• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

RVS tuinmeubelen schoonmaken

RVS, ook wel roestvast staal genoemd, is een modern materiaal dat zich leent voor allerlei producten. Zo ook voor tuinmeubelen. Bij Kees Smit Tuinmeubelen hebben wij een ruime collectie RVS tuinmeubilair, van volledige tuinsets tot aan ligbedden. RVS is onderhoudsarm, maar dit betekent niet dat het onderhoudsvrij is. Benieuwd hoe je RVS tuinmeubelen moet schoonmaken? Lees dan verder en kom achter onze onderhoudstips. 

Wat is RVS?

Roestvast staal is een sterk materiaal dat erg geschikt is voor tuinmeubilair. De meeste tuinmeubelen zijn gemaakt van legering 304. Dit is een RVS samenstelling die onder de austenitische RVS soorten valt. Een groot deel van onze collectie bestaat uit een combinatie van de materialen RVS en textileen. Dit geeft de meubelen een eigentijdse en moderne uitstraling.

Hoe RVS tuinmeubelen onderhouden?

Wil jij zo lang mogelijk genieten van je RVS tuinmeubelen? Dan is het wijs dat je de volgende informatie goed doorleest. RVS heeft namelijk als eigenschap dat het na verloop van tijd kleine roestpuntjes krijgt, ondanks het feit dat het niet kan roesten. Dit heeft te maken met oxidatie van buitenaf. In onze lucht zweven ijzerdeeltjes die zich kunnen hechten op RVS Deze deeltjes kunnen gaan roesten, indien je de meubelen niet onderhoudt. Door regelmatig je tuinmeubilair schoon te maken, voorkom je de aanhechting van ijzerdeeltjes. Het schoonmaken maakt de oppervlakte van het materiaal gladder en dat voorkomt de aanhechting.

Het schoonmaken van RVS tuinmeubelen

Hoe maak je nu je RVS tuinmeubelen schoon? Bij Kees Smit Tuinmeubelen leveren wij bij iedere order van RVS een reiniger/protector mee. Gebruik een schone doek en de reiniger/protector om het oppervlak glad en dus schoon te maken. Herhaal dit een aantal keren per jaar om zo lang mogelijk te genieten van je tuinmeubelen. Wij adviseren geen agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken. Deze kunnen lelijke vlekken veroorzaken op het RVS. In deze video lopen we het stappenplan nog een keer door:

Waar plaats ik mijn RVS tuinmeubelen?

Het is goed om te weten dat nabij een spoorlijn de lucht meer ijzerdeeltjes bevat. Ditzelfde geldt voor een plek grenzend aan een weiland met vee. In mest zitten namelijk ammoniak zuren. Met een windje erbij zouden deze zuren een afzetting kunnen vormen op RVS. Komen deze plekken overeen met jouw woonlocatie? Dan zul je de RVS meubelen vaker moeten schoonmaken en behandelen.

RVS tuinmeubelen in de winter

Wij adviseren in het najaar de RVS tuinmeubelen binnen op te bergen. Indien dit niet mogelijk is, kunnen de RVS tuinmeubelen van Kees Smit buiten blijven staan. Het gebruik van een beschermhoes raden wij sterk af. Als je tuinmeubelen van RVS afdekt onder een hoes heeft het materiaal geen ruimte meer om te ‘ademen’. Het meubel ‘stikt’ dus als ware. In combinatie met vocht onder de hoes kunnen vlekken ontstaan die niet meer te verwijderen zijn.