Waarom we bij Kees Smit geen tuinmeubelhoes adviseren

Waarom we bij Kees Smit geen tuinmeubelhoes adviseren

Steeds meer mensen genieten van het buitenleven in eigen tuin. Met mooi weer horen daar natuurlijk ook fijne tuinmeubelen bij. Maar wat doe je met deze tuinmeubelen in het najaar? Als de garage al vol staat, laat je ze het liefst buiten staan. Maar dan komt de vraag: hebben we een tuinmeubelhoes nodig? Bij Kees Smit Tuinmeubelen zeggen wij nee. In deze blog leggen we je uit waarom.   

Waarom geen tuinmeubelhoes gebruiken?

Een tuinmeubelhoes is zoals de naam al zegt een hoes voor tuinmeubelen. Deze verkopen wij niet bij Kees Smit Tuinmeubelen en daar hebben wij een belangrijke reden voor. We voorzien onze klanten graag van een eerlijk advies en daarom blikken we even terug in de tijd. In een ver verleden hebben wij namelijk wel tuinmeubelhoezen in het assortiment gehad. Wat bleek nu? Door gebruik van een hoes bestaat de kans dat een meubel ‘stikt’ door condensvorming. De tuinmeubelen zijn dan niet langer in staat om te ademen. Een gevolg hiervan zijn afdrukken en/of vervelende (schimmel)vlekken op je tuinmeubel. Door de verstikking zijn deze niet meer te verwijderen. Door deze ervaring hebben wij besloten niet langer tuinmeubelhoezen te verkopen.

We willen dat iedereen zo lang mogelijk geniet van het buitenleven. Ons advies is daarom voor al onze tuinmeubelen: laat de meubelen onafgedekt buiten staan. Zonder hoes of andere objecten op het meubel. Alle tuinmeubelen die bij ons zijn aangeschaft zijn van dusdanige kwaliteit dat hierin hoezen niet nodig zijn. Met onze kennis en meer dan 75 jaar ervaring in het tuinmeubelvak verkopen wij alleen tuinmeubelen die geschikt zijn om het gehele jaar onafgedekt buiten te kunnen staan. Mocht je de mogelijkheid hebben om je tuinmeubels binnen op te bergen? Dan raden wij dit aan. Een droge en vorstvrije plek komt uiteraard ten goede van de levensduur van de meubelen.

Dus ook geen loungesethoes?

Nee, dus ook geen loungesethoes. Ook deze hoezen hebben wij om bovenstaande reden niet in het assortiment opgenomen. Het zou zonde zijn als je loungeset in de winter vervelende vlekken krijgt. Wij verkopen dus geen loungesethoezen, maar er is wel één product waarvoor wij wel hoezen verkopen. Dat is de parasol, lees snel verder waarom.

Een parasolhoes van Kees

Voor parasols raden wij wel een parasolhoes aan. Waarom? Parasoldoeken gaan verkleuren door regen en zon. Om zo lang mogelijk van de levensduur te genieten, biedt een parasolhoes bescherming. Wij adviseren wel de volledige parasol inclusief hoes in de winter op te bergen op een droge en vorstvrije plek. Hiermee verklein je de kans op condensvorming. Bekijk hier al onze parasolhoezen.

Nog vragen over hoezen na het lezen van deze blog? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@keessmit.nl of telefonisch via 0546-819493.