• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Tuinset kopen: 5 tips waar je rekening mee moet houden

Tips om een tuinset te kopen

De vorige keer hebben we enkele tips voor het kopen van nieuwe tuinmeubelen gegeven. In deze blog gaan we specifieker in op de aanschaf van een nieuwe tuinset. Welke soorten zijn er en wanneer kies je hiervoor? Lees snel verder voor handige tips, zodat een tuinset kopen ook voor jou gemakkelijk wordt. 

Tip 1: Kies een tuinset die past bij je tuin

Deze tip klinkt heel logisch, maar is dat wel zo? In de tuinmeubelbranche, dus ook bij Kees Smit, heb je een ruime keuze in tuinsets. Er zijn diverse soorten tuinsets, daarom is het verstandig om van te voren te weten naar welk type tuinset je op zoek bent. Bij Kees kennen we vier verschillende types:

De diningset is in de meeste achtertuinen te vinden. Deze set bestaat vaak uit een eettafel met enkele tuinstoelen. Voor de kleinere tuin en voor op het balkon zijn de bistro- en balkonsets populair. Een picknickset is ook een gezellie optie om samen aan te eten. Een barset staat zowel in de open lucht als onder een overkapping erg goed. Geschikt om aan te borrelen én om aan te dineren! Als laatste is een kindertuinset natuurlijk ideaal voor de kleintjes. Welk type tuinset is perfect voor bij jou thuis?

Tip 2: Het aantal zitplekken bepalen

Denk goed na over het aantal zitplekken die je wilt creëren. Hoeveel mensen moeten aan tafel kunnen zitten? Wil je bij een rechthoekige tafel alleen stoelen aan de lange zijden of ook twee zitplekken op de kopse kant? Kies je voor een tafel waarbij de poten in de hoek zitten, houd er dan rekening mee dat de breedte tussen de poten bepalend is hoeveel stoelen je er tussenin kunt plaatsen. Een leuk soort poot is de matrix poot. Deze poten zijn trendy, stoer en maken de tafel echt af. Daarnaast oogt het erg ruimtelijk en kun je er veel stoelen kwijt.

Een andere mogelijkheid is om een bank aan een diningset te plaatsen. Het oogt speels en ruimtelijk én je hebt meer zitplekken. Door aan de andere kant van de tafel tuinstoelen te plaatsen versterkt het de levendige sfeer.

Geen onbelangrijke tip voor bij het kopen van een nieuwe tuinset, is het kiezen van de vorm van de tafel. Wij ervaren vaak dat mensen met regelmaat kiezen voor een vierkante of ronde tafel om zodanig ruimte te besparen, wat in de praktijk niet het geval is. In veel gevallen kun je beter kiezen voor een rechthoekige vorm. Een mooie tussenoplossing kan ook de ovale tafel zijn!

Tip 3: Zoek de juiste kussens uit

Tuinkussens zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en materialen. Het kussen dat je kiest is afhankelijk van het type tuinset. Bij een harde ondergrond zoals hout of gecoat metaal zorgen dikke tuinkussens voor meer comfort in verstelbare stoelen. Voor stoelen met een rug- en zitgedeelte van textileen zijn dunne fiberkussens voldoende. Met deze tuinkussens behoudt je de ergonomische vorm van de stoel. Een dik kussen zit dus niet altijd prettiger.

Ons advies is om kussens aan het eind van de dag altijd op te bergen in kussentassen of in opbergboxen. Hiermee verleng je de levensduur. Bij het kopen van een nieuwe tuinset inclusief tuinkussens is het raadzaam te kiezen voor iets wat past in jouw stijl. Welke kleuren kenmerken jouw tuin? Kies voor kussens in de juiste kleuren en met bijpassende patronen voor een perfecte match!

Tip 4: Koop niet te klein

Het is niet makkelijk om precies de juiste tuinset te kopen voor jouw tuin of balkon. Een tuinset met een scherpe prijs is erg aantrekkelijk, maar heeft deze wel de juiste maten? Uit ervaring blijkt dat het regelmatig voorkomt dat een te kleine set wordt gekocht. Op basis van een schatting van de beschikbare ruimte wordt een tuinset uitgezocht, maar blijkt bij thuiskomst dat de set wel een slag groter had gekund. Hierdoor blijven gedeeltes op het terras ongebruikt. Probeer de ruimte daarom optimaal te benutten met een extra hangstoel of kies een grotere tuinset.

Tip 5: Kom langs

Zoals je zojuist gelezen hebt is het kopen van een nieuwe tuinset niet altijd simpel. We hebben verschillende tips genoemd, maar in de Experience Stores XXL geven onze verkoopadviseurs advies op maat. Zij kunnen helpen bij het maken van een keuze en daarom is de belangrijkste tip die wij meegeven: kom naar één van onze vestigingen. Probeer de sets uit en laat je uitgebreid adviseren. Ook geven we online advies op onze website. Onder elk meubel staat een beschrijving met uitleg over de set en materialen. Heb je een vraag en is deze niet beantwoord door de beschrijving? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via de chat, telefoon of mail.

Klaar voor een nieuwe tuinset? Bekijk hier het complete aanbod tuinsets van Kees! Benieuwd welke tuinsets bij Kees nu het meest populair zijn? Wellicht maakt dat de keus wat gemakkelijker. Ontdek de top 10 in onze blog.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe tuinsets in ons assortiment? Schrijf je dan hieronder snel in voor onze nieuwsbrief. Hierin houden we je op de hoogte van de laatste trends en krijg je handige tuintips.