Onderhoud outdoor textiel tuinmeubelen

outdoor-textiel-tuinmeubelen

Outdoor textiel, een materiaal welke comfort biedt. In deze blog lees je precies wat de eigenschappen zijn van deze materiaalsoorten, hoe het schoongemaakt moet worden en hoe je het moet onderhouden.

Eigenschappen van outdoor textiel tuinmeubelen

Outdoor textiel is een materiaal die veel gebruikt wordt in de botenindustrie. Op het dek van een boot zijn veel meubelen bekleed met dit type materiaal. Of je nou op zoet of zout water vaart: je kussens kunnen het aan! Reinig ze wel regelmatig voor een langere levensduur. Tegenwoordig trekken we de stijl van binnen door naar buiten. Daarom is outdoor textiel ontzettend modern. Je creëert ermee een stijlvolle uitstraling op je terras. Uiteraard heeft ieder tuinmeubel dat buiten gebruikt wordt, onderhoud nodig. Verder in deze blog lees je precies hoe je dat moet aanpakken.

Hoe maak je tuinmeubelen van outdoor textiel schoon?

Waar je bij outdoor textiel op moet letten, is dat deze moderne meubelen meer en vaker schoongemaakt moeten worden dan andere materiaalsoorten. Ons advies is om deze meubelen schoon te maken met veel water en groene zeep. Gebruik daarbij geen scherpe of agressieve reinigingsmiddelen. Daarnaast adviseren we de losse kussens van outdoor textiel tuinmeubelen aan het eind van de dag binnen op te bergen. 

Hoe onderhoud je tuinmeubelen van outdoor textiel?

Is het zomerse seizoen afgelopen en gebruik je de tuinmeubelen niet meer? Dan is het beste om de outdoor textiel tuinmeubelen binnen op te bergen. Het afdekken van outdoor textiel tuinmeubelen met een zeil of hoes raden wij sterk af. Reden hiervoor is dat onder een zeil of hoes condens (vocht) kan ontstaan. Hierdoor kunnen lelijke vlekken in het materiaal ontstaan, die helaas niet meer te verwijderen zijn.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het onderhoud van je outdoor textiel tuinmeubelen? Neem dan contact op met onze afdeling Service & Onderhoud via klantenservice@keessmit.nl of 0546-819493.