• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Onderhoud outdoor textiel tuinmeubelen

Outdoor textiel, een materiaal welke comfort biedt. Benieuwd wat de eigenschappen zijn van deze materiaalsoorten, hoe het schoongemaakt moet worden en hoe je het moet onderhouden? Lees dan snel verder.

Eigenschappen van outdoor textiel tuinmeubelen

Outdoor textiel is een materiaal die veel gebruikt wordt in de botenindustrie. Op het dek van een boot zijn veel meubelen bekleed met dit type materiaal. Of je nou op zoet of zout water vaart: je kussens kunnen het aan! Reinig ze wel regelmatig voor een langere levensduur. Tegenwoordig trekken we de stijl van binnen door naar buiten. Daarom is outdoor textiel ontzettend modern. Je creëert ermee een stijlvolle uitstraling op je terras. Uiteraard heeft ieder tuinmeubel dat buiten gebruikt wordt onderhoud nodig. We leggen je stap voor stap uit hoe je dat moet aanpakken.

Hoe maak je tuinmeubelen van outdoor textiel schoon?

Waar je bij outdoor textiel op moet letten, is dat deze moderne meubelen meer en vaker schoongemaakt moeten worden dan andere materiaalsoorten. Hier volgt ons stappenplan om tuinmeubelen van outdoor textiel schoon te maken:

Outdoor textiel schoonmaken

Gebruik de reiniger als outdoor textiel vuil is geworden of als vlekken er niet meer uitgaan. Ons advies is: test voor gebruik op kleur-echtheid op een onopvallende plek.

  • Stap 1: Behandel eerst het te behandelen materiaal zorgvuldig met water;
  • Stap 2: Spray de reiniger op het natgemaakte te reinigen oppervlak;  
  • Stap 3: Om het gewenste effect te bereiken (afhankelijk van mate van vervuiling) moet je de reiniger 3 tot 10 minuten laten intrekken; 
  • Stap 4: Verwijder na de minimale intrektijd het vuil met een zachte schuurspons;  
  • Stap 5: Spoel het materiaal af met schoon water en laat het drogen. Soms is een herhaling van bovenstaand nodig voor hardnekkige vlekken. Hou dan rekening met een iets langere intrektijd.

Het materiaal is nu schoon en gereed voor gebruik of vervolgbehandeling. Om het materiaal hierna te beschermen tegen vuil en vlekken, kan de Textiel & Rope beschermer worden aangebracht.

Outdoor textiel beschermen tegen vuil en vlekken

Gebruik de beschermer als je je meubel wilt beschermen tegen vuil en vlekken. Indien het materiaal vuil is, reinig deze dan eerst je meubelen. Hiervoor zou je de Textiel & Rope reiniger kunnen gebruiken.

  • Stap 1: Zorg ervoor dat het materiaal droog is. De beschermer eerst schudden voor gebruik;
  • Stap 2: Spray een ruime laag op het materiaal tot het volledig doorweekt is;  
  • Stap 3: Laat vervolgens het materiaal volledig drogen. Één keer aanbrengen is meestal voldoende. Advies: horizontale delen moeten 2x per jaar worden ingespoten, indien ze het gehele jaar buiten staan;  

Het is ook mogelijk om outdoor textiel met een emmer lauwwarm water en soda of keukenzout schoon te maken. Wij raden echter onze schoonmaakproducten aan voor het beste resultaat.

Hoe onderhoud je tuinmeubelen van outdoor textiel?

Is het zomerse seizoen afgelopen en gebruik je de tuinmeubelen niet meer? Dan is het beste om de outdoor textiel tuinmeubelen binnen op te bergen. Het afdekken van outdoor textiel tuinmeubelen met een zeil of hoes raden wij sterk af. Reden hiervoor is dat onder een zeil of hoes condens (vocht) kan ontstaan. Hierdoor kunnen lelijke vlekken in het materiaal ontstaan, die helaas niet meer te verwijderen zijn.