Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Een enorm assortiment tuinkussens! Welke kies ik?

Marieke 23 januari 2019
Tips & Trends

Je geniet nog meer van je tuinmeubelen met fijne tuinkussens. Bij ons vind je kussens in allerlei varianten. Ga jij voor een opvallende print of liever een effen kleur? Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen. Er zit er altijd wel één tussen die voldoet aan jouw wensen. Maar de keuze in tuinkussens is zo groot, hoe weet je nu welke geschikt zijn voor jouw tuinmeubelen? Ik leg het je uit in deze blog.

Tuinkussens voor verstelbare tuinstoelen

Heb jij tuinkussens nodig voor verstelbare tuinstoelen? Dan heb je keuze uit twee soorten: dunne en dikke kussens. Ontdek hier het verschil:

Dikke tuinkussens (houten stoelen)
Dikke tuinkussens zijn geschikt voor verstelbare tuinstoelen van harde materialen. Denk hierbij aan standenstoelen van hout, kunststof of gecoat metaal. Deze stoelen vormen niet ergonomisch mee. Met dikke tuinkussens creëer je toch dat optimale zitcomfort. Deze kussens zijn ongeveer 5 cm dik.

Bekijk hier onze collectie dikke tuinkussens.

Dunne tuinkussens (textileen stoelen)
Bij verstelbare stoelen van textileen raad ik dunne fiber kussens aan van ongeveer 3 cm. Standenstoelen met een textileen zit- en rugvlak zitten ook zonder kussen prettig. Toch voelt een kussen net iets fijner aan en geeft het een vrolijke touche aan je tuin. De dunne tuinstoelkussens bieden voldoende comfort voor deze stoelen. Met dikkere kussens wordt het zitvlak kleiner, waardoor je minder prettig zit. Voor textileen stoelen zijn dus de fiber kussens geschikt.

Bekijk hier onze collectie dunne tuinkussens.

Tuinkussens voor een loungeset

Heb jij zelf een loungeset gemaakt of zijn je oude kussens aan vervanging toe? Dan heb je keuze uit drie soorten loungekussens in meerdere kleuren:

Loungekussens luxe
De loungekussens luxe zijn stevige loungekussens en hebben een strakke uitstraling. De zitkussens van dit model hebben een plaatvulling, de rugkussens hebben een vlokkenvulling. Alle loungekussens luxe zijn ongeveer 10 cm dik.

Loungekussens Florance
Ben jij gek op een wat nonchalantere uitstraling? Dan zijn de Florance loungekussens wat voor jou. Deze kussens zien er sierlijk uit door de ronde belijning en de steps. En een bijkomend voordeel: de kussens veren mee door de vlokkenvulling. Dus als jij een kussen nodig hebt van 56x56 cm, dan past een loungekussen van 60x60 cm ook in jouw loungeset.

Palletkussens
Met de trend van zelfgemaakte loungesets van pallets kunnen op maatgemaakte kussens niet achterblijven. Deze hebben precies het formaat van een europallet. Bekijk op de volgende pagina verschillende palletkussens.

Bekijk hier onze collectie loungekussens.

Tuinkussens voor ligbedden en deckchairs

Ligbedkussens
Tuinkussens voor ligbedden zijn er in twee diktes: +/- 5 cm en +/- 2,5 cm. Dikke ligbedkussens zijn geschikt voor ligbedden van harde materialen zoals hout. Je kiest voor dunne ligbedkussens als je ligbedden hebt met een textileen liggedeelte. Textileen vormt namelijk mee met je lichaam waardoor dikke kussens niet nodig zijn.

Bekijk hier onze collectie ligbedkussens.

Deckchair kussens
Deckchairs zijn over het algemeen van hout. Zoals net al besproken is, kies je bij houten tuinmeubelen voor dikke kussens. De deckchair kussens van Kees Smit Tuinmeubelen hebben een stevige vulling waardoor ze jou een optimaal comfort bieden. De kussens zijn 200x50 cm en verkrijgbaar in verschillende trendkleuren.

Bekijk hier onze collectie deckchair kussens.

Tuinkussens voor een tuinbank

Wil jij nog lekkerder zitten op je tuinbank? Bekijk dan eens onze tuinbankkussens. Deze fijne kussens zijn met bevestigingskoorden aan de bank vast te maken. Hiermee creëer je een optimaal zitcomfort. Bekijk goed de formaten, zo kies je het juiste kussen voor de juiste bank.

Bekijk hier onze collectie tuinbankkussens.

Tuinkussens met een lage rug

Lage rug tuinkussens zijn bedoeld voor dining tuinstoelen met een lage rug. Dit zijn niet-verstelbare textileen stoelen. De kussens zijn daarom van dun fiber. Bekijk hier onze collectie lage rug kussens.

Zitkussens voor tuinstoelen

Wil jij kussens zonder rug? Dan ben jij op zoek naar zitkussens. Wij bieden verschillende formaten aan. Meet de binnenmaten van het zitvlak op om erachter te komen welke zitkussens jij nodig hebt. Ontdek ook de speciale kussens voor voetenbanken. Ook die gunnen je dat extra comfort. Ga jij voor effen kleuren of voor vrolijke prints?

Bekijk hier onze collectie zitkussens.

Tuinkussens voor stapelbare stoelen

Op zoek naar tuinkussens voor stapelbare stoelen? Ook die hebben we bij Kees Smit. Erg leuk zijn de kussens die uit twee gedeelten bestaan: een rug- en zitkussen. Hiermee krijg je én comfort én behoud je het open karakter van een stoel.

Bekijk hier onze collectie stapelstoelkussens.

Sierkussens voor buiten

Tuinmeubelen geef je gemakkelijk een persoonlijke tint met sierkussens. Met felle kleuren krijgt je buitenplek bijvoorbeeld een vrolijke uitstraling, met rustige tinten creëer je juist een heerlijk loungegevoel. De sierkussens zijn ook nog eens harstikke leuk voor binnen. Zo geniet je er in de winter en in de zomer van!

Bekijk hier onze collectie sierkussens voor buiten.

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Laat een reactie achter of neem direct contact op via 0546-819493.

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden