• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Onderhoud outdoor textiel tuinmeubelen

Outdoor textiel, een materiaal welke comfort biedt. Benieuwd wat de eigenschappen zijn van deze materiaalsoorten, hoe het schoongemaakt moet worden en hoe je het moet onderhouden? Lees dan snel verder.

Eigenschappen van outdoor textiel tuinmeubelen

Outdoor textiel is een materiaal die veel gebruikt wordt in de botenindustrie. Op het dek van een boot zijn veel meubelen bekleed met dit type materiaal. Of je nou op zoet of zout water vaart: je kussens kunnen het aan! Reinig ze wel regelmatig voor een langere levensduur. Tegenwoordig trekken we de stijl van binnen door naar buiten. Daarom is outdoor textiel ontzettend modern. Je creëert ermee een stijlvolle uitstraling op je terras. Uiteraard heeft ieder tuinmeubel dat buiten gebruikt wordt onderhoud nodig. We leggen je stap voor stap uit hoe je dat moet aanpakken.

Hoe maak je tuinmeubelen van outdoor textiel schoon?

Waar je bij outdoor textiel op moet letten, is dat deze moderne meubelen meer en vaker schoongemaakt moeten worden dan andere materiaalsoorten. Hier volgt ons advies om tuinmeubelen van outdoor textiel schoon te maken:

  • Stap 1: maak een sopje met lauwwarm water en groene zeep. Gebruik daarbij geen scherpe of agressieve reiningsmiddelen.
  • Stap 2: gebruik een zachte spons en boen hiermee de meubelen van outdoor textiel schoon.
  • Stap 3: spoel het meubel na met veel water om zo de laatste zeepresten te verwijderen en laat het goed drogen.
  • Stap 4: berg losse kussens aan het einde van de dag droog op.

Bekijk onze video om te zien hoe collega Gijs een tuinstoel met outdoor textiel opfrist voor het nieuwe seizoen.

Hoe onderhoud je tuinmeubelen van outdoor textiel?

Is het zomerse seizoen afgelopen en gebruik je de tuinmeubelen niet meer? Dan is het beste om de outdoor textiel tuinmeubelen binnen op te bergen. Het afdekken van outdoor textiel tuinmeubelen met een zeil of hoes raden wij sterk af. Reden hiervoor is dat onder een zeil of hoes condens (vocht) kan ontstaan. Hierdoor kunnen lelijke vlekken in het materiaal ontstaan, die helaas niet meer te verwijderen zijn.