• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Onderhoud & schoonmaken van tuinmeubelen

Ontdek hoe je tuinmeubelen in elk materiaal het beste kunt onderhouden en schoonmaken.

Tuinmeubelen schoonmaken: populaire materialen & producten

Eens in de zoveel tijd kunnen de tuinmeubelen wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Afhankelijk van het materiaal vereisen tuinmeubelen verschillende schoonmaakmethoden. Bij sommige materialen gaat dit makkelijker dan bij andere.

Onderhoud hout

De meeste houten tuinmeubelen bij Kees Smit Tuinmeubelen zijn gemaakt van teakhout. Het is in de meeste gevallen voldoende om de teakhouten tuinmeubelen twee keer per jaar te reinigen. Wij raden aan om je houten tuinmeubelen met onze Teak & Hardhout reiniger en een harde schuurspons schoon te maken. Het is belangrijk om bij het schoonmaken altijd in de lengterichting van de houtnerf schoon te maken.

Na het schoonmaken kan je kiezen voor een kleurbeschermer zodat de lichtbruine kleur voor langere duur wordt behouden. Of gebruik een shield voor je houten tuinmeubel, deze beschermt het hout tegen vuil en vlekken. Lees hier meer tips over het onderhoud van je houten tuinmeubelen.

Onderhoud aluminium

Aluminium is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat niet kan doorroesten. Zit er een vlek op of wil je de tuinmeubelen grondiger schoonmaken? Gebruik dan onze Multi-surface reiniger en een zachte schuurspons. Deze verwijderd diepgaand vet, vuil en andere vlekken op je aluminium tuinmeubelen. Laat het product drie minuten intrekken en spoel daarna af met water. Vermijd het gebruik van een hogedrukreiniger, deze kan je aluminium tuinmeubelen namelijk beschadigen. Lees hier alle tips voor aluminium meubelen.

Onderhoud kunststof

Kunststof tuinmeubelen zijn duurzaam, licht in gewicht en onderhoudsarm. Het goed onderhouden en schoonmaken van je tuinmeubelen van kunststof is belangrijk. Het bevordert namelijk de levensduur van je tuinmeubelen. Het schoonmaken van tuinmeubelen van dit materiaal gaat snel en eenvoudig door onze Multi-surface reiniger aan te brengen. Deze laat je drie minuten intrekken en vervolgens verwijder je met een zachte schuurspons de vlekken. Daarna spoel je je kunststof tuinmeubel af met water. Vermijd hierbij het gebruik van een hogedrukreiniger, deze kan je meubelen beschadigen. Meer advies over kunststof meubelen lees je hier.

Onderhoud rope

Tuinmeubelen van rope zijn zeer geschikt voor de tuin dankzij een hoge UV-bestendigheid. Het is een erg gebruiksvriendelijk materiaal voor tuinmeubelen doordat het waterafstotend is en daardoor snel droogt na een regenbui. Maak je rope tuinmeubelen makkelijk schoon met onze Textiel & Rope reiniger. Hierna verwijder je het vuil eenvoudig met een zachte schuurspons en spoel je hem kort af met een tuinslang. Voor optimaal resultaat gebruik je ook de Textiel & Rope beschermer, hierdoor blijven je rope tuinmeubelen langer schoon. Lees meer info over het onderhouden van rope.

Onderhoud parasols

Parasols bieden zonbescherming en creëren sfeer, maar kunnen verkleuren door zonlicht. Onderhoud je parasol door deze te reinigen met onze Textiel & Rope reiniger. Dek de parasol af met een beschermhoes om deze te beschermen tegen regen en zonlicht. Zorg ervoor dat de parasol droog is voordat je deze opbergt en klap hem in bij slecht weer. Voor optimaal resultaat breng je onze Textiel & Rope beschermer aan, hierdoor blijft je parasol schoon en loopt de kleur minder snel terug. Lees hier meer over het onderhoud van je parasol.

