• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Balkoninspiratie voor het inrichten van jouw droombalkon

Balkoninspiratie voor het inrichten van jouw droombalkon

Ben jij een van de gelukkige mensen in Nederland met een balkon? Dan heb je een heerlijke plek om met mooi weer te genieten van het buitenleven. Een ontbijtje in de zon of lekker ontspannen met een goed boek. Met de juiste balkonmeubels en accessoires is alles mogelijk. Op zoek naar balkoninspiratie? Laat je inspireren door onze tips en maak van jouw balkon een prachtig paradijs(je).

Het balkon inrichten

Door de beperkte afmetingen is het verstandig om te beginnen met het kiezen van balkonmeubels. Afhankelijk van de grootte van het balkon zijn er verschillende opties mogelijk. Wanneer je een klein balkon hebt, is de meest voor de hand liggende optie een bistroset. Een bistroset is klein en vaak inklapbaar zodat je het makkelijk weg kunt halen. Heb je een groter balkon? Creëer een gezellig hoekje door pallets neer te zetten met palletkussens.

Loungen op het balkon

Waarschijnlijk zet je het liefst een loungeset op het balkon waarop je lekker kunt relaxen en genieten van het mooie weer. Hoe weet je welke balkon loungeset geschikt is? Meet van te voren op hoe groot jouw balkon is. Tegenwoordig zijn er loungesets te koop in allerlei verschillende soorten en maten. Grote kans dat je een loungeset vindt die past op jouw balkon en bij jouw stijl. Heb je een klein balkon? Bekijk dan onze balkon loungebanken. Vind je een hoek loungeset te groot? Kies dan voor een balkon loungebank. Deze is geschikt voor 2 personen en past zelfs op een kleiner balkon! Als je de tuinmeubels hebt gekozen, is het tijd om het balkon verder in te richten.

Ga voor een goede ondergrond

De ondergrond van een balkon ziet er vaak niet heel fraai uit. Wanneer je op zoek gaat naar balkoninspiratie kom je al snel uit op het plaatsen van een houten vloer van vlonders of een kliksysteem. Dit is een makkelijke optie waarmee je meer sfeer creëert en het is makkelijk te verwijderen. Let op wanneer je voor houten vlonders kiest. Hier zitten vaak een aantal gleuven in. Dit is niet handig wanneer je tuinmeubelen hebt met dunne poten. Kies daarom voor balkonmeubels met dikkere poten. Zo staat alles stevig op de grond en gebeuren er geen ongelukken.

Privacy op het balkon

Een balkon is vaak open en heeft veel inkijk van andere buren. Wil jij graag wat meer privacy? Ga voor een rieten balkonscherm of een balkondoek en zet deze vast aan het balkonhek. De tweede optie voor meer privacy is het bevestigen van een gordijn aan het plafond van het balkon. Het gordijn is makkelijk te verwijderen in de winter of tijdens minder mooie dagen. Wil je schaduw op het balkon en inkijk van bovenaf wegnemen? Kies dan voor een balkonparasol. Er zijn verschillende soorten parasols voor op het balkon zoals een mooie staande parasol met parasolvoet.

Planten op een klein balkon

Ben je op zoek naar groene balkoninspiratie? Het toevoegen van planten en bloemen is heel goed mogelijk op een kleine oppervlakte zoals een balkon. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden om een groen balkon te krijgen zonder ruimte te verliezen. Maak zelf een plantenhanger van macramé en hang hier een mooie pot in met een hangplant. Wanneer je planten ophangt en niet op de grond neerzet, lijkt het balkon optisch ruimer. Tegenwoordig vind je allerlei plantenbakken voor een balkonhek. Hierdoor bespaar je meer ruimte doordat je verticaal aan het tuinieren bent.

Gezellige buitenverlichting en accessoires

Je bent nu bijna klaar met het inrichten van het balkon. Geef het balkon nog meer sfeer door gezellige waterdichte buitenverlichting op te hangen. Maak het balkon helemaal af door het toevoegen van sfeerlichtjes, mooie sierkussens, leuke vaasjes, een buitenkleed en leg plaids neer voor de koudere zomeravonden. Zo creëer jij een super knus plekje.

Inspiratie voor balkonmeubels

Ben jij benieuwd naar de balkonmeubels van onze klanten? Hieronder vind je de mooiste voorbeelden voor balkoninspiratie. Van loungestoelen voor op het balkon tot aan leuke ligbedden.