Strakke tuin: de mooiste voorbeelden & inspiratie voor een strakke tuin

strakke-tuin

Een tuinstijl die steeds meer aan populariteit wint is de strakke tuin. Deze tuinstijl kenmerkt zich uiteraard door strakke lijnen en kent daarnaast nog veel meer mogelijkheden. Ik laat je in deze blog kennismaken met de mooiste voorbeelden van moderne tuinen. Met handige inspiratietips en veel moderne strakke tuinen foto’s.

1. Moderne tuinen met grind

Een moderne tuin is vaak een onderhoudsvriendelijke tuin. Een tuin waarbij het nodige onderhoud niet té veel tijd kost, zodat je heerlijk kunt relaxen in je tuin in plaats van onkruid te wieden. Grind of kiezels zijn daarom erg populair voor een strak tuinontwerp. Het is makkelijk in onderhoud en het geeft je tuin een stijlvolle look.  

2. Beplanting strakke tuin

Een grasvrije zone is erg herkenbaar voor deze tuinstijl. We zien nog wel groen terug in de moderne tuin. Alleen niet op grondhoogte, maar in de vorm van onderhoudsvriendelijke planten geplaatst in hoge borders bijvoorbeeld. Ook zie je in deze tuinen vaak groene (buxus)hagen. Bekijk hieronder een aantal strakke tuin voorbeelden met moderne beplanting.

3. Strakke tuinen met water

Een moderne tuin met vijver is een gouden combinatie als je rust in je tuin wilt. Het geluid van water en de rustieke uitstraling zorgen voor een ontspannen sfeertje. Daarnaast heeft een moderne tuin met vijver een betoverende uitstraling. Je maakt de vijver af met een modern waterornament.

4. Bestrating strakke moderne tuin

Voor een mooi onderhoudsvriendelijk terras zijn grote vierkante tegels de ideale oplossing. Met vierkante tegels creëer je rechte lijnen in de tuin en daarnaast geven de tegels een rustige uitstraling. Grijs is voor tegels een graag geziene kleur in de strak ingerichte tuin. Hieronder weer een paar mooie moderne tuin voorbeelden.

5. Moderne tuin met zwembad

Een modern zwembad maakt deze tuinstijl natuurlijk helemaal af. Ieder meubel krijgt hierdoor een stijlvolle look. Heb je nog ruimte over? Dan is een zwembad wel een erg gave toevoeging aan je moderne tuin.

6. Moderne decoratie voor in de tuin

Ben je bezig om je tuin te veranderen in een strakke en moderne tuin? Houd dan ook rekening met moderne decoratie. Tuindecoratie zorgt ervoor dat jouw tuin daadwerkelijk die moderne, strakke uitstraling krijgt. De decoratie voor deze tuinstijl is neutraal van kleur en is niet prominent aanwezig. Kies voor kunstzinnige decoratie zoals bolvormige stenen of unieke kunstwerken om jouw tuin net dat beetje extra klasse te geven.

7.  Moderne Gartenmöbel

Zeitgemäße Gartenmöbel mit geraden Linien gehören in einen modernen Garten. Quadratische und rechteckige Formen sind die Grundlage für Gartenmöbel in einem modernen Garten. Gerade Ecken sind sowohl für die Möbel als auch für die Kissen unerlässlich. Dadurch entsteht ein schlankes Ganzes, und es spielt keine Rolle, welche Art von Material ihr wählt.

Dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor een strak ingerichte tuin. Uiteraard zou je bijvoorbeeld nog verlichte spotjes in je looppad kunnen creëren voor een moderne uitstraling, een glazen overkapping realiseren in je tuin of een moderne schutting plaatsen. Zo kun je eindeloos doorgaan met inrichten, maar onthoud; een strakke tuin kenmerkt zich ook door zijn eenvoud. Kies wat bij jou past en tover zo je tuin om tot een schitterend strakke tuin. Stuur je ons nog wel even een sfeerfoto van het eindresultaat?