• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Aluminium tuinmeubelen schoonmaken

Tuinmeubelen van aluminium zijn uitermate geschikt als buitenmateriaal. Bij veel van onze tuinmeubelen is zichtbaar of onzichtbaar gebruik gemaakt van aluminium. Bij zichtbaar moet je denken aan aluminium loungesets of ligbedden. Bij onzichtbaar gaat het om het frame dat bijvoorbeeld bij een wicker loungeset aan de onderkant van het meubel zit. Het materiaal aluminium is zeer makkelijk te onderhouden. Lees verder voor enkele handige tips.

De eigenschappen van aluminium

  • Licht in gewicht

  • Sterk materiaal

  • Onderhoudsvriendelijk

  • Niet kunnen doorroesten

  •   

Hoe onderhoud je gepoedercoat aluminium tuinmeubelen?

Ondanks dat aluminium tuinmeubelen onderhoudsarm zijn, betekent dit niet dat deze meubelen onderhoudsvrij zijn. Om de levensduur te verlengen, is het belangrijk de meubelen periodiek af te nemen met een doek. Hierdoor hecht vuil niet aan het materiaal.

Daarnaast adviseren wij om voorwerpen niet voor een langere tijd om dezelfde plek te laten staan om vlekken te voorkomen.

Let bij het kopen van aluminium tuinmeubelen op de manier waarop het aluminium is gebruikt. Bij gepoedercoatte aluminium tuinmeubelen wordt de kleur er op gebrand, waardoor het meubelstuk een betere bescherming krijgt tegen vuil. Bij al onze tuimeubelen is het zichtbare aluminium standaard gepoedercoat. Dit verlaagt de onderhoudsintensiviteit.

Het schoonmaken van aluminium tuinmeubelen

Heb je aluminium tuinmeubelen en ben je benieuwd hoe je dit materiaal schoonmaakt? Hieronder volgt een stappenplan voor het schoonmaken van aluminium tuinmeubelen:

  • Stap 1: maak een sopje met warm water en groene zeep.
  • Stap 2: gebruik een zachte spons en boen met veel water het materiaal schoon.
  • Stap 3: spoel het meubel na met veel water om de laatste zeepresten te verwijderen en laat het goed drogen.

Bij vogelpoepvlekken raden we aan het meubel snel schoon te maken. De zuren die hierin zitten zijn sterk en kunnen de bovenste laag aantasten. Bekijk onze video om te zien hoe collega Gijs een aluminium tuinstoel stap voor stap schoonmaakt. 

Tip: heel soms komt het voor dat vlekken niet met de groene zeep te verwijderen zijn. Ons advies is dan autowax te gebruiken als schoonmaakmiddel.

Advies voor de wintermaanden

Ons advies is om aluminium tuinmeubelen niet af te dekken met een zeil of hoes. Door tuinmeubelen af te dekken met een hoes bestaat de kans dat ze 'stikken'. Hierdoor kunnen afdrukken en/of vlekken op het aluminium ontstaan, die niet schoon te poetsen zijn. Om de levensduur van aluminium tuinmeubelen te verlengen, raden we je aan om de tuinmeubelen binnen op te bergen in de wintermaanden. Indien hier geen ruimte voor is, is het mogelijk de tuinmeubelen in de winter buiten te laten staan. Uiteraard onafgedekt.