• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Dé vier nieuwe tuintrends van 2024

Kom erachter welke tuintrend het beste bij jou past!

Ontdek alle tuintrends

Nieuwsgierig naar dé tuintrends van 2024? Dit jaar zijn er vier uiteenlopende tuintrends samengesteld. Bekijk ze online of kom langs en ontdek de trends in onze Experience Stores XXL. Laat je inspireren voor het zonnige seizoen!

Wat is een tuintrend?

Tegenwoordig zijn we bewuster van de omgeving om ons heen. Zo vinden we ons buitenleven steeds belangrijker. Hier komen we samen met de mensen die dichtbij ons staan, maar vinden we ook rust en energie. Het buitenleven is voor iedereen anders. Daarom hebben onze Store en Concept designers vier diverse tuintrends samengesteld. De uiteenlopende trends bieden een breed scala aan mogelijkheden, waardoor iedereen zich zou kunnen identificeren met minimaal één van de vier trends. De tuintrends geven invulling aan die verschillende sferen en laten je genieten in jouw eigen tuin.

Hoe komen de vier tuintrends tot stand?

Bij Kees Smit hebben we twee Store en Concept designers: Debora Anbeek-Hagreis en Laura Scholten. Met hun dynamische en creatieve functie zorgen zij voor inspiratie, zodat het buitenleven nog mooier wordt met de tuinmeubelen van Kees. Zij zijn verantwoordelijk voor de creatieve vertaling van de vier tuintrends. Dit doen zij door ieder jaar beurzen in verschillende landen te bezoeken, lezingen te volgen van bekende trendwatchers en zelf veel inspiratie op te zoeken via bladen en alle digitale middelen. Op deze manier kijken zij wat er speelt in de wereld en wat er ‘in’ is. De verkregen informatie vertalen Debora en Laura naar trends voor het hele jaar. 


“Met de quiz kun je erachter komen wat je favoriete tuintrend is. Voor mij is dat tuintrend “Blossom Breeze”. Ik houd van het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin. Lekker lang tafelen met vrienden en familie op zwoele zomeravonden. Wat wil je nog meer?”
Debora Anbeek - Hagreis, Store en Concept Designer


“Ik ben regelmatig in de natuur te vinden met de hond. De tuintrend “Green Groove” ligt dan ook het dichtste bij mij vanwege de hoeveelheid groen. Ook de houten details in tuinmeubelen komen prachtig tot hun recht in deze trend.”
Laura Scholten, Store en Concept Designer

De criteria waar onze tuintrends aan voldoen

Bij het samenstellen van de tuintrends komen diverse elementen samen. Ten eerste wordt er gekeken naar de juiste tuinarchitectuur en -indeling. Dit is de basis van alle tuintrends. Deze basis wordt aangevuld met bijpassende kleuren en materialen. Vervolgens krijgen de trends hun eigen identiteit door het gebruik van styling en decoratie. Het toevoegen van bijpassende planten en bloemen, zorgt ervoor dat onze zintuigen worden geprikkeld. Met eten en drinken en actuele technologieën wordt de lifestyle compleet gemaakt. De elementen samen, laten jou onderdompelen in je favoriete tuintrend.