Hoe houd ik wespen weg van mijn houten tuinmeubelen?

wespen-weg-van-houten-tuinmeubelen

Bijna niemand is fan van wespen in de tuin. Helaas zijn ze in de zomer er toch vaak te vinden. Wil jij graag rustig je drankje kunnen drinken aan je (teakhouten) tuintafel? Lees dan onze tips waarmee je de wespen uit de buurt houdt.

Waar komt een wesp op af?

Wespen komen vooral op zoetigheid af. Dus als jij zoete drankjes of zoete etenswaren op tafel hebt staan, komen de wespen daar al snel op af. Ook zitten wespen vaak op hout, omdat zij de houtvezels gebruiken om hun nesten mee te bouwen. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je kleine krassen of sporen op de tafel kunt zien.

Geuren

Er zijn een aantal geuren waar wespen absoluut niet van houden en waar ze dan ook niet graag bij in de buurt komen. Om de wespen uit je buurt te houden kun je het volgende proberen:

  • Zet een schaaltje met kruidnagel op tafel.
  • Zet een bakje met azijn op tafel. Om nog meer effect te krijgen kan je hier ook kruidnagel aan toe voegen.
  • Snij een sinaasappel of citroen doormidden, voeg hier kruidnagel aan toe en zet het in een bakje op tafel.
  •  Steek een aantal stokjes wierook aan op de plekken waar je last hebt van de wespen.

Wespen en teakhout

Helaas komen wespen ook wel eens op teakhouten tuinmeubelen af. De wespen eten namelijk het zachte hout tussen de nerf op en gebruiken dit ook voor hun nesten. Dit zorgt ervoor dat er krasjes of sporen ontstaan op de houten meubelen. Gelukkig hebben wij een tip om dit te voorkomen:

Maak een mengsel van water en ammonia. Hierbij voeg je meer ammonia toe dan water. Gebruik het mengsel in combinatie met een zachte spons en maak hiermee het meubel goed nat. Laat het meubel na het wassen lang en goed drogen en gebruik het meubel even niet. De wespen zullen door de lucht van de ammonia niet meer bij jouw houten meubel in de buurt komen.