Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Even bijkletsen met oranje leeuwin Sherida Spitse

Tessa 12 juni 2020
Tips & Trends

Vorige zomer stond Sherida Spitse nog de sterren van de hemel te voetballen op het WK voor vrouwen. Met de zilveren medaille op zak ging ze terug naar Noorwegen naar haar club. In januari is het weer feest als haar vrouw Jolien bevalt van hun tweede kindje: Mila. Door de coronacrisis keerde ze terug naar Nederland en werd de tuin aangepakt. Tijd om even bij te kletsen.    

Hoe gaat het met je?

“Ja, goed! Het is lekker om even voor een langere tijd terug te zijn in Nederland. Ik kan nu veel bij mijn gezin zijn en dat is heel fijn. De voetbal lag tijdelijk stil, maar aanstaande zaterdag vertrekken we weer naar Noorwegen. Dit keer met zijn vieren, want Mila is er nu ook bij.”

Het combineren van topsport en moederschap, hoe pak jij dat aan?

“Nu met twee kinderen hebben we meer verantwoordelijkheid. Ik kan nog steeds ouwehoeren in de groep en even een dolletje maken. Alleen op sommige momenten ben ik iets rustiger. Misschien ook wel omdat ik wat ouder word. In Noorwegen zit de opvang bij het stadion. Dan breng ik Jens daarnaartoe en dan begin ik aan mijn training. Jolien is ook echt een topper en doet heel veel. Gelukkig is Mila nog lekker rustig en slaapt veel.“

Wat vind je het leukste aan Noorwegen?

“Het is een mooi en schoon land. De dingen zijn daar heel goed geregeld en we wonen op een prachtige plek in Oslo. We kunnen op de fiets naar het centrum of lopend naar de club. Noren zijn leuke mensen, maar soms iets stugger dan Nederlanders. Hier begroet iedereen elkaar op straat en dat is daar iets minder. De Noorse taal begrijp ik wel aardig en soms probeer ik het ook wel te spreken. Dankzij de opvang begint Jens soms ook al een beetje Noors te praten zoals vær så snill (alsjeblieft).”

Hoe heb jij deze tijd in Nederland doorgebracht?

“Veel samen zijn met mijn gezin zoals elke ochtend gezellig ontbijten. Daarna was het tijd om te sporten. Hier in de buurt ligt een groot grasveld waar ik samen met een jongen van FC Emmen aan de slag ben gegaan. Met ballen en pionnen hebben we een eigen training uitgezet om zo toch in vorm te blijven. Verder ben ik veel gaan hardlopen. Ik ben daar niet zo gek op, dus met muziek in heb ik me er toe aangezet. Wat ik dan luister? Van alles eigenlijk. Nederlandstalig, Bubbling en top 40. Alone van Alan Walker vind ik wel een fijn nummer om op te sporten.”

Ook de tuin moest er aan geloven?

“Klopt, nu we veel thuis waren hadden we eindelijk de tijd om de tuin aan te pakken. We hebben nieuwe schuttingen laten plaatsen en een nieuw terras aangelegd. Samen met mijn vader tegels leggen en sjouwen en gisteren met de buurman het nieuwe gras erin gelegd. De bloembakken waren Joliens idee. Deze hebben we zelf in elkaar gezet en in een mooie donkere kleur geverfd. Er komt nog een lekker loungeplekje, maar dat is een project voor als we weer terug zijn uit Noorwegen.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Ik wil de cursus UEFA B in Noorwegen gaan doen einde van dit jaar. Ik zou namelijk wel in de voetballerij willen blijven als trainster later. Waar moeten we nog maar even kijken. Heb wel eens gedold over training geven aan de Nederlandse voetbalvrouwen. Daar zit ik nu zelf nog bij. Op het hoogste niveau trainer zijn lijkt mij heel mooi, maar ook een heel zwaar vak. Eerst maar eens de papieren halen.”

We hebben Sherida ook nog enkele dilemma's voorgelegd. Bekijk ze in de volgende video:

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden