Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Profvoetbalster Sherida Spitse zit niet stil!

Tessa 26 juli 2019
Gezien op tv

Je zou denken met het WK achter de rug dat Sherida Spitse nu aan het uitrusten is, maar niets is minder waar. Ze is inmiddels weer in Oslo bij haar club Vålerenga en tussen het voetballen door klust ze samen met haar vrouw Jolien verder in haar huis in Emmen. Ook de tuin nemen ze onder handen waarbij tuinmeubelen natuurlijk niet mogen ontbreken. Ze heeft iets leuks uitgezocht en als het af is mogen wij een kijkje nemen. In dit interview lees je wat haar tuinplannen zijn, maar natuurlijk beginnen we met een terugblik op het WK.

Sherida, van harte gefeliciteerd met het behalen van de 2e plek op het WK, hoe heb je het ervaren?

"Dankjewel! Het was een hele mooie ervaring in Frankrijk. Heel anders dan het WK in Canada. Nu waren vele supporters, vrienden en familie bij de wedstrijden aanwezig. Dat was fantastisch! Het WK spelen op het hoogste podium in betaald voetbal, dat is het mooiste dat er is denk ik."

Het was erg gaaf om te zien hoe ver jullie zijn gekomen. Hoe kijk je er nu op terug dat jullie 2e zijn geworden?

"Met veel trots. Natuurlijk speel je een finale om te winnen, maar als je over het algemeen kijkt, is het een heel mooi toernooi geweest. Als het voetballen even niet ging, dan stonden we er voor elkaar en deden we het samen. Dan gingen we vechten voor de punten en dat heb je ook nodig. Hoe wij het uiteindelijk hebben gedaan is wel fantastisch natuurlijk. We hebben momenten heel goed gevoetbald, maar ook momenten gehad dat we strijd moesten leveren. Ook dat hebben we aangetoond dat we dat kunnen als groep."

Nu ben je terug in Oslo, sta je nog veel stil bij jullie prestatie op het WK?

"Ik was laatst een paar dagen in Frankrijk met mijn gezin vakantie vieren. Dan merk je wel dat er veel veranderd is. Mensen herkennen je, willen een handtekening en met je op de foto. Toen ik weer in Oslo kwam hadden mijn teamgenoten mijn huis versierd met oranje en waren ze zelf ook allemaal in het oranje. Dat was wel heel leuk. Zaterdag begint hier de competitie weer, dus nu ga ik door. Ik denk dat het echte besef pas later komt."

Wie is jouw grootste inspiratiebron?

"Ik heb niet echt een inspiratiebron, maar ik heb wel heel veel respect voor Jolien. Hoe zij de dingen allemaal doet. Altijd gaat ze achter mij aan, waar ik voetbal gaat zij mee. Ik weet niet of ik zonder haar wel zover was gekomen. Superleuk was ook het verrassingsfeestje dat ze heeft georganiseerd voordat ik vertrok naar Frankrijk. Alle vrienden en familie kwamen langs in het oranje!"

En je zoontje Jens, is hij ook helemaal gek op voetbal?

"Nu nog niet, misschien komt het nog. Hij is op dit moment een grote fan van auto’s. Af en toe schopt hij wel tegen een bal aan, maar daar blijft het bij."

Er is gezinsuitbreiding op komst, gefeliciteerd! Vind je het leuk om ons hier wat over te vertellen?

"Ja, natuurlijk. We zijn 2 januari uitgerekend, maar we weten nog niet wat het wordt. We laten ons graag verrassen. Omdat we zowel in Nederland als in Noorwegen wonen, zijn we ook bezig met twee kinderkamers. Daarvoor zoeken we in Oslo nog eerst een huisje met drie slaapkamers."

We hebben nog een aantal dilemma’s opgesteld, als je moet kiezen: Oslo of Emmen?

"Emmen, omdat we uiteindelijk toch in Nederland gaan wonen. Daar hebben we onze vrienden en familie alles bij elkaar."

Vålerenga of Nederlands Elftal

"Dat is een lastige! Ik heb het bij beide erg naar mijn zin. Nee, hier kan ik echt niet uit kiezen, vind beiden hartstikke leuk."

WK of Olympische Spelen

"Het WK is nu geweest, dus doe dan maar de Olympische Spelen."

Winter of zomer

"De zomer, omdat we dan altijd lekker in de weer zijn. Ik word daar blijer van dan van de winter. De winter is leuk hoor, met de sneeuw bijvoorbeeld. Maar na drie weken is het ook wel weer leuk geweest."

Nooit meer vakantie of nooit meer voetballen

"Als ik 40 was geweest dan had ik gezegd nooit meer voetballen, maar dat is nog niet zo. Dus hier kan ik nu echt nog niet een keuze in maken."

In Emmen zijn jullie aan het klussen in het huis en in de tuin. Wij zijn natuurlijk erg nieuwsgierig naar de tuin, wat zijn jullie plannen?

"We gaan niet iets heel geks met de tuin doen met bijvoorbeeld veel bomen en planten. Het moet een beetje onderhoudsvriendelijk worden. Natuurlijk wel wat gras, maar ook een groot terras en misschien een overkapping. De tuin moet ook voor de kinderen fijn zijn, dus misschien komt er een trampoline in."

Wat gaan jullie doen als de tuin af is?

"Als het lekker weer is gaan we direct naar buiten. Dan blijven we echt niet binnen zitten. Lekker lunchen met zijn drietjes of met familie en vrienden barbecueën."

Benieuwd naar een exclusieve kijk in de tuin bij Sherida? Houd ons in de gaten!

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden