Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Onderhoud gecoat metaal tuinmeubelen

Britt 10 december 2015
Onderhoud

Gecoat metaal is een materiaalsoort dat ontzettend veel gebruikt wordt in de tuinmeubelenbranche. Ook Kees Smit Tuinmeubelen heeft een ruim assortiment in dit materiaalsoort. Heb jij een gecoat metalen tuinmeubel en wil je weten hoe je deze het beste kunt schoonmaken en onderhouden?  In deze blog lees je alle ins en outs over:

Eigenschappen gecoat metalen tuinmeubelen

Gecoat metaal kenmerkt zich door enkele eigenschappen, waardoor dit materiaalsoort geschikt is voor buitengebruik. Hieronder een opsomming van enkele kenmerken van gecoat metaal:

  • Sterk
  • Makkelijk te reinigen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Kan bij beschadigingen roesten
  • Zwaar in gewicht

Schoonmaken van gecoat metalen tuinmeubelen

Er zijn veel verschillende reinigingsmiddelen te koop. Sommige reinigingsmiddelen maken je tuinmeubelen mooi schoon, maar zijn erg agressief. Hierdoor kan de coating van het metaal worden aangetast. Daarom adviseren wij onze tuinmeubelen van gecoat metaal te reinigen met stromend water, groene zeep en een zachte borstel. Gebruik altijd een zachte borstel om beschadigingen te voorkomen.

Advies voor tuinmeubelen van gecoat metaal

Om lang te kunnen genieten van gecoat metalen tuinmeubelen, is het belangrijk deze goed te onderhouden. Tijdens de winterperiode is het ons advies om gecoat metalen meubelen, indien mogelijk, binnen op te bergen. Als dit niet mogelijk is, kunnen de gecoat metalen tuinmeubelen buiten blijven staan. Haal vazen, potten en/of andere decoratie van een gecoat metalen tafel af, om vervelende vlekken te voorkomen. 

Ook raden wij af om gecoate meubelen af te dekken met een zeil of hoes. Vocht kan onder een zeil of hoes blijven zitten, waardoor lelijke afdrukken op het materiaal komen.

Alle meubels die van metaal zijn gemaakt, hebben bij Kees Smit Tuinmeubelen een gecoate laag. Deze gecoate laag vergroot de duurzaamheid. Bij het aanschaffen van metalen tuinmeubelen moet je goed opletten of de tuinmeubelen een laklaag hebben of gecoat zijn. Meubelen met een laklaag zijn namelijk kwalitatief van een lagere kwaliteit. 

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden