• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Zo creëer je een kleurrijke herfsttuin

Een kleurrijke herfsttuin bij jou thuis

De temperatuur begint langzaam te dalen, de bladeren vallen van de bomen en de zon laat zich minder vaak zien. Dat kan maar een ding betekenen, herfst! Voordat je de zomer compleet achter je laat is het een goed idee om jezelf én de tuin voor te bereiden op de herfst. Een echte aanrader is het maken van een lange boswandeling. De perfecte plek om in de herfststemming te komen. Zoek je de herfstsfeer liever dichterbij huis? Lees dan verder en creëer met deze tips je eigen mooie herfsttuin.

Maak de tuin herfstproof

De eerste stappen voor een herfstproof tuin is het opruimen van de zomerspullen. Berg alles op dat je niet meer gaat gebruiken dit najaar. Om zo lang mogelijk te genieten van je tuinmeubilair en tuinaccessoires raden we aan alles droog op te bergen. Een extra voordeel hiervan is dat je de tuinmeubels in het voorjaar geen grote poetsbeurt hoeft te geven.

Heb je een overkapping die dicht kan? Laat je tuinmeubelen hier lekker onder staan. Zo creëer je als het ware een knusse tweede woonkamer voor de herfst. Om jezelf warm te houden is een vuurtafel een uitstekende uitkomst. Niet genoeg ruimte voor een vuurtafel? Kijk dan eens naar een kleine gaslantaarn. Deze zijn zeer praktisch én geven een gezellige sfeer.

Daarna is de tuin aan de beurt. Snoei de heg en de struiken en geef het gazon een laatste grasmaaibeurt. De herfst is ook hét perfecte moment om nog planten te planten. De grond is nog warm genoeg om de wortels goed te laten groeien.

Geef je tuin kleur met herfstbloeiers

Behoefte aan wat meer kleur tijdens de donkere dagen? Verrijk je herfsttuin met kleurrijke herfstbloeiers. Winterharde bloemen zoals de winterviool fleuren je tuin of balkon mooi op. De alpenheide heb je vast wel eens gezien als je vaak op de heide komt. Deze bodembedekker is een van de meest typerende herfstbloeiers. Maar ook de winterbes is zeer geliefd. Dit is een soort hulst met allerlei rode besjes, typisch herfst dus.

Naast de herfstbloeiers brengt extra aankleding ook wat kleur in je herfsttuin. Denk aan leuke sfeerverlichting in de vorm van een lichtslinger onder de boom of juist windlichten op de grond. Wil je jouw herfsttuin helemaal compleet maken? Creëer dan je eigen herfsttafel.

Herfsttafel als eyecatcher

Ben je nog op zoek naar een echte eyecatcher voor in je herfsttuin? Steek je handen uit de mouwen en maak je eigen herfsttafel. Een herfsttafel is niets meer dan een wandtafel die gedecoreerd is met allerlei herfstversiering. Denk hierbij aan dennenappels, kastanjes en mos, maar ook kleurrijke pompoenen zijn populair. Dit staat erg gezellig in de voortuin of als aankleding van een veranda. Om extra sfeer te geven aan je herfsttafel kun je enkele kaarsen toevoegen voor een warm effect.

Sfeervolle herfstaccessoires

Zoals hierboven genoemd zijn pompoenen in een herfsttuin erg populair. Niet zo gek, want je kunt er van alles mee doen. Een van die dingen is het uithollen van de pompoen. Begin met de bovenkant los te snijden zodat je een deksel creëert. Haal de deksel eraf en hol de pompoen helemaal uit. Tip, het vruchtvlees is perfect voor een heerlijke pompoensoep. Vervolgens is het tijd om verschillende figuren uit te snijden aan de zijkanten van de pompoen. Heb je je creatie klaar? Zet er dan een waxinelichtje in. Erg leuk om neer te zetten bij de voordeur voor een sfeervol uitzicht.

Naast het plaatsen van pompoenen, kun je je voordeur ook opfleuren met een eigen gemaakte herfst deurhanger. In veel tuincentra zijn vaak kant-en-klare herfst deurhangers te vinden, maar het is natuurlijk leuker om je eigen variant te maken. Geef je herfst deurhanger een kleine twist door te beginnen met een rotan geraamte in de vorm van een herfstblad. Dit is de basis van je herfst deurhanger. Hierop bevestig je verschillende soorten takjes, bladeren, rode besjes en kleine herfstaccessoires om je herfst deurhanger mee af te maken. Bevestig de deurhanger met een mooi lint aan de voordeur en je herfsttuin is helemaal klaar voor komend seizoen!

Diervriendelijke herfsttuin

Nu het buiten kouder begint te worden hebben steeds meer dieren moeite met overleven. Jouw hulp kunnen ze dus goed gebruiken. Hang bijvoorbeeld een vogelhuisje op. Hier kunnen vogels warm blijven en eten opslaan. Heeft de herfsttafel nog lege plekken? Vul deze met wat extra vogelvoer, zoals pinda’s en vetbollen, zodat de vogels hier lekker van kunnen snoepen. Egels hebben vaak baat bij een warm plek om de winter door te komen. Dit is zelf makkelijk te creëren door wat bladeren bij elkaar te harken. Egels kunnen zich hier namelijk lekker in verstoppen.

Is jouw herfsttuin helemaal klaar voor het najaar? Deel jouw mooiste herfstfoto met ons via social media met #keessmittuinmeubelen.