• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Tips voor het inrichten van een veranda of overkapping

Tips voor het inrichten van een veranda of overkapping

Wil jij zoveel mogelijk genieten van het buitenleven? Dus op warme en koude dagen, maar zeker niet te vergeten op gezellige avonden. Dan is een veranda of overkapping de perfect voor jou! Steeds meer tuinliefhebbers ontdekken de voordelen van een veranda of overkapping. De warme lucht blijft langer hangen en bovendien kun je lekker beschut uit de wind zitten. Is het een dag wat koeler? Dan maak je van jouw veranda eenvoudig alsnog een lekkere warme plek om te zitten door middel van een sfeerhaard of een lekkere deken. Lees verder voor handige tips bij het inrichten.

Veranda inrichten

Naast dat een veranda of overkapping een ideale toevoeging aan de tuin is, leent deze ruimte zich ook perfect voor een mooie styling. Hoe richt je jouw veranda of overkapping in? Kies je ervoor om dit aan te passen op de tuin of laat je het liever aansluiten bij de inrichting van binnen? Hiermee verleng je de woonkamer naar buiten. Of kies je voor een geheel andere stijl? Zoals de stijl van jouw favoriete vakantieland bijvoorbeeld. Dat is het leuke aan een veranda. Je kunt deze helemaal inrichten naar jouw smaak en echt eigen maken.

Tuinmeubelen voor in een veranda

Om lekker in je veranda te kunnen zitten, is het belangrijk dat je een fijne zitplek hebt. Zorg voor de juiste tuinmeubelen in de veranda of onder de overkapping. Zit er een dichte hoek in jouw veranda? Dan is een hoek loungebank de perfecte uitkomst. Een hoekbank biedt een comfortabele zitplek om lekker te relaxen. Een hangstoel is de perfecte eyecatcher voor de veranda. Je hangt deze stoel eenvoudig aan een haak aan een van de balken of het plafond. Dit geeft de terrasoverkapping een speelse uitstraling en biedt een heerlijk plekje om jezelf even terug te trekken.

Ook een erg populair item voor in een veranda is een barset. Barsets zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en hiermee creëer je een bar in eigen tuin. Voeg een mooie barbecue toe en de gezellige zomeravonden kunnen beginnen. Heb je niet súperveel ruimte onder jouw overkapping, maar wil je deze toch praktisch inrichten? Kies dan voor een loungeset met een verhoogde tafel. Hiermee heb je een fijne plek om te dineren, maar kun je na de maaltijd ook lekker na borrelen op de loungebank. Voor wat extra warmte kun je een sfeervolle gaslantaarn op tafel zetten of de tafel vervangen voor een sfeervolle vuurtafel.

De styling van jouw veranda

Als je de veranda naar wens hebt ingericht met meubels, dan kun je eindelijk losgaan met de styling. Allereerst is het belangrijk om de juiste verlichting toe te voegen. Kies voor extra sfeer voor lampen met dimmers. Ook een lichtsnoer met lampjes is erg gezellig onder een overkapping. Vergeet ook niet stijlvolle accenten zoals een vloerkleed of leuke hangplanten.     

De tuinmeubelen kunnen gestyled worden met sierkussens in vrolijke kleuren. Breng nog meer sfeer aan door mooie manden met lekker warme dekens neer te zetten. Op een wat koelere dag kun je dan heerlijk warm onder het dekentje gaan zitten. Als laatste tip is het écht een aanrader om jouw veranda aan te passen naar het seizoen. Zet in het voorjaar een vaas met mooie snijbloemen neer in zomerse kleuren en zo kun je in het najaar mooie lantaarns neerzetten en herfstkleuren toevoegen.