• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Tuinkussens schoonmaken: hoe doe je dat?

Tuinkussens schoonmaken

Je tuinkussens hebben soms wel het één en ander te verduren. Een klodder saus tijdens de barbecue of een glas drinken dat uit je handen valt? Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Benieuwd hoe je je tuinkussens weer schoon krijgt? Lees dan deze blog. Wij geven tips over wat je wel én niet moet doen.

Hoe tuinkussens wassen met een afritsbare hoes?

Zit er vuil op een tuinkussen met afritsbare hoes? Probeer het kussen dan eerst schoon te maken met een droge doek of een zachte borstel. Lukt dit niet, probeer dan deppend met een schone doek en wasmiddel het kussen schoon te krijgen. Let op: ga niet wrijven, hiermee wrijf je de vlek uit in de stof. Verdwijnt de vlek niet? Rits dan de hoes van het kussen af en was deze in de wasmachine. Tuinkussenhoezen was je op 30 graden. Bekijk altijd goed of het kussen een wasvoorschrift heeft, voordat je actie onderneemt.

Doe de hoezen nooit in een droger. De hoes kan hierdoor krimpen. Laat de hoezen binnen drogen of buiten op een schaduwplek. Zodra de hoes bijna droog is, kunt u het om de vulling doen. Om de hoes makkelijker om de vullingen te krijgen adviseren wij de vulling dubbel te vouwen voordat u de hoes er omheen doet. Laat ze nooit drogen in de zon. De felle zon kan een nat kussen sneller doen verkleuren.

Hoe tuinkussens schoonmaken zonder afritsbare hoes?

Heb je tuinkussens zonder afritsbare hoes? Dan adviseren wij deze nooit in de wasmachine te wassen. Bekijk altijd eerst of het kussen een wasvoorschrift heeft. Ons advies is allereerst de kussens met een droge doek of borstel proberen schoon te maken. Indien dit niet lukt, ga dan deppend te werk met een schone doek met wasmiddel. Ook bij deze tuinkussens is het advies niet te wrijven.

Gaat de vlek er niet uit? Dan adviseren wij om het tuinkussen in lauwwarm water te wassen in bijvoorbeeld een bad of teil. Doe dit op een dag dat het erg droog is buiten. De vulling moet namelijk door en door drogen. Laat de kussens nooit drogen in de zon, maar leg ze in de schaduw. De felle zon kan een nat kussen sneller doen verkleuren. Berg de kussens nooit op als ze nog vochtig zijn. De vochtige vulling kan dan gaan schimmelen.

Tuinkussens niet buiten laten liggen

Wij raden aan tuinkussens niet buiten te laten liggen aan het einde van een zomerse dag. Ook niet onder de overkapping. Haal ze ’s avonds naar binnen of berg ze op in een opbergbox of kussentas. Hiermee verleng je de levensduur van je tuinkussens. Lees de blog tuinkussens opbergen voor meer tips.

Onze laatste tip is: wees zuinig op je tuinkussens. Voorkomen is het beste. Lig je wel eens op een ligbed te zonnen met zonnebrandcrème? Leg er dan een handdoek tussen om vuil op het kussen te voorkomen. Wees ook met eten en drinken voorzichtig. Zo geniet je het langst van je tuinkussens.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan contact op met onze afdeling Klantenservice.