Handige tips, ideeën & inspiratie voor de voortuin

Tips, ideeen en inspiratie voor de voortuin

Als entree naar het huis staat de voortuin centraal. De voortuin is hiermee het gezicht van je huis. Jammer genoeg wordt hier niet altijd even veel aandacht aan besteed. Soms is de indeling wat onhandig, of is er simpelweg geen ruimte om deze goed in te richten. Om een echt paradepaardje van je voortuin te maken, hebben wij een aantal voortuin ideeën op een rij gezet.

Zorg voor eenheid

Grenst jouw voortuin aan die van jouw buren? Overleg dan om samen de voortuin aan te pakken. Wissel je ideeën uit voor de indeling van jullie voortuin. Wanneer jullie kiezen voor dezelfde bestrating en beplanting, creëren jullie eenheid. Dit oogt rustiger én mooier.

Voortuin ideeen

Minimale ruimte in een kleine voortuin

Heb jij een kleine voortuin? Dan kan het soms lastig zijn om deze in te richten. Omdat je beperkt bent in de ruimte moet je het logisch inrichten. Kies je voor planten en bloemen, of gebruik je de ruimte voor een kleine zitplek? Een duozit of tuinbank is voor een kleine voortuin de oplossing om toch een zithoekje te creëren. Dit is niet alleen heel handig, het geeft de tuin ook meteen een gezellige sfeer. Wil  je je voortuin toch wat kleur geven? Kies dan voor een aantal bloempotten met kleurrijke bloemen erin. Voor een speels effect plaats je een bloempotten van verschillende formaten. Zo kan je toch nog genieten in de voortuin, wanneer je wat beperkt bent in de ruimte.

Moderne voortuin inspiratie

Moderne voortuin inspiratie

Een moderne voortuin kun je op verschillende manieren inrichten. Wil je veel groen in je strakke voortuin? Kies dan voor vierkante buxushagen, lavendel of siergrassen. Die passen goed thuis in een strakke tuin. Zet ze in plantenbakken om alles netjes te houden. Wil je graag weinig onderhoud hebben aan je voortuin? Ga dan voor tegels of grind. Zo heb je weinig onderhoud, maar toch nog iets leuks in de voortuin. Als zitje in de tuin past een donkere look van aluminium materiaal goed thuis in een moderne voortuin. Een ideale plek voor een kopje koffie in de laatste avondzon.

Landelijke voortuin ideeën

Straalt jouw huis een landelijke sfeer uit? Trek deze landelijke sfeer dan ook door in de voortuin. Zo vormt het een mooi geheel. Bij een landelijke voortuin hoeft het allemaal niet zo strak. Maak bijvoorbeeld gebruik van diverse sierbestrating en kies voor weelderige planten. Gras, bloemen en struiken, het kan allemaal bij elkaar. More = more! Om nog een klein zithoekje te creëren, past een houten tuinbank helemaal thuis in de landelijke stijl. Hout geeft een warm gevoel en is een natuurlijk materiaal wat goed blend in het geheel. Zo maak je jouw landelijke voortuin helemaal af.

Landelijke voortuin
Landelijke voortuin ideeen

Heb jij nog leuke tips over jouw voortuin? Laat het ons weten in een reactie!

Reacties (0)

Er zijn geen reacties

Schrijf een reactie

* Deze velden zijn verplicht