Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Henk Smit ‘Beste Twentse ondernemer van 2019’

Bianca 25 november 2019
Nieuws

Naast ‘meest innovatieve e-commerceprofessional’ van Nederland mag Henk Smit zich nu ook ‘Beste Twentse Ondernemer 2019’ noemen. Dit werd afgelopen weekend tijdens de jaarlijkse verkiezing bekend gemaakt.

Een dag later blikken we met Henk terug op de avond. Hij vertelt hierover: “Een mooie titel waar ik uiteraard trots op ben. Een titel die ik wederom graag opdraag aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd, waaronder mijn collega’s en mijn familie. Het is vooral mooi om te horen dat de jury mij ziet als ‘een ondernemer die de traditie van het familiebedrijf eert maar ook naar de toekomst kijkt.’ Ik denk dat mijn vader hier stiekem ook wel een beetje trots op is, althans dat hoop ik.

Ondanks dat ik blij ben met de titel had ik de zoontjes van de heren van Bouwbedrijf Haafkes (één van de mede-finalisten) ook erg gegund dat hun ouders de prijs zouden winnen. Deze jongetjes, van een jaar of acht, waren ook bij de uitreiking aanwezig. Ik heb ze gezegd dat zij vast de kans krijgen om dit over een jaartje of twintig te herkansen en dan met de titel naar huis gaan.”

Landelijke bekendheid

De jury omschrijft Kees Smit Tuinmeubelen als ‘een onderneming met een jaloersmakende bekendheid en faam. Begonnen vanuit een paard en wagen, maar nu met zelfs internationale uitdagingen voor de boeg, is Kees Smit Tuinmeubelen een begrip in ons land.’ Hierop reageert Henk: “We genieten inderdaad steeds meer landelijke bekendheid. Steeds meer mensen weten ons te vinden. Maar kunnen hierin ook nog winst behalen. Daarom verschijnt begin volgend jaar onze nieuwe commercial. Hierin zie je dat wij bij Kees Smit Tuinmeubelen altijd een stapje verder gaan. Ondertussen gaan we vooral door waar we mee bezig zijn en blijven graag met beide benen op de grond, want ook wij hebben de nodige uitdagingen en ook bij ons gaat niet altijd alles goed.”

Ondertussen vervolgt Henk zijn werkzaamheden om deze prachtige zonnige zaterdag. Hij is zich druk aan het voorbereiden op een herkansing van zijn snowboard-sabbatical, waarbij hij vorig jaar na vier dagen werd omver geskied en zijn voet brak. Over twee weken vertrekt hij. “Ik ga bewust stilstaan om met een frisse blik en nieuwe inzichten er weer vol voor te gaan. Er ligt veel sneeuw, ik heb er dan ook ontzettend veel zin in” aldus Henk.

Bron foto: TOM

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden