• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Onderhoud & schoonmaken van tuinmeubelen

Eens in de zoveel tijd kunnen de tuinmeubelen wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Afhankelijk van het materiaal vereisen tuinmeubelen verschillende schoonmaakmethoden. Bij sommige materialen gaat dit makkelijker dan bij andere. Ontdek hoe je tuinmeubelen in elk materiaal het beste kunt onderhouden en schoonmaken.

Onderhoud hout

Onderhoud teakhout

De meeste houten tuinmeubelen bij Kees Smit Tuinmeubelen zijn gemaakt van teakhout. Het is in de meeste gevallen voldoende om de teakhouten tuinmeubelen twee keer per jaar te reinigen. Het enige wat je nodig hebt om je teakhouten tuinmeubelen schoon te maken, is een tuinslang, een emmer met lauwwarm water, soda of keukenzout en een grove borstel. Belangrijk bij het schoonmaken van teakhout is dat je de soda of zoutoplossing in de lengterichting van de houtnerf schrobt.

Onderhoud wicker

Onderhoud vlechtwerk

Wicker is een kunststof vlechtdraad. Het materiaal heeft een natuurlijke uitstraling. Wicker tuinmeubelen zijn eenvoudig schoon te maken. Je maakt wicker schoon met een zachte borstel, groene zeep en een emmer met lauwwarm water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en een hogedrukreiniger. Deze schoonmaakmiddelen tasten namelijk het materiaal aan en de waterdruk van een hogedrukreiniger is te hoog voor wicker tuinmeubelen.

Onderhoud aluminium

Aluminium is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat niet kan doorroesten. Neem je aluminium tuinmeubelen periodiek af met een doek. Zit er een vlek op of wil je de tuinmeubelen grondiger schoonmaken? Gebruik dan veel water, groene zeep en een zachte borstel of doek. Maak nooit gebruik van een hogedrukreiniger en scherpe of agressieve reinigingsmiddelen bij het schoonmaken van je aluminium tuinmeubelen.

Onderhoud polywood

Onderhoud polywood

Polywood tuinmeubelen lijken op meubelen die gemaakt zijn van hout, maar ze zijn van kunststof. Ook dit materiaalsoort is gemakkelijk te reinigen. Neem de tuinmeubelen van polywood af met een zachte doek of borstel, groene zeep en veel water. Gebruik geen agressieve reinigingsproducten of een hogedrukreiniger.

Onderhoud graniet

Onderhoud graniet

Granieten tuinmeubelen hebben een bijzondere structuur. Het is erg belangrijk om granieten tuinmeubelen zo snel mogelijk schoon te maken zodra er vuil op je tuinmeubel zit. Hierdoor trekt het vuil niet in het meubel. Als er een vlek op is gekomen, dep daar dan direct op met een schone doek. Gaat de vlek dan nog niet weg? Maak deze dan schoon met een zachte borstel of doek met veel water en groene zeep. Gebruik nooit harde voorwerpen om je tuinmeubel van graniet schoon te maken. Dit zorgt namelijk voor krassen.

Onderhoud R.V.S.

onderhoud-van-rvs-tuinmeubelen

Tuinmeubelen van Roest Vast Staal zijn gemaakt van sterk materiaal en zijn onderhoudsarm. Het onderhouden van R.V.S. tuinmeubelen is erg belangrijk. Hiermee voorkom je dat er kleine roestpuntjes ontstaan. Het reinigen doe je met een schone doek en een reiniger/protector. Maak je tuinmeubelen van R.V.S. een aantal keer per jaar schoon met de reiniger/protector om zo lang mogelijk van de meubelen te genieten.

Onderhoud kunststof

Onderhoud kunststof

Kunststof tuinmeubelen zijn duurzaam, licht in gewicht en onderhoudsarm. Het goed onderhouden en schoonmaken van je tuinmeubelen van kunststof is belangrijk. Het bevordert namelijk de levensduur van je tuinmeubelen. Het schoonmaken van tuinmeubelen van dit materiaal gaat snel en eenvoudig door groene zeep te mengen met water en dan met een doek of zachte borstel over het tuinmeubelen te gaan.

Onderhoud outdoor textiel

Onderhoud outdoor textiel

Tuinmeubelen van outdoor textiel moeten vaker schoongemaakt worden dan andere materiaalsoorten. Het schoonmaken gaat echter wel eenvoudig. Je hebt enkel een doek of zachte borstel met groene zeep en veel water nodig. Belangrijk is om geen scherpe en agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken om de outdoor textiel tuinmeubelen mee schoon te maken.  

Onderhoud rope

Onderhoud rope tuinmeubelen

Tuinmeubelen van rope zijn zeer geschikt voor de tuin dankzij een hoge UV-bestendigheid. Het is een erg gebruiksvriendelijk materiaal voor tuinmeubelen doordat het waterafstotend is en daardoor snel droogt na een regenbui. Maak je rope tuinmeubelen makkelijk schoon met een zachte spons met groene zeep en veel water.

Tuinkussens schoonmaken

Kleine vlekken verwijder je het beste met een schone doek en indien nodig met wat wasmiddel. Ook een handwas is mogelijk, maar gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen. Afneembare kussenhoezen kun je op een lage temperatuur in de wasmachine wassen. Let daarbij altijd op het waslabel.

Parasol schoonmaken & onderhoud parasol

Parasols bieden zonbescherming en creëren sfeer, maar kunnen verkleuren door zonlicht. Onderhoud je parasol door deze regelmatig te reinigen met een droge doek of gebruik een zachte borstel met groene zeep bij hardnekkig vuil. Dek de parasol af met een beschermhoes om deze te beschermen tegen regen en zonlicht. Zorg ervoor dat de parasol droog is voordat je deze opbergt en klap hem in bij slecht weer.

Teakhout behandelen: zo doe je dat

Teakhout kan natuurlijk vergrijzen of behandeld worden met teakolie voor kleurbehoud. De meubelen van ROUGH zijn al behandeld en niet geschikt voor teakolie, terwijl de meubelen van Sunyard onbehandeld zijn en wel met teakolie behandeld kunnen worden. Deze tuinmeubelen behandel je elke 6 tot 8 weken en omvat het stofvrij maken, laten drogen en aanbrengen van olie.