Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Tuinkussen advies

Marlies 20 februari 2017
Tips & Trends

Eindeloos genieten in je lounge- of diningset wordt nóg lekkerder met de mooiste kussens van Madison en Hartman. Van felle effen kleuren tot gekke prints, voor ieder wat wils! Zóveel tuinkussens voor buiten (én binnen), maar hoe weet ik nu welk kussen voor mijn tuinmeubelen geschikt zijn? In dit blogbericht lees je welke tuinkussens optimaal comfort bieden in jouw tuin!

Onderstaande soorten tuinkussens zijn in dit blogbericht behandeld:

Tuinkussens voor de standenstoel/verstelbare stoel

Wanneer je op zoek bent naar tuinkussens voor een verstelbare tuinstoel, heb je keuze uit twee types: 

   • Dunne fiber tuinkussens hoog. De dunne fiber tuinkussen hoog is een “dun” tuinkussen geschikt voor standenstoelen van textileen. Deze kussens zijn +/- 3 centimeter. Standenstoelen met een textileen zit- en rugvlak zitten ook zonder kussen prettig. Toch voelt een kussen net iets fijner aan en geeft het een vrolijke touche aan je tuin. De dunne tuinstoelkussens bieden voldoende comfort voor deze stoelen. Door een dik tuinkussen neemt de zitruimte af, waardoor het minder fijn zit.

    Dun fiber tuinkussen hoog

    Bekijk alle dunne tuinkussens fiber hoog
   • Dikke tuinkussens hoge rug. Het dikke tuinkussen hoge rug is geschikt voor een standenstoel van hout, gecoat metaal of kunststof. Deze materiaalsoorten zijn vrij hard en vormen niet ergonomisch mee. Om deze type stoelen van voldoende comfort te voorzien, is een dik kussen van +/- 5cm dikte aan te raden.

    Dik tuinkussen hoge rug

   • Bekijk alle dikke tuinkussens hoge rug

Lage rug tuinkussens

Naast de hoge rug tuinkussen, zijn er ook lage rug tuinkussens. Deze kussens zijn geschikt voor diningstoelen, die niet verstelbaar zijn.

De lage rug kussens bij Kees Smit Tuinmeubelen hebben een afmeting van 110x50 centimeter en een dikte van +/- 2,5 centimeter. Deze lage rug kussens zorgen voor meer comfort in niet verstelbare textileen standenstoelen.

Lage rugkussen Nils Taupe Lage rugkussen River Red

Zitkussens voor tuinstoelen/diningstoelen

Voor sommige tuinstoelen is alleen een zitkussen voldoende om comfort te bieden. De meeste zitkussens hebben een dikte van +/- 5 centimeter.

Kees Smit Tuinmeubelen heeft zitkussens met de volgende afmetingen:

   • 35x35 centimeter
   • 43x38 centimeter
   • 42x42 centimeter
   • 48x46 centimeter
   • 48x48 centimeter
   • 50x50 centimeter
   • 55x55 centimeter

Om te bepalen welk zitkussen het meest geschikt is voor jouw stoel, is het aan te raden de binnenmaten van een stoel opmeten.

Zitkussen in een "open stoel" Zitkussen in een "gesloten stoel"

Specifieke modellen tuinkussens

Naast de verschillende type tuinstoelkussens, heeft Kees Smit Tuinmeubelen ook specifieke tuinkussenmodellen in het assortiment. Deze modellen zijn vaak alleen geschikt voor een specifiek type tuinstoel, die niet verstelbaar is.

