraag de personen zelf om wat mee te nemen als je niet goed weet wat voor eten je voor hen moet halen.

Gasten & amusement

Het is erg belangrijk dat je goed in kaart hebt wie er komt. Houd alvast rekening met borden, bestek en glazen. Zo kom je niet voor verassingen te staan op de dag zelf en kan alles soepel verlopen.

En hoe vermaak je iedereen, muziek of geen muziek? Een spelletje of de avond zijn gang laten gaan? Bij Kees houden we wel van een feestje, dus wij raden gezellige achtergrondmuziek zeker aan bij een barbecue.  

Sfeer en aankleding

Naast het menu en de voorbereiding hiervan moet natuurlijk ook gedacht worden aan de aankleding. Ga je voor een fleurig thema feest of houd je het chique? Dek je de tuintafel met een luxe 3-delig servies of kies je voor een fleurig wegwerpservies (wel érg handig als het feest door gaat tot in de late uurtjes)?

Zorg dat je tuin gezellig verlicht is, zodat je ook na zonsondergang lekker door kunt blijven borrelen. En geef je een heuse winter-BBQ? vergeet dan niet een partytent met heater waar iedereen warm en droog staat.

Have Fun!

Reacties

Truus Reinink

Geplaatst op 24-05-2017 21:05

Het ziet er prachtig en mooi duidelijk en goed overzichtelijk uit,wanneer we aan iets nieuws toe zijn,is het de bedoeling om eens goed rond te kijken wat voor mogelijkheden er voor ons zijn,en wat het geschikt is voor de ruimte ,die er in ons geval beschikbaar is.

Verstuur reactie
* Verplichte velden