• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Onderhoud van polywood tuinmeubelen

Polywood, het lijkt op hout.. maar dat is het niet! Polywood is gemaakt van kunststof en heeft als eigenschap dat het gemakkelijk te reinigen is. Om langdurig van je polywood tuinmeubelen te genieten, is het belangrijk polywood goed te onderhouden. In deze blog lees je precies hoe je dat moet aanpakken, zodat de houtlook van polywood in jouw tuin tot zijn recht blijft komen.

Eigenschappen van polywood tuinmeubelen

Wat zijn de eigenschappen van onze polywood tuinmeubelen? We hebben het voor je op een rijtje gezet:

  • Licht

  • Sterk

  • Makkelijk te reinigen

  • Onderhoudsvriendelijk

  • Warme uitstraling

  •   

Polywood tuinmeubelen schoonmaken

Polywood tuinmeubelen maak je schoon met behulp van groene zeep, veel water en een zachte doek of borstel. Door polywood af en toe met een zachte doek of borstel af te nemen, behoudt het de warme uitstraling en verleng je de levensduur van het tuinmeubelstuk. Hierdoor heb je er ook nog eens langer plezier van. Wij raden af om polywood tuinmeubelen schoon te maken met een hogedrukreiniger of agressieve reinigingsproducten. 

Hoe onderhoud je polywood tuinmeubelen?

Net als bij andere materiaalsoorten, kunnen op polywood tuinmeubelen (door gebruik) kleine krasjes ontstaan. Op een polywood tuintafel kunnen bijvoorbeeld krasjes ontstaan door bloempotten of andere scherpe voorwerpen. De polywood tuinmeubelen van Kees Smit Tuinmeubelen hebben van binnen en buiten dezelfde kleur. Ze zijn namelijk door en door gekleurd. Hierdoor zullen kleine krasjes nauwelijks zichtbaar zijn. Let op met potten of vazen die voor een lange tijd op een polywood ondergrond blijven staan. Een vaas, een bloempot of andere accessoires op tafel staat natuurlijk heel gezellig, maar ons advies is om dit niet te doen. Mocht je dit wel doen, houd er dan rekening mee dat dit kringen en vlekken kan veroorzaken. Verplaats ze dus tijdig.

Polywood tuinmeubelen opbergen

Polywood tuinmeubelen kunnen het gehele jaar door buiten blijven staan. Toch raden we aan om de tuinmeubelen in de wintermaanden op te bergen. Hiermee verleng je de levensduur. Ook scheelt het schoonmaakwerk. Het is sterk af te raden polywood tuinmeubelen onder een zeil of hoes op te bergen. Dit kan lelijke vochtvlekken veroorzaken, die niet van de tuinmeubelen te verwijderen zijn.