• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Buitenkijker: een vleugje Ibiza op het balkon

  • Linda Meijer

  • Lelystad

  • Ibiza Vibes

  • @lavielalinda

 

Hoe maak je van een balkon een rustgevende plek om je vrije tijd door te brengen? Linda Meijer weet daar wel raad mee. Met het Spaanse eiland Ibiza als inspiratiebron is ze aan de slag gegaan met haar eigen balkon in Lelystad. Het resultaat? Een heerlijk knus buitenverblijf met de kleur wit als leidraad.

Aan het water

Op vakantie gaan is dit jaar niet vanzelfsprekend. Reden voor Linda om de vakantie naar huis te halen. “Ik ben gek op lichte en natuurlijke tinten. Het straalt rust uit. Daarom ben ik voor een Ibiza Boho stijl gegaan.” Om in de zomer de nodige schaduw op het terras te creëren, is ze aan de slag gegaan met doeken. “Samen met mijn vader hebben we palen vastgezet en heb ik van gordijnen luchtige doeken gemaakt. Ik kon natuurlijk iets kant-en-klaars kopen, maar ik zou Linda niet zijn als ik niet een eigen creatie zou maken.” Met het balkon aan het water en de schaduwverreikende doeken was de eerste stap gezet naar een ontspannend strandgevoel.

De geur van lavendel

Bij de keuze voor planten kom je bij een balkon al gauw op potten uit. Bij Linda was er ruimte voor een kleine border. “Deze heb ik gevuld met een worteldoek onderin en zand en kiezels. De kiezels zorgen voor de juiste stijl én ik heb niet zo veel onderhoud hieraan.” Het is een combinatie geworden van groen met witte bloemen en lichtgekleurde potten. “Verder ben ik gek op de geur van lavendel, dus dat moest zeker terugkomen op het balkon’.

Ook voor de avonden was de wens een warme sfeer. Daarom is bewust gekozen voor lampen met een warme gele gloed. De macramé lamp is een DIY-project en daarin zit een gloeilamp met eenzelfde warme tint. “Een gezellig vuurtje mag ook niet ontbreken ’s avonds. We hebben daarom de gaslantaarn op tafel en in de hoek een vuurschaal. Ik was alleen even vergeten dat het heel warm wordt onder de schaal. Het kunstgras was na de eerste keer helemaal gesmolten. Dus nu hebben we nieuw kunstgras én tegels ertussen om het brandveilig te houden”.

Finishing touch

Bij de inrichting van het balkon is Linda gaan improviseren. Welke mogelijkheden en welke obstakels zijn er? Met veel eigen creaties is ze tot mooie oplossingen gekomen. Voor de finishing touch is ze op pad gegaan voor originele ‘schatten’ die het geheel afmaken. Van kleine markten en de kringloopwinkel tot aan luxe zaken. “Van her en der heb ik wat kleine items meegenomen die het balkon de juiste sfeer geven. Een vakantierijk-gevoel.”

Favorieten van Linda

Bellagio Cino balkonset
Bellagio Cino dining balkonset 3-delig White
Manifesto Meduno hangstoel
Manifesto Meduno hangstoel (alleen basket)
Cosiscoop Timber gaslantaarn
Cosiscoop Timber gaslantaarn Teak
Manifesto dienblad
Manifesto dienblad 60x60cm Wit
Shadowline Aruba parasol
Shadowline Aruba parasol Light Taupe
Manifesto Rivola dining tuinstoel
Manifesto Rivola dining tuinstoel Wit/Natural