Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

De herfsttuin, ben jij al begonnen?

Bjorn 13 september 2019
Tuinstijlen

Het einde van de zomer is in zicht, we gaan ons weer richten op de herfst. In de komende weken is het tijd om je tuin herfstklaar te maken. In deze blog geven we jou tips en advies over de herfsttuin.

Herfsttuin inspiratie

Het kleurrijkste seizoen van het jaar

De kleurrijke bladeren die van de boom vallen, volgroeid fruit en een prachtige lage zon. De herfst is zeker niet saai. Neem bijvoorbeeld de esdoorns, deze bomen staan bekend om sensationele herfstkleuren: rood, oranje, geel en alles daartussenin. Een schitterend plaatje. Ook het fruit dat de hele zomer aan de boom heeft gezeten is eindelijk rijp. Van de appels maak je heerlijke eigengemaakte appelmoes. Langzamerhand wordt het steeds eerder donker en de zon gaat lager staan. Dit neemt niet weg dat het geen mooi plaatje meer geeft. Integendeel, de lage zon ziet er fantastisch uit. Het is zeker een aanrader om ’s avonds de zonsondergang te bekijken. Weten hoe je je tuin moet onderhouden in de herfst? Lees dan snel verder.

Handen uit de mouwen

Om te beginnen is het belangrijk dat je de bloemen en planten die niet tegen vorst kunnen, verwijdert en/of opbergt op een droge plek. Kijk vervolgens welke herfstbloeiende planten je tuin kunnen gaan verrijken. Kies voor planten in mooie herfstkleuren, hiermee geef je je herfsttuin een warme uitstraling. De herfst is ook een uitstekende tijd om bollen te planten, doordat de grond nog warm is van de zomer. Als de lente dan aanbreekt, barsten de bloemknoppen precies op tijd uit de grond. Naast de natuurlijke elementen uit je tuin, zijn je tuinmeubelen in het najaar ook aan verzorging toe.

Tuin herfst

Tips voor tuinmeubilair in de herfst

In de herfst kun je af en toe nog lekker buiten zitten, hier moet je dan ook nog even van genieten. Is de tijd aangebroken dat het echt niet meer kan, adviseren wij de tuinmeubelen op te bergen. Indien dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat je minstens de kussens binnen opbergt.

Het najaar is de tijd voor een grote onderhoudsbeurt voor al je tuinmeubilair. Door goed schoon te maken en te onderhouden verleng je de levensduur van je tuinmeubelen. Onder onderhoud valt bijvoorbeeld het controleren van je wicker tuinmeubel. Wanneer een kunststof vlechtdraad is losgeschoten, kun je dit eenvoudig terug plaatsen in het vlechtwerk. Bij het schoonmaken van je tuinmeubel is het belangrijk om te weten dat ieder materiaalsoort op een andere manier schoongemaakt dient te worden. Lees per materiaalsoort de blog voor schoonmaak- en onderhoudstips:

Decoratie in de herfsttuin

Op zoek naar inspiratie voor de herfsttuin? Begin dan met het groen van de tafel en van de muren te halen. Zet in plaats daarvan de herfstkleuren op tafel. Denk bijvoorbeeld aan een leuk herfststukje met kleuren als rood, oranje en geel. Hang ook sierverlichting aan de muur. Dit geeft een gezellige sfeer aan bijvoorbeeld een overkapping. De vogeltjes hebben in de herfst moeite hun lichaam op lichaamstemperatuur te houden. Hang aan je overkapping vetbollen of pinda’s. Hierdoor krijg je een echte herfstsfeer en krijgen de vogels een extra energiebron.

Herfst decoratieDe mooie herfsttuinTuinset herfst aankleding

Op naar een kleurrijke herfsttuin, succes!

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden