Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Zelf een low budget buitenkeuken maken

Romee 19 juni 2019
Tips & Trends

De warme zomeravonden komen steeds dichterbij. Dan wil je natuurlijk volop genieten van de tuin. Een buitenkeuken is dan een mooie toevoeging aan jouw terras. Helaas hangt er vaak een aardig prijskaartje aan een buitenkeuken. Daarom hebben wij wat tips voor jou om zelf een buitenkeuken te maken!

Waarom een buitenkeuken?

Een buitenkeuken zorgt voor veel sfeer in de tuin. Gezellig samen met vrienden of familie koken en warme zomeravonden doorbrengen. Je kan er meteen een gezellige zithoek omheen maken. Als je een overdekte zithoek hebt, is je buitenkeuken zelfs in de winter nog te gebruiken. Vergeet dan niet om gezellige vuurtafels of gaslantaarns te plaatsen zodat iedereen warm blijft.

Doe het zelf

Een buitenkeuken kan je eigenlijk al snel zelf creëren. Zelfs met een klein budget. Er zijn verschillende manieren om een eenvoudige buitenkeuken te maken. Een groot voordeel aan het zelf maken van de buitenkeuken is dat je het precies naar eigen stijl maakt.  

  1. Stenen buitenkeuken
    Maak twee stapels van tegels. Zet deze twee stapels ongeveer twee meter uit elkaar en leg dan een plank boven op de stenen als tafelblad. Wil je extra opbergruimte? Plaats dan halverwege de stapel tegels een tweede plank. Op de bovenste plank plaats je een klein kookstel of een kleine grill en op de onderste plank enkele mandjes met servies en ander kookgerei. Zo heb je een eenvoudige én goedkope buitenkeuken.

  2. Handige plank
    Mocht je nou een lange muur in de tuin hebben, maar weet je niet zo goed wat je daar mee kunt doen? Dan is dit de oplossing. Maak een grote stevige plank vast aan de muur. Dit kan je doen door een aantal steunen of beugels aan de muur vast te maken. Daarop leg je de plank en maak je deze goed vast aan de steunen of beugels. Controleer altijd of de plank stevig genoeg vastzit. Mocht dat niet zo zijn, bevestig dan nog een extra steun. Een paar extra kleine plankjes zijn leuk voor erboven om wat spullen in op te bergen. Je hoeft geen ingebouwde steenoven te hebben voor deze buitenkeuken. Een compacte tafelbarbecue brengt al veel plezier met zich mee.

  3. Compacte wandtafel
    Een wandtafel is ook zeer geschikt om te gebruiken als buitenkeuken. Dan hoeft er niemand aan de klus. Zet de sidetable tegen een muur aan, richt hem in met al je gewenste onderdelen voor een buitenkeuken en koken maar! Doordat deze niet direct vast zit aan de muur, is jouw buitenkeuken eenvoudig te verplaatsen naar een andere plek in je tuin.

Zo maak je dus zelf gemakkelijk een low budget buitenkeuken. Het is een geweldige toevoeging aan je tuin en je gaat er zeker veel plezier van hebben deze zomer!

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden