Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Een tuinkamer inrichten met tips van Kees!

Tessa 19 maart 2019
Tips & Trends

Het liefst zitten we de hele dag buiten te genieten van het weer. Helaas schijnt niet altijd de zon en het waait ook nog wel eens flink. Dan verhuizen we al snel naar binnen. Met de komst van tuinkamers hoeft dit niet langer. Een geweldige kamer waar huis en tuin samenkomen. Zoek je inspiratie voor een eigen tuinkamer? Lees dan snel verder en ontdek onze tips.

Wat is een tuinkamer nu eigenlijk?

Een tuinkamer is een verlengstuk van je huis in je tuin. Het is een kamer waarmee je direct verbonden bent met de tuin, maar het voelt alsof het bij het huis hoort. De meeste tuinkamers zitten dan ook aan het huis vast en zijn middels glazen wanden te sluiten. Hiermee houd je de wind buiten en de warmte binnen.

Tuinkamer inrichten

Lichtinval is erg belangrijk voor een tuinkamer. Hierdoor voel je nog meer de betrokkenheid met buiten. Kortom, een geweldige bonuskamer!

Tuinkamer inrichten

Bepaal de indeling

Waar je een tuinkamer creëert, is helemaal aan jezelf. Het hoeft natuurlijk niet vast aan het huis te zitten. Ook helemaal achterin de tuin is een mooie optie.

Tuinkamer inrichten

Waar schijnt in jouw tuin de zon? Dat is misschien wel de eerste vraag die je moet stellen als je aan de slag wil met een tuinkamer. Hoe fijn is het op koude dagen dat de zon lekker naar binnen schijnt? Kies daarom wijs de plek voor jouw tuinkamer.

Tuinkamer inrichten

Denk ook goed na over de indeling van je kamer. Ga je voor een lichtstraat? Dan geniet je én van extra licht en ’s avonds van een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. Een andere sfeermaker in een tuinkamer is een kachel. Een knetterend vuurtje geeft net dat beetje extra warmte. Heerlijk als je je even wilt terugtrekken met een goed boek.

Tuinkamer inrichten

De laatste stap: de tuinkamer inrichten

Als de tuinkamer staat, begint het leukste onderdeel: het inrichten ervan. Heb je al nagedacht over een zonwering? Een beetje schaduw in de zomermaanden kan geen kwaad. Ga jij voor jaloezieën of houd je meer van plissés?

Tuinkamer inrichten

Wil je graag lekker loungen in deze kamer of wil je er ook dineren? Als je een grote kamer hebt, heb je misschien wel plek voor allebei. Zowel een eettafel als een knusse hoek die gericht is op relaxen. Bij een grote eettafel is het aan te raden rekening te houden met voldoende loopruimte. Zeker als je openslaande deuren hebt vanuit je huis naar de buitenkamer.

Tuinkamer inrichten

Gek op de natuur? Plaats dan veel planten en bloemen in je buitenkamer. Het staat supergezellig én je hebt een fijne overloop naar de tuin. Dus ben jij net zo gek als wij op het buitenleven en heb je de ruimte? Ga dan snel aan de slag met je eigen tuinkamer. 

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden