• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Tuinkussens schoonmaken: hoe doe je dat?

Tuinkussens schoonmaken

Hoe maak je tuinkussens schoon?

Je tuinkussens hebben soms wel het één en ander te verduren. Een klodder saus tijdens de barbecue of een glas drinken dat uit je handen valt? Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Benieuwd hoe je je tuinkussens weer schoon krijgt en de mooie kleur behoudt? Lees dan deze blog. Wij geven je een duidelijk stappenplan en handige tips!

Tuinkussens schoonmaken

Gebruik de reiniger als je tuinkussens vuil zijn geworden of als vlekken er niet meer uitgaan. Ons advies is: test voor gebruik op kleur-echtheid op een onopvallende plek.

  • Stap 1: Behandel eerst het te behandelen materiaal zorgvuldig met water;
  • Stap 2: Spray de reiniger op het natgemaakte te reinigen oppervlak;  
  • Stap 3: Om het gewenste effect te bereiken (afhankelijk van mate van vervuiling) moet je de reiniger 3 tot 10 minuten laten intrekken; 
  • Stap 4: Verwijder na de minimale intrektijd het vuil met een zachte schuurspons;  
  • Stap 5: Spoel het materiaal af met schoon water en laat het drogen. Soms is een herhaling van bovenstaand nodig voor hardnekkige vlekken. Hou dan rekening met een iets langere intrektijd.

Het materiaal is nu schoon en gereed voor gebruik of vervolgbehandeling. Om het materiaal hierna te beschermen tegen vuil en vlekken, kan de Textiel & Rope beschermer worden aangebracht.

Tuinkussens beschermen tegen vuil en vlekken

Gebruik de beschermer als je je tuinkussens wilt beschermen tegen vuil en vlekken. Indien het materiaal vuil is, reinig deze dan eerst je kussens. Hiervoor zou je de Textiel & Rope reiniger kunnen gebruiken.

  • Stap 1: Zorg ervoor dat je tuinkussen droog is. De beschermer eerst schudden voor gebruik;
  • Stap 2: Spray een ruime laag op het kussen tot het volledig doorweekt is;  
  • Stap 3: Laat vervolgens het tuinkussen volledig drogen. Één keer aanbrengen is meestal voldoende. 

Het is ook mogelijk om tuinkussens met een emmer lauwwarm water en soda of keukenzout schoon te maken. Wij raden echter onze schoonmaakproducten aan voor het beste resultaat.

Bescherming tegen UV-stralen

De zon kan met haar UV-stralen ervoor zorgen dat de kleuren van je kussens vervagen. Probeer je tuinkussens in de schaduw te leggen als je ze niet gebruikt, of schaf een parasol aan om je buitenmeubilair te beschermen. En als je de kussens even niet nodig hebt adviseren wij om ze op te bergen.

Door de kussens op te bergen als je ze niet gebruikt, verleng je niet alleen hun levensduur, maar verminder je ook de hoeveelheid zonlicht die ze te verduren krijgen. Dit helpt de kleuren langer mooi te houden. Een opbergbox biedt geen volledige garantie tegen verkleuring, maar het helpt zeker om het proces te vertragen. Volg deze simpele tips en blijf genieten van de levendige kleuren in je tuin.

Berg je tuinkussens goed op

Wij raden aan tuinkussens niet buiten te laten liggen aan het einde van een zomerse dag. Ook niet onder de overkapping. Haal ze ’s avonds naar binnen of berg ze op in een opbergbox of kussentas. Hiermee verleng je de levensduur van je tuinkussens. Lees de blog tuinkussens opbergen voor meer tips.

Onze laatste tip is: wees zuinig op je tuinkussens. Voorkomen is beter dan genezen. Lig je wel eens op een ligbed te zonnen met zonnebrandcrème? Leg er dan een handdoek tussen om vuil op het kussen te voorkomen. Wees ook met eten en drinken voorzichtig. Zo geniet je het langst van je tuinkussens.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan contact op met onze afdeling klantenservice.