• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Landelijke tuin ideeën boordevol inspiratie

Ontsnap aan het alledaagse leven en kom dichter bij de natuur in de landelijke tuin. In deze blog laten we je kennismaken met de landelijke tuin en geven we handige tips. Het is een prachtige tuinstijl die zowel in een kleine tuin als een grote boerderijtuin goed tot zijn recht komt. Genieten van het landleven is dus voor iedereen weggelegd. Lees dan verder, bekijk de video met Michelle of bekijk direct alle bijpassende landelijke tuinmeubelen voor jouw buitenruimte.

Shop landelijke tuinmeubelen

Wat is een landelijke tuin?

Voordat je je tuin omtovert tot een landelijke tuin is het natuurlijk wel handig om te weten wat nu kenmerkend hiervoor is. Wat is nu een tuin in landelijke stijl? Bij een landelijke tuin zien we geen perfectionisme. De wilde natuur heeft de overhand zonder dat de tuin er rommelig uitziet. Een tuin met een uitgestrekt grasveld - geen kunstgras uiteraard - en planten en bloemen in allerlei kleuren. Een plek waar de natuur zijn gang kan gaan.

De ruimtelijke indeling van een landelijke tuin doe je op basis van de grootte van je tuin. Kleinere tuinen zien er ruimer uit met een symmetrische indeling en duidelijke lijnen. Grotere tuinen kunnen wat vrijer ontworpen worden. Denk aan een slingerend wandelpad van boomschors door de tuin en plantenborders in verschillende groottes.

Een overkapping of tuinhuis komt zeer goed tot zijn recht in een landelijke tuin. Vooral als deze voornamelijk van hout is gemaakt. Dit geeft de ruimte een gezellige uitstraling en dat is precies welk gevoel je bij een landelijke tuin wilt hebben. Het is dan ook de kunst om een harmonieus totaalbeeld van de tuin te maken. Dit doe je onder andere met de juiste decoratie.

Plaats her en der door de tuin schilderachtige decoratie langs de paden en rondom het terras. Dit geeft een rustieke flair aan je tuin. Van een zinken kuip tot hooivorken en terracotta bloempotten tot een mooi vogelbad. Laatstgenoemde geeft niet alleen de vogels een geschikte plek om te drinken en te badderen, ook voor jou geeft het een mooi uitzicht om te genieten van de gevleugelde gasten in je tuin.

Laat je fantasie dus de vrije loop bij het inrichten van de landelijke tuin. Voeg verschillende elementen toe die een beetje speels zijn of nostalgie uitstralen. Op vlooienmarkten en bij de kringloop kom je vast en zeker prachtige eyecatchers tegen.

Groene ideeën voor de landelijke tuin

Deze tuinstijl is op zijn mooist als alles in bloei staat. Daarom hebben we enkele groene ideeën voor de landelijke tuin op een rijtje gezet. Weet wel dat de landelijke tuin favoriet is bij mensen met groene vingers. Dus tuinieren hoort erbij. Verscheidenheid in de beplanting is het eerste idee voor een landelijke tuin. Combineer groenblijvende heesters met vaste planten, grassen en veel kleurige bloemen. Dahlia’s, ridderspoor, madeliefjes, klaprozen, lelies en lavendel zijn enkele voorbeelden van prachtige kleurrijke bloemen. Kies voor bloemen met verschillende bloeitijden, zo heb je het hele seizoen door een eindeloze zee van bloemen waar je van kunt genieten.

Een tweede idee voor de landelijke tuin zijn fruitbomen of een kleine moestuinbak. Een beetje moestuinieren brengt heerlijk vers fruit en groenten met zich mee. Populaire fruitbomen zijn de appel, peer en kers. Deze geven ook nog eens schaduw aan de tuin. Een andere tip zijn planten die bijen aantrekken. Als de tuin zelfs groot genoeg is, zou je ook een stukje tuin kunnen laten verwilderen. Hiermee doe je de natuur en de dieren veel plezier. Een laatste idee is natuurlijk een prachtige haag als afscheiding van de tuin. Een houten schutting kan ook, maar laat er dan lekker veel klimplanten tegenaan groeien. Zo heb je alsnog een groene afscheiding met de buren. Kijk gerust mee naar de foto’s die klanten met ons gedeeld hebben voor nog meer groene ideeën voor de landelijke tuin.

Een landelijke tuinset op je terras

Een typerend terras voor een landelijke tuin heeft een ronde vorm en is vaak gelegd met kinderkopjes. Maar het is vooral de tuinset die het een landelijke uitstraling geeft. Wat is nu een mooie landelijke tuinset? Daar hebben we gelukkig genoeg ervaring mee. Het populairste materiaal voor een landelijke tuinset is het natuurproduct hout. Houten tuinmeubelen hebben een warme uitstraling en krijgen na enige tijd een zilvergrijze kleur. Je ziet ook veel houten tuinaccessoires in de landelijke tuin of een mooi houten landhek. Een ander geliefd materiaal voor een landelijke stijl zijn tuinmeubelen van wicker. Wicker is gemaakt van kunststof vlechtdraad en heeft een natuurlijke uitstraling. Het vlechtwerk heeft vaak een speels uiterlijk doordat het met de hand gevlochten is.

Shop landelijke accessoires (15)

Zoals je al misschien op de foto’s hebt gezien, is het heel gangbaar om in een grote landelijke tuin een knusse plek te creëren voor twee personen. Hiervoor zijn bistrosets de ideale tuinmeubelen. Deze zijn vaak inklapbaar en geven een knus en gezellig effect. Ook een ligbed is erg geliefd bij deze stijl. Een deckchair is het perfecte ligbed voor de landelijke tuin: klassiek én stijlvol.

Heb jij nog foto’s of tips voor een landelijke tuin? Stuur ze dan gerust naar ons op!

Uniek wonen in een bostuin

buitenkijker_martine_overkapping

In Bilthoven staat het perceel waarop ze hun duurzame houten huis hebben gebouwd, inclusief een eigen bos in de achtertuin. Door de glazen raampartij van het huis, voelt het ook binnen aan alsof je midden in de natuur zit. En dat alles binnen handbereik van de stad.

Tuinstijl klassiek

Een tuin met klasse is de juiste omschrijving voor een klassieke tuin. De strakke lijnen in combinatie met groene hagen en sierlijke beplanting zorgen voor een chateauwaardige look. Hoewel de klassieke tuin nog vaak wordt gezien als ouderwets, hoeft dat helemaal niet zo te zijn. 

Tuinstijl Ibiza

Je stapt in het vliegtuig en een paar uur later waan je jezelf in een totaal andere wereld: Ibiza. Een heerlijk eiland om je vakantie door te brengen. Iedereen is relaxed en doet alles op zijn eigen tempo. Hoe fijn zou het zijn als in je eigen tuin ook die heerlijke sfeer hangt.