Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

4 tips voor een gezellige winterbarbecue

Tessa 11 december 2019
Tips & Trends

Bij Kees houden we van gezelligheid in de tuin. Niet alleen de zomer, ook de winter biedt genoeg leuke opties. Wat dacht je van een winterbarbecue? Kleed je lekker warm aan en geniet van smakelijke gerechten in een winterse sfeer. Lees hier 4 tips die jou gaan helpen met het organiseren van een gezellige winterbarbecue.

1. Wie nodig je uit?

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Dit geldt ook voor een winterbarbecue. Een winterbarbecue is het gezelligst met een (grote) groep. Nodig daarom vrienden en familie uit. Geef duidelijk aan wat het plan is, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan. Geef bijvoorbeeld aan dat je bezoek zich warm moet kleden.

Winter barbecue

Jouw taak is om rekening te houden met de gasten. Vraag daarom voorafgaand aan je gasten of ze speciale eetwensen hebben. Bij een barbecue denk je normaliter voornamelijk aan vlees. Vergeet hierbij niet vegetariërs in je kenniskring of iemand die bijvoorbeeld erg gek is op vis. Kinderen vinden het erg leuk om marshmallows te roosteren. Zorg voor een (kindvriendelijke) vuurkorf zodat ook zij meedoen aan het winterbarbecueën. 

2. Het winter bbq menu

Bij een winter bbq horen typische winterse gerechten. Gemarineerd biefstuk, hamburgers, houthakkersteak en rookworstjes mogen daarom niet ontbreken. Ook spek hoort erbij in de winter. Smikkeltip: wikkel stukjes vlees in met dunne ontbijtspek of voeg dikke spekreepjes toe aan een grove aardappelsalade.  

winter bbq

Klaar is Kees? Zeker niet! Wat betreft het eten is jouw winterbarbecue zeker nog niet klaar. Serveer als voorgerecht een kopje snert (erwtensoep). Dit is een lekkere stevige soep. Om jezelf warm te houden is glühwein een heerlijke optie. Een kop warme kop chocolademelk is voor kids het ideale drankje. Met veel slagroom uiteraard!

Winter chocolademelk

3. Kies de juiste plek

Niet alleen jij, ook een barbecue merkt dat het winter is. Het verwarmen duurt nu wat langer. Zoek daarom een plek uit voor de bbq waar hij uit de wind staat. Hierdoor komt hij sneller op de juiste temperatuur.

4. Zorg voor gezelligheid

Het winterse menu is bepaald en de barbecue staat op de juiste plek. Tijd voor de finishing touch: een gezellige winterse sfeer creëren. Haal al je tuinfakkels en vuurkorven tevoorschijn, want een warm vlammetje doet al wonderen. Decoreer met windlichten met daarin kaarsen of gebruik glazen potjes en plaats hier waxinelichtjes in. In no-time ziet jouw tuin er sfeervol uit! Voeg op de achtergrond (kerst)muziek toe en barbecueën maar.

Sfeervolle verlichting

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden