Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Maatschappelijk ondernemen

Energieverbruik webwinkel

De webwinkels van Kees Smit Tuinmeubelen (www.keessmit.nl, www.keessmit.be en www.keessmit.de) worden veel bezocht. Om al deze bezoeken te kunnen verwerken, zijn servers nodig die de webwinkel online houden. Om het milieuverbruik van de webwinkels zo klein mogelijk te houden, maken we gebruik van onderstaande punten:

Constante optimalisatie webwinkels

De webwinkels worden constant geoptimaliseerd om het dataverbruik te verminderen. Dit zorgt voor minder belasting op de servers en uiteindelijk minder stroomverbruik. Mocht u de webwinkel via uw mobiele telefoon bezoeken, dan zorgt dit tegelijkertijd voor minder dataverbruik van uw mobiele abonnement.

Minimaal energieverlies

De gebruikte serveroplossing en moderne technologie minimaliseert energieverlies en zorgt voor een laag stroomverbruik wanneer de webwinkel minder vaak bezocht wordt (bijvoorbeeld ’s nachts). U kunt dit vergelijken met het op het juiste moment schakelen tijdens het rijden van een auto. Wanneer u tijdig schakelt, rijdt u zuiniger.

Groene stroom

De servers, waarop de webwinkels draaien, maken gebruik van groene stroom. Hierdoor is de belasting van het stroomverbruik op het milieu beperkt. The Green Web Foundation is een organisatie die controleert of dit daadwerkelijk het geval is. Hier kunt u zien dat onze servers "groen" zijn.

Herkomst en duurzaamheid

Gerenommeerde producten

Onze producten worden geproduceerd in diverse landen, van Nederland tot aan Azië. Wij willen uitsluitend met een goed gevoel inkopen, dit houdt in dat per product wordt gekeken hoe en waar deze het beste geproduceerd kan worden. Hierbij wordt rekening gehouden met onder andere de arbeidsomstandigheden van de leverancier.

Arbeidsomstandigheden bij onze leveranciers

Het inkoopproces wordt begeleid en gecontroleerd door periodieke bezoeken aan de leverancier (deels onaangekondigd) in het land van herkomst. Op deze manier wordt een vinger aan de pols gehouden om het arbeidsproces te begeleiden en zo nodig bij te sturen. Op deze manier kan goede controle worden uitgevoerd over de werkomgeving en –omstandigheden.

Duurzame materialen

Er wordt deels gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, denk aan aluminium en kunststof. Kees Smit heeft hiervoor het initiatief Circle of Life platform gegeven. Lees hier meer over Circle of Life. Al onze teakhouten tuinmeubelen beschikken over een keurmerk. Wij hebben twee keurmerken; het Perum Perhutani keurmerk en het FSC keurmerk. Teakhout met een Perum Perhutani keurmerk is afkomstig van plantages van Staatsbosbeheer welke duurzaam worden onderhouden door de Indonesische overheid. In onze beide showrooms kunt u dit keurmerk inzien, mocht u hier meer over willen lezen.

Alle producten worden waar mogelijk in het land van herkomst zeer efficiënt verpakt, zodat deze geen nieuwe verpakking behoeven.

Uitstoot bezorging

Kees Smit Tuinmeubelen bouwt aan een gezonde toekomst. Wij streven daarom naar een zo laag mogelijke uitstoot van C02 en andere schadelijke stoffen. Om uitstoot van schadelijke gassen te verminderen, worden producten op grootschalig niveau rechtstreeks vanuit het land van herkomst naar onze magazijnen vervoerd. De producten worden niet bij een distributiecentrum geladen of gelost. Containers worden via binnenvaart naar centraal gelegen punten in Overijssel gebracht. Het aandeel weggebruik is hierdoor klein, waardoor C02-uitstoot per kilometer wordt bespaard. Naast bovengenoemde CO2-besparende feiten, wordt onze inkoop gezamenlijk met bestellingen van andere winkels vervoerd. Dit versterkt energie-efficiënte bezorging.

