• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Dé 6 nieuwe tuintrends van 2023

Een sneakpeek van de zes trends

Moeite met kiezen? Doe de tuintrendquiz

Kom erachter welke tuintrend het beste bij jou past.

Ontdek alle tuintrends

Nieuwsgierig naar dé tuintrends van 2023? Ook dit jaar zijn er zes uiteenlopende tuintrends samengesteld. Bekijk ze online of kom langs en ontdek de trends in onze Experience Stores XXL. Laat je inspireren voor het zonnige seizoen. 

1: Classic Desire
2: Soft Harmony
3: Royal Sunset
4: Dolce Vita
5: Smart Forward
6: Pure Living

Kijk mee met Jolien

Kan jij niet genoeg krijgen van de verschillende tuintrends? Kijk dan mee naar onze video met Jolien. Zij neemt je mee in iedere trend om zo jou verder op weg te helpen met het vinden van je favoriete tuintrend.

Wat is een tuintrend?

Tegenwoordig zijn we bewuster van de omgeving om ons heen. Zo vinden we ons buitenleven steeds belangrijker. Hier komen we samen met de mensen die dichtbij ons staan, maar vinden we ook rust en energie. Het buitenleven is voor iedereen anders. Daarom hebben onze Store en Concept designers zes diverse tuintrends samengesteld. De uiteenlopende trends bieden een breed scala aan mogelijkheden, waardoor iedereen zich zou kunnen identificeren met minimaal één van de zes trends. De tuintrends geven invulling aan die verschillende sferen en laten je genieten in jouw eigen tuin.

Hoe komen de zes tuintrends tot stand?

Bij Kees Smit hebben we twee Store en Concept designers: Debora Anbeek-Hagreis en Laura Scholten. Met hun dynamische en creatieve functie zorgen zij voor inspiratie, zodat het buitenleven nog mooier wordt met de tuinmeubelen van Kees. Zij zijn verantwoordelijk voor de creatieve vertaling van de zes tuintrends. Dit doen zij door ieder jaar beurzen in verschillende landen te bezoeken, lezingen te volgen van bekende trendwatchers en zelf veel inspiratie op te zoeken via bladen en alle digitale middelen. Op deze manier kijken zij wat er speelt in de wereld en wat er ‘in’ is. De verkregen informatie vertalen Debora en Laura naar trends voor het hele jaar. 

Debora Anbeek - Hagreis | Store en Concept Designer

"Met de quiz kun je erachter komen wat je favoriete tuintrend is. Voor mij is dat Dolce Vita. Ik houd van het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin. Lekker lang tafelen met vrienden en familie op zwoele zomeravonden. Wat wil je nog meer?"

Laura Scholten | Store en Concept Designer

"Ik ben regelmatig op zoek naar oude items om ze vervolgens met nieuw te combineren. Met de tuintrend Classic Desire kan ik mijn tuin omtoveren tot een combi tussen oud en nieuw. De sfeer van deze trend kenmerkt zich door de warme tinten en vele prints. Dat spreekt mij voor zowel in huis als in de tuin erg aan."

De criteria waar onze tuintrends aan voldoen

Bij het samenstellen van de tuintrends komen diverse elementen samen. Ten eerste wordt er gekeken naar de juiste tuinarchitectuur en -indeling. Dit is de basis van alle tuintrends. Deze basis wordt aangevuld met bijpassende kleuren en materialen. Vervolgens krijgen de trends hun eigen identiteit door het gebruik van styling en decoratie. Het toevoegen van bijpassende planten en bloemen, zorgt ervoor dat onze zintuigen worden geprikkeld. Met eten en drinken en actuele technologieën wordt de lifestyle compleet gemaakt. De elementen samen, laten jou onderdompelen in je favoriete tuintrend.