• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Granieten tuinmeubelen schoonmaken

Graniet is zeer sterk en heeft een luxe uitstraling. Ook is het makkelijk te onderhouden, maar hoe doe je dit? In deze blog lees je alle ins en outs over tuinmeubelen van graniet.

Granieten tuinmeubelen

Granieten tuinmeubelen zijn uniek. Dit komt door de bijzondere structuur en kleur. Steen bestaat uit kleuren en dat maakt fossielen. Dit geeft ieder graniet een eigen uitstraling. Graniet komt in verschillende tuinen tot zijn recht. Door een granieten tafel te combineren met kunststof vlechtwerk stoelen, creëer je een landelijke sfeer. Graniet in combinatie met RVS zorgt juist voor een modern en strak geheel. Je merkt het misschien al wel, graniet kan altijd.

Verschillende soorten graniet

In het assortiment van Kees Smit Tuinmeubelen komen op dit moment twee verschillende soorten granieten voor: gepolijst graniet en satinado graniet. Graniet is vorstbestendig en kan dus altijd buiten blijven staan. Ook wordt elk granietsoort in de zon warm. Tip: door een parasol boven je gepolijste tafel van graniet te plaatsen, creëer je schaduw en wordt je tafel minder warm.

Lees per granietsoort de eigenschappen:

Gepolijst graniet

  • Glanzende uitstraling
  • Bevat een gepolijste laag, waardoor vuil niet intrekt

Satinado graniet

  • Gezoet
  • Matte uitstraling
  • Bevat meer verschillende kleuren. De fossielen zijn beter zichtbaar.

Beide soorten graniet zijn hittebestendig, duurzaam en tijdloos in uiterlijk. 

Granieten tuinmeubelen schoonmaken

Het is belangrijk een vuil granieten tuinmeubelstuk zo snel mogelijk schoon te maken. Is er per ongeluk sap of rode wijn op een granieten tafel gemorst? Dep het dan direct op met een schone doek. Hiermee voorkom je dat het intrekt.

Ondanks het reliëf in graniet zijn tuinmeubelen van graniet of waarin graniet is verwerkt, glad. Granieten tuinmeubelen zijn hierdoor gemakkelijk af te nemen met een doek en te onderhouden. Is een vlek niet weg nadat je het met een droge doek hebt proberen weg te deppen? Neem dan een zachte borstel of doek met veel water en groene zeep. Hiermee maak je je granieten tafel in een handomdraai weer mooi schoon. Let wel op dat je niet met harde voorwerpen je granieten tuinmeubelstuk schoonmaakt, zoals met een schuurspons of staalwol. Dit levert krassen op.

Onderhoud graniet

Graniet hoeft niet vaak onderhouden te worden. Door granieten tuinmeubelen schoon te maken op bovengenoemde wijze, behoud graniet zijn mooie uitstraling. Daarnaast staat een pot of plant op tafel erg gezellig, maar verplaats deze regelmatig, want het kan kringen achterlaten op de granieten tafel.

Afdekhoes bij graniet

Wij raden sterk af een afdekhoes te gebruiken bij granieten tuinmeubelen. Onder een hoes hoop vocht zich op. Dit kan in het meubel trekken en daarmee lelijke vlekken veroorzaken. Deze zullen niet meer te verwijderen zijn. Ons advies is daarom in de wintermaanden de tuinmeubelen op te bergen. Indien dit niet mogelijk is, kunnen de tuinmeubelen onafgedekt buiten blijven staan.

Bij Kees Smit tuinmeubelen zijn naast granieten tafels ook granieten parasolvoeten te verkrijgen. Ook deze hebben een mooie luxe uitstraling en zijn een stevig houvast voor je parasol.