Vanuit onze magazijnen worden tuinmeubelen bij klanten geleverd. Ook tijdens deze levering streven wij naar een zo groen mogelijk proces. Onze externe leveranciers en PostNL pakketdienst werken met energie-efficiënte processen, die thuishoren in een duurzame toekomst:

Levering via een externe transporteur

Onze externe transporteurs houden uitstoot van schadelijke gassen laag door middel van onder andere onderstaande punten:

 • Afval scheiden;
 • Gebruik van ledverlichting;
 • Aardgas als alternatieve brandstof (selectie van het wagenpark);
 • Transportkeurmerk; - Code 95 certificering van werknemers (onderdeel van deze certificering is zuinig rijden);
 • Brandstof registratiesysteem; - ISO 9001 (2015 norm);
 • Vervoermiddelen met Euro 6 motoren;
 • Plansysteem om ritten te optimaliseren;
 • Groene stroom;
 • Combineren van ritten met andere klanten;
 • Buitenlandse bezorging met bezorgpartners.

Levering via PostNL pakketdienst

PostNL Pakketdienst draagt ook zorg voor het klimaat. Zij doen dit door onder andere onderstaande punten:

 • Gebruik van schone voertuigen en zuinig rijgedrag van de chauffeurs;
 • Efficiënte processen in het netwerk;
 • Bezorging met elektrische voertuigen of te voet;
 • Duurzame logistieke panden;
 • Sorteercentra voldoen aan strenge duurzaamheidseisen;
 • Zonnepanelen op daken van pakkettensorteercentra;
 • Rijden op groen gas.

FLEGT-vergunning

We zijn allemaal verantwoordelijk voor de toekomst van onze planeet. Op diverse manieren dragen wij ons steentje bij aan een beter milieu. Zo is het hout dat wij importeren vanuit Indonesië voorzien van een FLEGT-vergunning. FLEGT staat voor Forest Law Enforcement, Governance and Trade.

De EU FLEGT Facility sluit handelsovereenkomsten tussen de Europese Unie en een hout producerend land buiten de EU, in ons geval Indonesië. Deze handelsovereenkomst heet een VPA, Voluntary Partnership Agreement. Deze regeling zorgt ervoor dat de EU alleen legaal gekapt hout importeert. De landen die hout exporteren worden met de VPA geholpen illegale houtkap te stoppen en het bestuur van de bosbouwsector te verbeteren. Met de FLEGT-vergunning laten we zien dat wij waarde hechten aan duurzaam hout.

Wenst u meer informatie over FLEGT? Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit leggen op hun website alles uitgebreid uit. Bekijk hier het artikel over de import van hout (FLEGT).

Samenwerking Trees for All

Jaarlijks worden tien miljard bomen meer gekapt dan er worden aangeplant. De longen van de aarde verdwijnen stukje bij beetje. Trees for All is een Nederlandse stichting die dit proces wil omkeren. Met projecten in zowel Nederland als in het buitenland hebben ze inmiddels al miljoenen bomen geplant.

Bossen zuiveren de lucht. Ze nemen het broeikasgas CO2 op en geven hier zuurstof voor terug. Bossen zijn niet alleen belangrijk voor de zuurstofproductie, ze leveren hout voor meubels en woningen, ze leveren voedsel en medicijnen en ze bieden bescherming en een woonplaats voor mensen, dieren en planten.

Kees Smit Tuinmeubelen hecht veel waarde aan het buitenleven, maar ook aan een goede toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. We willen dan ook graag helpen verdere ontbossing tegen te gaan. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Trees for All. Met het 1-2-Tree project dragen wij bij aan het planten van bomen in zowel Nederland als Bolivia. Deze worden geplant in duurzame projecten die in het teken staan van sociale, ecologische en economische ontwikkelingen. Samen maken we de wereld weer groen!

Benieuwd hoe deze bomen in Bolivia geplant worden, check hier de video.

Bekijk hieronder het certificaat dat wij hebben ontvangen vanwege onze samenwerking met Trees for All in 2018.

Certificaat van Trees for All

Met gepaste trots willen we met jullie delen dat we ook in 2019 verder gaan met bomen planten in Nederland én Bolivia. Iedere maand gaan wij 200 bomen planten. Op naar een beter milieu!

Bel:

0546 819493


Maandag - zaterdag: 09:00 tot 18:00 uur.
Zondag: 11:00 - 18:00 uur.

E-mail: Stuur een e-mail

Stuur ons een e-mail en ontvang binnen 5 werkdagen een reactie.