• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

3x voortuin ideeën die je voortuin weer laten stralen

Tips, ideeen en inspiratie voor de voortuin

De voortuin is het visitekaartje van het huis, maar wordt jammer genoeg wel eens vergeten. Soms is de indeling wat onhandig of is er een gebrek aan inspiratie. Een mooie voortuin geeft je een warm welkom. Wil je voortuin ideeën opdoen om een echt paradepaardje van je voortuin te maken? Lees hier de leukste tips, inspiratie en ideeën voor de voortuin. 

Voortuin inspiratie aan de hand van drie stijlen

Als je voortuin inspiratie wilt opdoen, kun je een wandeling door je eigen stad of dorp maken. Zo kom je allerlei voorbeelden van anderen tegen die je kunt gebruiken voor je eigen voortuin. Inspiratie is eigenlijk overal wel te vinden. Zo zie je veel voortuinen met één of meerdere boompjes in de tuin die voor wat extra privacy zorgen. Wil je juist veel naar buiten kunnen kijken vanuit huis en van het uitzicht genieten? Kies dan voor wat lagere beplanting met mooie bloembakken of borders.

Voor het pad naar de voordeur zijn er ook allerlei tuinideeën. Houd het pad in ieder geval vrij van grote beplanting. Zo blijft de wandeling naar de voordeur goed te doen. Wellicht is het mogelijk om vanuit de oprit een diagonaal pad naar de voordeur te maken. Dat is wat speelser dan een verticaal pad van de stoep naar de voordeur. Alles is mogelijk, als het maar past bij jou en je huis. Je huis heeft een bepaalde uitstraling en daar wil je de voortuin natuurlijk goed mee laten aansluiten. Daarom laten we je kennismaken met drie verschillende stijlen als voortuin idee. Welke stijl is jouw favoriet?

Moderne en strakke voortuin ideeën

Strakke voortuin ideeën zijn er in overvloed. Wil je veel groen in je voortuin? Ga dan voor siergrassen, lavendel en groenblijvende planten. Zet deze in een vierkante of rechthoekige border om alles netjes te houden en om het nog strakker te laten ogen. Wil je liever een tuin met weinig onderhoud? Dan zijn tegels en grind de oplossing. Plaats op de grond een hoge strakke bloembak, zodat je op hoogte nog kunt tuinieren. Dit is een mooie manier om je voortuin toch die moderne look te geven.

Een ander strak voortuin idee is het gebruik maken van veel grijstinten. De populaire kleur antraciet geeft jouw voortuin net wat meer een moderne uitstraling. Laat dit bijvoorbeeld terugkomen in een tegelpad naar de voordeur of in de kleur van het grind. De moderne strakke voortuin bevat overigens niet veel felle kleuren. Kies dus niet voor bloemen met veel opvallende kleuren, maar houd het rustig en overzichtelijk.

Landelijke voortuin ideeën

Straalt jouw huis een landelijke sfeer uit? Trek deze landelijke sfeer dan ook door in de voortuin. Zo vormt het een mooi geheel. Bij een landelijke voortuin hoeft het allemaal niet zo strak. Je maakt hier meer gebruik van sierbestrating en rijke beplanting. Een stukje gras, verschillende bloemen en struiken. De wilde natuur heeft de overhand zonder dat het er slordig uit ziet. Allerlei wilde voortuin ideeën zijn hier mogelijk. In een landelijke tuin zie je veel houten meubelen terugkomen, dit geeft een warme uitstraling. Kies daarom in een landelijke voortuin ook voor hout. Denk bijvoorbeeld aan een houten tuinbank. Wil je liever ook een tafeltje erbij? Dan is een bistroset misschien wel wat voor jouw voortuin. Hiermee geniet je heerlijk van de laatste uurtjes in de zon.

Mediterrane voortuin ideeën

Het kleurenpalet voor een mediterrane voortuin is warm, kleurrijk en straalt gezelligheid uit. Met bloemen en planten in warme tinten zoals rood, geel of oranje zit je dus helemaal goed. Veel kleurrijke planten hebben genoeg zonlicht nodig. Een mediterrane tuin is dus perfect voor een voortuin op het zuiden. Zoek je nog passende bestrating? Kies dan voor grind! Bij een moderne en strakke voortuin past de kleur grijs beter, maar bij de mediterrane voortuin ga je juist voor een warme kleur grind zoals beige. Met al deze tips laat je jouw tuin helemaal stralen!

Wil je meer informatie over deze stijlen en andere stijlen? Neem dan een kijkje bij al onze tuinstijlen!

Creëer eenheid met de buren

Een laatste tip van Kees. Als jouw voortuin grenst aan die van de buren, kan je overleggen om jullie voortuin ideeën samen aan te pakken. Ga met elkaar om tafel om jullie wensen uit te wisselen voor de perfecte indeling en uitstaling. Wanneer jullie kiezen voor dezelfde bestrating, beplanting en kleuren, creëren jullie eenheid. Dit oogt rustiger én mooier.