• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Tips voor het kopen van een nieuwe loungeset

Loungeset kopen tips

Zoek je een nieuwe loungeset, maar weet je niet waar je op moet letten? In deze blog geven we je verschillende tips voor de aanschaf van een nieuwe loungeset. Een loungeset kopen was nog nooit zo eenvoudig. 

Met een loungeset creëer je buiten al snel een warm huiskamergevoel. In de set kun je lekker onderuit zakken en met een boek of drankje van de dag genieten. Heerlijk om lange zomeravonden in door te brengen! Een loungeset is geschikt voor meerdere personen. Dus ook ontzettend praktisch tijdens feestjes en verjaardagen.
Lees snel verder voor tips bij het kopen van een loungeset.

1. Kies het juiste model

Er zijn verschillende type loungesets te onderscheiden. Om te bepalen welk type loungeset het beste in jouw tuin past, is het belangrijk om te bepalen waar de loungeset komt te staan. Meet de ruimte op en bekijk goed in welke positie je de loungeset wilt plaatsen. Een van de bekendste loungesets is de hoek loungeset. Het grootste voordeel van een lounge hoekbank is het grote aantal zitplekken. De loungehoek zien we tegenwoordig veel verschijnen onder een overkapping of veranda. Het vult mooi de ruimte en daarnaast wordt een fijn looppad behouden.

Heb je te weinig ruimte in je tuin voor een hoek loungeset? Wellicht is een chaise longue loungeset dan iets voor jou. Het biedt hetzelfde comfort als een hoek loungeset, maar neemt net wat minder ruimte in beslag. Dineer je graag ’s avonds buiten in de zomer? Kies dan voor het alternatief: de dining-loungeset. Het is een set om in te loungen, maar door de halfhoge tafel ook zeer geschikt om aan tafelen. De ideale combinatie.

Sommige loungesets bestaan uit losse modules. Hierdoor is het mogelijk om de loungeset is allerlei variaties neer te zetten. Ga je voor een hoekopstelling, een u-vorm of een knusse twee zits met chaise longue? Je stelt met de losse modules jouw eigen ideale loungeset samen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een zogenoemde stoel-bank loungeset. Deze loungeset bestaat uit een combinatie van een bank en stoelen. Ook een loungeset met enkel stoelen met enkel stoelen is een optie. 

2. Vergelijk de materialen

In een moderne tuin kun je kiezen voor een loungeset met een moderne uitstraling, zoals een aluminium loungeset. Dit strakke materiaal straalt rust uit en door de comfortabele zit- en rugkussens kun je heerlijk onderuit zakken. Aluminium loungesets zijn erg licht en zeer makkelijk te onderhouden. Bij Kees Smit is het zichtbare aluminium standaard gepoedercoat, waardoor het meubelstuk een betere kleurbescherming krijgt.

In een landelijke tuin zie je vaak een teakhouten loungeset. Teak heeft een robuuste en stoere look en zal in verloop van tijd door vergrijzing een mooie zilvergrijze kleur krijgen. De wicker loungesets zijn in klassieke tuinen erg populair. Wicker is kunststof vlechtwerk dat om een aluminium frame heen gevlochten zit. Wicker is licht in gewicht, sterk en makkelijk te reinigen. Wil je buiten loungen met de luxe van binnen? Kies dan voor een outdoor textiel loungeset. Deze loungesets creëren een uitstraling die ook in de woonkamer zou passen. Outdoor textiel geeft een moderne uitstraling. Het materiaal komt het beste tot zijn recht onder een overkapping.   

3. Ga voor je eigen comfort

Naast het model en het materiaal van de loungeset, is het natuurlijk erg belangrijk dat de loungeset voldoende comfort biedt. Kies jij voor een hoge rugleuning of juist niet? Daarnaast is het comfort afhankelijk van de hoogte van de loungeset, de aan- of afwezigheid van armleuningen en de dikte van de kussens. Neem je liever een actieve houding aan of wil je lekker onderuit zakken? Wat de één als comfortabel ervaart, kan voor de ander juist te hard of zacht aanvoelen. Mocht je online een loungeset willen bestellen en vragen hebben over een loungeset, dan kan er altijd contact worden opgenomen met onze online adviseurs. Daarnaast is proefzitten in één van onze Experience Stores XXL ook mogelijk. 

4. Berg de kussens tijdig op  

Met behulp van sierkussens vrolijk je jouw tuin heel gemakkelijk op. Door te spelen met kleur kun je de tuinmeubelen mooi afstemmen op jouw tuin. Wil je toch een andere look ’n feel creëren? Vervang de sierkussens door andere tinten en jouw loungeset krijgt in een handomdraai een andere uitstraling. Om extra lang van de kussens te kunnen genieten, raden wij aan deze iedere dag droog en netjes op te bergen. Dit geldt voor de sierkussens, maar ook voor de kussens in de loungeset. Komt de loungeset onder een veranda of overkapping te staan? Ook dan kan vocht in de kussens trekken, waardoor de kussens eerder terug lopen in kleur. Denk dus bij de aanschaf van een loungeset ook aan de opbergmogelijkheden voor de kussens. Lees de blog over tuinkussens opbergen om te bepalen of jij een opbergbox of kussentas nodig hebt.