Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Voortuin inrichten

3 juli 2017, door Anne

Voortuin inrichten

Veel lange zomeravonden worden vaak doorgebracht in de achtertuin. Vaak vergeten we de voortuin, maar waarom eigenlijk? De voortuin is tenslotte het visitekaartje van je woning! Deze plek kan heel goed een verlengstuk zijn van jouw persoonlijke woonstijl en interieur. De voortuin kan ook kracht geven aan de uitstraling van de gehele straat. Daarom is het ook juist zo leuk om tijd en aandacht te besteden aan de indeling en inrichting van jouw voortuin! Hoe je van jouw voortuin een gezellige plek maakt, die helemaal past bij jouw woning en persoonlijke wensen, lees je allemaal in deze blog vol met voortuin ideeën!

Voortuin ideeën

Hebben jouw buren ook een huis met voortuin? Dan is het handig om het één en ander met ze te overleggen. Op deze manier creëer je eenheid. Door de voortuinen enigszins in dezelfde stijl vorm te geven, breng je harmonie in de straat.

Daarnaast is het handig om na te denken of je kiest voor een functionele voortuin of misschien wel juist een moderne voortuin met strakke lijnen? Of begeef jij je het liefst tussen bloemen en planten en zie jij jouw voortuin graag zo groen en kleurrijk mogelijk?

Voortuin ideeën strak

Een voortuin leent zich uitstekend voor mooie bloemen en planten. Houd je niet zo van tuinieren? Dan zou je ook kunnen denken aan mooie tuintegels of grind, in combinatie met borders. Ben je fan van een strakke voortuin? Kies dan voor een mooie buxushaag in combinatie met tegels, die een duidelijk pad vormen in jouw voortuin. Maak gebruik van strakke lijnen en vormen. Uiteraard hoort bij een strakke voortuin ook een strak vormgegeven tuinset.

Moderne voortuin ideeën

Een voortuin als functionele plek? Je kunt je voortuin natuurlijk gebruiken om fietsen te parkeren of als moestuin. Wat je ook van plan bent met je voortuin, het is altijd fijn als de voortuin mooi en opgeruimd oogt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naaste buren. Voor de inrichting en styling kun je denken aan een romantisch zitje of een stoere tuinbank. Dit moedigt ook direct het sociaal contact met je buren aan, twee vliegen in één klap dus! Tijd voor een heerlijke kop koffie op die fijne tuinbank met jouw buurman of buurvrouw.

Kleine voortuin ideeën

Heb je een kleine voortuin en ben je op zoek naar ideeën om deze praktisch in te richten? Dan kan een bistro- of balkonset, geschikt voor twee personen, uitkomst bieden! Op deze manier kun je toch nog gezellige zitplekken creëren. Een bistrosetje is namelijk een echte ‘spacesaver’ voor je voortuin. Balkontuinmeubelen of bistrotuinmeubelen zijn doorgaans kleiner en compacter dan regulier tuinmeubilair. Toch kun je met dit ruimtebesparend balkonmeubilair een fijne plek creëren om te dineren in de buitenlucht of om ’s avonds heerlijk relaxed van de ondergaande zon te genieten. Bij geen gebruik klap je zowel de stoelen als de tafel in en de voortuin is weer leeg! Een bistroset hoeft niet altijd van teakhout te zijn, de materialen variëren sterk. Er is voldoende aanbod, denk hierbij aan aluminium, RVS maar ook aan vlechtwerk balkonsets.

Reacties

Reageren op dit bericht is niet mogelijk