• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Onderhoud kunststof tuinmeubelen

Voor een langere levensduur van je kunststof tuinmeubelen, is het belangrijk dat je de meubelen goed onderhoudt en schoonmaakt. Lees deze blog om meer te weten te komen over het onderhouden en schoonmaken van je kunststof tuinmeubelen.

Eigenschappen kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen zijn in verschillende vormen en stijlen verkrijgbaar. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zowel een moderne als een hippe stijl neer te zetten met de kunststof tuinmeubelen uit het assortiment van Kees. Kenmerkend voor dit materiaalsoort zijn de volgende eigenschappen:

  • Kunststof is licht in gewicht

  • Kunststof is onderhoudsarm

  • Kunststof is duurzaam

Sophie collectie

Als we aan kunststof tuinmeubelen denken, komen we al snel uit bij de Hartman Sophie collectie. De tuinstoelen uit deze lijn zijn gemaakt van kunststof en zijn verkrijgbaar in trendy kleuren. De dining tuinstoelen kenmerken zich door de eigentijdse vormgeving. De Hartman Sophie tuinstoel beschikt over een ergonomische kuip die uitermate comfortabel zit. De stoelpoten van de Sophie's hebben een open karakter waardoor ze een eigenwijze twist krijgen. Zowel voor de kuip als bij de poten kun je kiezen voor diverse uitvoeringen. 

Alle variaties van de Hartman Sophie hebben in het zitgedeelte twee gaatjes voor de afvoer van regenwater. Bij het schoonmaken komt dit goed van pas. Wij adviseren de kunststof tuinstoelen dan ook schoon te maken met veel water in combinatie met groene zeep. Om zo lang mogelijk van deze trendy stoelen te genieten, raden wij aan de stoelen op te bergen in de wintermaanden. Mocht dit niet mogelijk zijn, laat de stoel dan onafgedekt buiten staan. Gebruik hierbij geen afdekhoes, hieronder kan zich namelijk vocht ophopen wat zorgt voor blijvende vlekken in de stoel. 

Schoonmaken kunststof tuinmeubelen

Naast de Hartman Sophie collectie heeft Kees Smit nog meer kunststof tuinmeubelen in het assortiment. De Keter Opbergboxen zijn bijvoorbeeld ook van kunststof gemaakt. Ook deze kunststof tuinmeubelen kun je het beste schoonmaken met veel water, groene zeep en een doek of zachte borstel. Met een harde borstel kun je krassen aanbrengen. Ook voor deze meubelen geldt: niet opbergen onder een afdekhoes in verband met vochtvlekken. Deze vlekken zullen niet meer te verwijderen zijn. Ons advies is daarom de meubelen of op te bergen in de wintermaanden of onafgedekt buiten te laten staan.