• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

XL BUSINESSPARK ALMELO

Nieuwbouw distributiecentrum en kantoren

Volg de bouw van het nieuwe distributiecentrum met kantoren op de voet

Ben jij ook zo benieuwd naar de vorderingen met het oog op de bouw van ons distributiecentrum met kantoren op het XL Businesspark in Almelo? Bekijk deze pagina dan met enige regelmaat. Naast foto’s verschijnen er ook interessante interviews met personen die bij deze nieuwbouw betrokken zijn. Dit doen we in de vorm een blog of een video. Grondlegger Kees Smit en zoon Henk Smit trappen dit onderdeel af en geven vervolgens het stokje door. In de nieuwsblokken hieronder tref je, in de loop van de tijd, de verschillende items aan.

Over Kees Smit Tuinmeubelen en de nieuwbouw op het XL Businesspark

Kees Smit Tuinmeubelen is een écht familiebedrijf, bestaande uit drie generaties. Waar opa Henk als marskramer met paard en wagen begon, ontstond bij Kees Smit de liefde voor tuinmeubelen op de stoep van de huishoudzaak die hij samen met zijn vrouw overnam van zijn ouders. Deze liefde groeide uit tot een passie voor tuinmeubelen. Een passie die werd overgedragen aan zoon Henk, die als klein jongetje opgroeide tussen de tuinmeubelen in de winkel en hier in die tijd regelmatig hutten van bouwde.

Op zijn vijftiende werd het voor Henk serieus en ging hij op de zaterdagen en in de vakanties in het magazijn van de winkel aan de slag. Dit voelde zo goed dat hij er bewust voor koos om na zijn studie in het bedrijf te gaan werken. In 2011 nam hij, op zijn zevenentwintigste, het roer over van vader Kees. Kees Smit Tuinmeubelen in al meer dan 75 jaar een begrip in Almelo en omstreken en geniet inmiddels ook landelijke bekendheid.

Vanwaar de bouw van een distributiecentrum met kantoren? Henk Smit : “Wij leveren alle tuinmeubelen uit voorraad. Om de snelle groei te kunnen blijven faciliteren hebben we vaak moeten uitbreiden qua opslagruimte op andere locaties. Dit is logistiek gezien niet optimaal. In ons nieuwe distributiecentrum kunnen we vanuit één centraal punt werken, dat is met name voor onze logistieke medewerkers erg fijn. Het grootste voordeel hiervan is dat onderling transport tussen de vele magazijnen niet meer nodig is. Hierdoor kunnen we slagvaardiger werken en de groei faciliteren. Dit stelt ons in staat om steeds een stapje verder te gaan in de klantbeleving.”