Tuinkussens opbergen? 6 handige tips!

tuinkussens-opbergtips

Tuinkussens zorgen voor een comfortabele zit én ze geven je tuinset een mooie uitstraling. Wil je zo lang mogelijk genieten van je kussens? Dan is het belangrijk ze op te bergen na een heerlijke zomerdag. Hierdoor behouden de kussens langer een mooi uiterlijk en verleng je dus de levensduur. Wat moet je eigenlijk juist niet doen? De tuinkussens ’s nachts buiten laten liggen. Je kussens gaan sneller verkleuren als ze vochtig zijn en vervolgens weer opdrogen (in de zon). De tuinkussens opbergen is ook in de winter erg belangrijk. Lees verder en ontdek onze 6 handige tuinkussens opbergtips.

1. Tuinkussens opbergen in een tas

Om extra lang van je tuinkussens te genieten, raden wij aan deze iedere dag droog en netjes op te bergen. Dit geldt voor zowel tuinstoelkussens, sierkussens als kussens uit je loungeset. Het is handig om hier kussentassen voor te gebruiken. Op deze manier heb je alle kussens bij elkaar en kost het maar enkele minuten ze op te bergen en ze weer te tevoorschijn te toveren.

Bij Kees Smit zijn de kussentassen in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De kleine kussentassen zijn geschikt voor sierkussens en zitkussens. Voor de grote kussens, zoals loungekussens en standenstoelkussens, hebben we grotere kussentassen. Zet de tassen altijd op een droge plek, anders kunnen de kussens alsnog vochtig worden.

 

 

2. Tuinkussens opbergen in een opbergbox

Heb je binnen geen plek om je tuinkussens op te bergen? Plaats dan een opbergbox voor kussens in je tuin. Hierdoor behouden ze een mooie schone uitstraling. Daarnaast werkt het ook erg praktisch. De box staat al buiten, dus de kussens pakken en opbergen gaat nog makkelijker. Ook berg je er gemakkelijk andere spullen in op, zoals speelgoed en gereedschap. Op deze manier ziet je tuin er altijd netjes uit.

Let op: wil je een opbergbox buiten plaatsen? Kies dan altijd voor een waterdichte opbergbox. De inhoud van een niet-waterdichte opbergbox kan vochtig worden en weersvlekken in de tuinkussens veroorzaken. Lees tip 3 voor meer informatie over waterdichte en spatwaterdichte opbergboxen.

3. Bepaal welk soort opbergbox je nodig hebt

In opbergboxen, ook wel kussenboxen genoemd, is een uitgebreid aanbod verkrijgbaar. Benieuwd welke opbergbox het meest geschikt is voor jouw tuin? Ontdek hier de verschillen. 

Kunststof opbergbox van Keter

Keter opbergboxen zijn gemaakt van kunststof. Deze zijn zeer geschikt om bijvoorbeeld je tuinkussens in op te bergen. We raden aan de opbergboxen onder een overkapping of in de garage te plaatsen. Een Keter opbergbox is prima bestand tegen regen, maar plaats deze wel op een vlakke ondergrond. Waarom? De box moet namelijk aan de onderkant vrij staan. Anders ontstaat de kans dat de box in een plas water komt te staan en het vocht naar binnen trekt. In de winterperiode adviseren wij de kussens naar binnen te halen. Hiermee voorkom je condens tussen de kussens. 

Vuurverzinkt stalen opbergboxen van Biohort

Wil je de tuinkussens het gehele jaar buiten opbergen? Kies dan voor een opbergbox van Biohort. Deze boxen ventileren en daardoor ontstaat er geen condens in de winterperiode in de box. Zorg er wel voor dat de kussens niet tegen het deksel aandrukken. Anders is er geen ruimte over voor ventilatie. Een Biohort opbergbox is prima bestand tegen regen, maar plaats deze wel op een vlakke ondergrond. Waarom? De box moet namelijk aan de onderkant vrij staan. Anders ontstaat de kans dat de box in een plas water komt te staan en het vocht naar binnen trekt.

4. Welke opbergbox past bij jouw tuinkussens?

Ben je op zoek naar een opbergbox voor kussens van een loungeset? Dan biedt een hoger model opbergbox uitkomst. Een liggend model kussenbox is erg geschikt voor tuinkussens van verstelbare tuinstoelen. Kijk goed naar de afmetingen bij het kiezen van de juiste opbergbox.

5. Bepaal hoeveel kussens in de kussenbox moeten

Het is handig om het aantal kussens te tellen die in de opbergbox moeten passen. Let daarbij ook op de bijbehorende afmetingen. Het zou zonde zijn als net een of twee kussens er niet meer bij passen. Kijk dus goed naar de afmetingen en bepaal hoe groot jouw opbergbox moet zijn. Heb je al een mooie box voor het opbergen van je tuinkussens, maar ben je nog op zoek naar nieuwe tuinkussens?

Bekijk hier het assortiment tuinkussens van Kees Smit Tuinmeubelen.

6. Tuinkussens opbergen in de winter

Als de zomer voorbij is, moet je jouw tuinkussens voor een langere tijd opbergen. Jammer hé? Want de kussens zijn eigenlijk te leuk om niet te gebruiken. Bij Kees Smit adviseren we om tuinkussens in de winter altijd binnen op te bergen op een droge en vorstvrije plek. Zoek je nog een plek voor de sierkussens die je in de zomer buiten hebt gebruikt? Geef je woonkamer een boost en fleur je bank op met deze sierkussens.