• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Tuinkussens opbergen doe je zo! 5 tips

Tuinkussens opbergtips

Wil je zo lang mogelijk genieten van je kussens? Dan is het belangrijk ze op te bergen na een heerlijke zomerse dag en ook in het najaar naar binnen te halen. Hiermee voorkom je dat er vocht in de vulling trekt en dat het textiel door de zon terugloopt in kleur. Zo hoef je volgend jaar geen geld te besteden aan nieuwe kussens. Op zoek naar mogelijkheden hoe je je tuinkussens kunt opbergen? Beantwoord dan voor jezelf de volgende vijf vragen en kom erachter welke optie het beste bij jou past.

Zie jij liever ons advies in een video terug? Onze collega Anne-Louise laat drie opties aan je zien met enkele handige tips erbij. Zo ben je helemaal voorbereid op het tuinseizoen en houd je je kussens langer mooi. Kijk je mee?

1. Wil je de kussens in huis opbergen?

Als je de mogelijkheid hebt om je kussens in huis op te bergen, ben je het voordeligst uit. Je kunt de kussens dan netjes bij elkaar plaatsen in een kussentas. Dit zijn handige tassen in het formaat van tuinkussens. Voor de lange standenstoelkussens zijn er langwerpige kussentassen en voor loungekussens juist vierkante hoge tassen. Ook voor kleinere kussens is er een kleinere tas of zelfs een shopper beschikbaar. De verschillende tassen neem je eenvoudig met het handvat mee naar buiten om zo je tuinkussens weer in je tuinset te plaatsen.

Enkele reacties van klanten:

Door Marieke | Geplaatst op 2021-11-25 |

De rugkussens passen er precies allemaal in

5/5
Door Ans Geurtse | Geplaatst op 2021-10-09 |

De kussens komen zo de winter heelhuids door.

5/5
Door Ruud | Geplaatst op 2022-08-02 |

Prima formaat voor rugkussens van onze loungeset. Kunnen we jaren mee vooruit!

4.5/5

2. Wil je de kussens opbergen in een schuur of onder een afdakje?

Is het antwoord hier ja op? Dan adviseren we om voor een tuin opbergbox te gaan om je tuinkussens goed op te bergen. Ondanks dat een schuur wel waterdicht is, is deze niet altijd vrij van ongedierte. Daarom is een opbergbox in plaats van een tas aan te raden. In een box zitten je kussens veilig.

De tuin opbergboxen zijn er in twee varianten: spatwaterdicht en geheel waterdicht. Een spatwaterdichte box is prima voor het opbergen in een schuur of onder een afdakje zoals een overkapping. De Keter opbergboxen zijn allen gemaakt van kunststof en daarmee spatwaterdicht. Perfect voor onder de overkapping!

3. Wil je een opbergmogelijkheid in de openlucht?

Kies dan voor een opbergbox van Biohort. Deze zijn van vuurverzinkt staal en daardoor geheel waterdicht. Deze boxen plaats je gerust in de openlucht dicht bij je terras. Zoek wel een plek uit met een vlakke ondergrond. Zo kan er geen waterplas ontstaan onder de box en alsnog vocht via de onderkant naar binnen trekken.

4. Wil je naast kussens nog meer opbergen?

Bovengenoemde boxen zijn perfect om je tuinkussens in op te bergen. Heb je naast kussens ook nog tuingereedschap of speelgoed van de kinderen dat je graag wilt opbergen? Kijk dan eens naar onze tuinkasten. Deze zijn als kast te openen middels een deur aan de voorzijde. Hier heb je de mogelijkheid om planken in toe te voegen om zo nog meer tuinartikelen op te ruimen.

Shop the look (20)

5. Kunnen in de winter de kussens naar zolder?

Als het buitenseizoen voorbij is, moet je jouw tuinkussens voor een langere tijd opbergen. Wij adviseren om ze dan niet in een box of kast buiten te laten. De weersomstandigheden zijn in de winter namelijk veel extremer met bijvoorbeeld sneeuw. Een opbergbox ventileert dan minder goed en daarom raden we aan de kussens in de winter altijd in droog in huis op te bergen.

Aan de hand van deze vijf vragen weet je hoe je je tuinkussens kunt gaan opbergen. Twijfel je nu of iets gaat passen? Neem dan contact met ons op of kom gezellig langs. Wij helpen je graag verder!