• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Buitenkijken in de Scandinavische tuin van Danielle

  • Danielle van der Reijden

  • Balkburg

  • Scandinavisch Boho

  • @ellefotografie

 

Danielle van der Reijden is fotograaf, stylist en zet wekelijks een inspirerende blog online over interieur en styling. Samen met haar vriend Marco woont ze sinds december in Balkbrug. Met haar eigen gecreëerde stijl heeft ze haar huis en tuin opnieuw ingericht. Benieuwd op welke manier ze dit heeft gedaan? Lees dan verder, bekijk de doordachte details en laat je inspireren.

Meerdere knusse plekjes

De tuin van Danielle biedt ruimte om meerdere zitplekjes te creëren. Daarom is ze aan de slag gegaan om voor iedere gelegenheid een plekje te maken. “We beginnen in de zomer vaak met een lekker ontbijt aan de grote tafel. Vervolgens biedt het vlonderterras ruimte om te relaxen. Hier lees ik vaak een krantje of een goed boek. Voor de hele warme dagen is het zwembad met de loungebank de perfecte plek om door te brengen. In de avond dineren we weer aan de grote eettafel en daarna ploffen we onder de overkapping neer.”

In de avonden en in de nazomer is de overkapping hun favoriete plek. “Als de temperatuur daalt, pak ik een warm plaid en steken we onze vuurtafel aan. Dan zit je hier nog heerlijk!” 

De rust gevonden

Het vorige huis van Danielle werd vaak onder handen genomen en van stijl veranderd. Met inspiratie uit woonbladen of op Instagram veranderde het interieur regelmatig. “Bij dit huis heb ik mijn eigen stijl gevonden: een combinatie tussen Scandinavisch en Boho. Het geeft een rustige sfeer. Dat is ook de reden dat we van het westen naar het oosten zijn verhuisd. Het is hier een stuk rustiger.” Haar tip is om alleen bij de overgang naar een ander seizoen iets aan te passen. “Kies in de zomer voor luchtige stoffen of plaids en in de winter voor wat zwaardere stoffen. Met die kleine twist creëer je al snel een ander beeld.”

Een eigen bloemenveldje

Danielle’s tuin bestaat uit veel gras, maar weinig planten. "Eigenlijk heb ik helemaal geen groene vingers. Ik ben gewoon niet zo handig met planten. Daarom zie je in onze tuin nog niet veel groen. Vorig jaar had ik een shoot in een Dahlia veld. Die bloemen vind ik echt geweldig. Dus nu heb ik een klein dahliaveldje in onze eigen tuin. Dat vind ik een mooi groen begin."

Nieuwe vriendschappen

Sinds drie jaar is Danielle actief op Instagram. Het begon met de focus op fotografie, maar dat verschoof langzaam naar interieur.  "Mensen vonden mijn interieurfoto's veel leuker, dus daarom ben ik me steeds meer daar op gaan richten.”

“Het is erg grappig om online nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb er zelfs een goede vriendschap aan overgehouden. Iemand die twintig jaar jonger is, en hier uit de buurt komt. We hebben dezelfde humor en voelen elkaar goed aan. Onze mannen kunnen het ook goed met elkaar vinden, dus we hebben al vaak afgesproken samen. Als Instagram er niet was geweest, hadden we elkaar nooit ontmoet of gezien."