Meer materialen & producten

Onderhoud graniet

Granieten tuinmeubelen hebben een bijzondere structuur. Het is erg belangrijk om granieten tuinmeubelen zo snel mogelijk schoon te maken zodra er vuil op je tuinmeubel zit. Hierdoor trekt het vuil niet in het meubel. Voor het beste resultaat gebruik je onze Multi-surface reiniger, deze verwijderd diepgaande vlekken zoals vet, vuil en andere vlekken. Vermijd altijd het gebruik van harde of scherpe voorwerpen, deze kunnen namelijk zorgen voor krassen.

Onderhoud wicker

Wicker is een kunststof vlechtdraad. Wicker tuinmeubelen zijn eenvoudig schoon te maken. Je maakt wicker schoon met onze Multi-surface reiniger, deze verwijderd diepgaande vlekken en vuil op jouw wicker tuinmeubelen. Vervolgens verwijder je het vuil met een zachte schuurspons, waarna je hem afspoelt met water. Om het materiaal verder te beschermen tegen viezigheid, breng je de Multi-surface beschermer aan. Deze maakt het materiaal water- en vuilafstotend.

Onderhoud ceramic look

Een ceramic look tafelblad is een kunststof laag die op gehard glas is gebrand. Net zoals een reguliere kunststof tafel, vereist ceramic look weinig onderhoud. Voor het beste resultaat adviseren wij onze Multi-surface reiniger te gebruiken. Na het reinigen zorg je met de Multi-surface beschermer dat je tafelblad beschermt blijft tegen vlekken en ander vuil. Door je ceramic look goed te onderhouden, kun je er jarenlang van genieten.

Onderhoud outdoor textiel

Outdoor textiel moet vaker schoongemaakt worden dan andere materiaalsoorten. Onze Textiel & Rope reiniger breng je aan op je vieze plekken, laat deze drie tot tien minuten intrekken en neem af met water. Voor bescherming van stoffen en een optimaal resultaat gebruik je ook onze Textiel & Rope beschermer. Deze maakt de stof water- en vuilafstotend en zo loopt de kleur van de stof minder snel terug.

Onderhoud R.V.S.

Tuinmeubelen van Roest Vast Staal zijn gemaakt van sterk materiaal en zijn onderhoudsarm. Het onderhouden van R.V.S. tuinmeubelen is erg belangrijk. Hiermee voorkom je dat er kleine roestpuntjes ontstaan. Het reinigen doe je met een schone doek en een reiniger/protector. Maak je tuinmeubelen van R.V.S. een aantal keer per jaar schoon met de reiniger/protector om zo lang mogelijk van de meubelen te genieten.

Onderhoud dekton

Dekton is gemaakt van materialen zoals glas, porselein en kwarts. Dit maakt het stevig en makkelijk te onderhouden. Voor dagelijks schoonmaken gebruik je gewoon een zachte doek en warm water. Voor hardnekkigere vlekken gebruik je onze Multi-surface reiniger. Laat het intrekken en verwijder de vlekken met de spons. Vermijd agressieve middelen en hogedrukreinigers om je Dekton mooi te houden.

Tuinkussens schoonmaken

Kleine vlekken verwijder je het beste met een schone doek en onze Textiel & Rope reiniger. Afneembare kussenhoezen kun je op een lage temperatuur in de wasmachine wassen. Let daarbij op het advies van het waslabel. Voor het beste resultaat breng je onze Textiel & Rope beschermer aan, deze maakt je kussens water- en vuilafstotend. Door de UV-blocker loopt de kleur van de stof ook minder snel terug.

Teak behandelen en natural teak kleur beschermen

Teakhout kan natuurlijk vergrijzen, en daarom kun je deze behandelen voor kleurbehoud. Wij raden aan om gebruik te maken van de Teak & Hardhout kleurbeschermer. Deze is eenvoudig aan te brengen en zorgt ervoor dat de kleur van het hout langer behouden blijft. Naast natural teak is de kleurbeschermer ook geschikt voor andere houtsoorten.

Zonnebrandcrème vlekken verwijderen

Zonnebrandcrème beschermt je huid, maar kan hardnekkige vlekken achterlaten op je tuinmeubelen. Dit kunnen vlekken zijn die je er maar lastig uit krijgt. Voorkomen is beter dan genezen, maar soms ontkom je er niet aan. Lees hier onze effectieve tips om deze vlekken snel en veilig te verwijderen, of het nu gaat om stoffen kussens of aluminium tafels.