Enkele voorbeelden van specifieke modellen zijn:

Elegance tuinkussen Kuip tuinkussen Excelsior tuinkussen Comfort tuinkussen

Tuinkussens voor ligbedden of deckchair

Om het comfort van een ligbed of deckchair te vergroten, is een ligbedkussen aan te raden. Voor ligbedden en deckchairs zijn twee type tuinkussens te koop:

   • Deckchairkussens. De deckchairs van Kees Smit Tuinmeubelen zijn van hout. Hout vormt niet ergonomisch mee en heeft dus een harde zit. In tegenstelling tot gewone ligbedkussens, hebben deckchairkussens een dikkere en hardere vulling. De afmetingen van de dikke deckchairkussens zijn 200x50cm. Deze kussens zijn +/- 5 centimeter dik. Deckchair met deckchairkussens
   • Ligbedkussens. Naast deckchairkussens, zijn er ligbedkussens voor houten en aluminium ligbedden. Voor houten ligbedden zijn, net zoals bij de deckchairs, dikke kussens aan te raden. Het verschil met deckchairkussens is de breedte van deze kussens. De dikke ligbedkussens zijn 200x65cm. Voor aluminium ligbedden, met een textileen liggedeelte, zijn dunne ligbedkussens aan te raden. Textileen vormt ergonomisch mee. De afmetingen van de dunne ligbedkussens zijn 190x65cm. De dikte van deze kussens is +/- 2,5 centimeter.

    Ligbed met textileen ligvlakLigbed met houten ligvlak

Tuinkussens voor een loungeset

Je hebt de loungeset van je dromen gevonden, maar nu begint de zoektocht naar geschikte loungekussens. Bij Kees Smit Tuinmeubelen heb je keuze uit verschillende mooie loungekussens. Bij veel van onze loungesets worden standaard loungekussens meegeleverd. Voor vervanging van je oude loungekussens kun je bij Kees Smit Tuinmeubelen terecht. Ook als je zelf een loungeset hebt gemaakt, kunnen onze loungekussens van toegevoegde waarde zijn. Bij Kees Smit Tuinmeubelen voeren we twee type loungekussens:

   • Florance loungekussens. De Florance loungekussens zijn “nonchalante” kussens, gevuld met vlokkenvulling. Vlokkenvulling heeft een speels karakter. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een loungekussens met de afmetingen 56x56cm? Dan kan één van onze Florance loungekussens van 60x60cm gebruikt worden. Daarnaast hebben de kussens een sierlijke uitstraling, door de steps. De Florance kussens hebben een dikte van +/- 10 centimeter en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Onze Florance loungekussens hebben de volgende afmetingen:

    • 60x60cm zit en 60x43cm rug
    • 70x75cm zit en 70x43cm rug
    • 90x75cm zit en 90x43cm rug

    Florance 60x60cm zit en 60x43cm rug

   • Loungekussens luxe. De loungekussens luxe zitten steviger in vergelijking met Florance loungekussens. Het zitgedeelte van de luxe loungekussens bestaat uit een plaatvulling en het ruggedeelde uit een vlokkenvulling. Daarnaast verschillen de twee kussens qua uiterlijk. De loungekussens luxe hebben een dikte van +/- 10 centimeter. Onze loungekussens luxe hebben de volgende afmetingen:

    • 60x60cm zit en 60x40cm rug
    • 70x75cm zit en 70x40cm rug
    • 90x75cm zit en 90x40cm rug
    Luxe loungekussen 60x60cm zit en 60x40cm rug

Tuinkussens voor een tuinbank

Wil je extra comfort ervaren op je tuinbank? Dan is een tuinbankkussen iets voor jou! De bankkussens van Kees Smit Tuinmeubelen zijn vervaardigd uit dralon en zijn mooi afgewerkt. Een voordeel van deze stof is dat de stof duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. De kussens hebben een dikte van +/- 7cm. Deze dikte creëert een comfortabele zit. De bankkussens zijn voorzien van bevestigingskoorden, waarmee de kussens vast te maken zijn aan de tuinbank.  Binnen Kees Smit Tuinmeubelen hebben we drie afmetingen tuinbankkussens:

Sierkussens

Bij Kees Smit Tuinmeubelen hebben we een groot assortiment sierkussens. Wat is er nou leuker om elk seizoen je tuinset in een nieuw jasje te steken? Dit is heel eenvoudig te doen door middel van sierkussens. Bij Kees Smit Tuinmeubelen vind je een grote collectie sierkussens van Madison & Hartman. Met deze sierkussens kun je eenvoudig een unieke sfeer creëren. Onze sierkussens zijn ook zeer geschikt voor binnen gebruik.

Sierkussens Sierkussens

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden