Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Black & White thuis bij Chantell de Bruin

Tessa 26 juni 2020
Tips & Trends

Van een drukke woonwijk naar buitenaf in het groen. Vijf jaar geleden trok familie De Bruin samen met hun labradoodle in hun nieuwe schuurwoning. Met een tuin van 5.000 m2 konden ze flink losgaan. Het resultaat? Een moderne tuin omringt door enkel en alleen dierengeluiden.

Een tuin voor iedereen

De tuin moest voor het hele gezin iets te bieden hebben. Een jacuzzi voor ultieme ontspanning, een voetbalveld voor de mannen, een knus kampvuur voor gezellige avonden maar favoriet is toch wel de overkapping met buitenkeuken. “Dit is echt een heerlijk plekje. Gezellig met vrienden borrelen en de zon zien ondergaan."

Tuintrend Black & White

Een trend van dit tuinseizoen is Black & White. De tuin van Chantell sluit hier goed bij aan. “In huis hebben we witte wanden en zwarte meubels. Deze strakke look geeft ons veel rust. Buiten zie je dit ook terug. Sobere kleuren en rechte lijnen in combinatie met veel groen. We hebben veel witte tuinmeubelen, dat vind ik voor buiten net weer wat frisser.” De tuin heeft ook een tikkeltje weg van de tuintrend Zen Spirit. Door het gebruik van natuurlijke materialen voor de decoratie. Zoals de mooie rieten blikvanger aan de muur.

Moderne beplanting

Tussen het woonhuis en de schuur staan drie grote witte plantenbakken. “Als ik langs de patio loop zie ik de mooie vijgenbomen erin. Deze hebben grote stoere bladeren, zijn wijdvertakt en zorgen voor heerlijke vruchten in de zomer. Dat vind ik echt het mooiste stukje van mijn tuin.” Verder moet de tuin strak blijven. Dus kleurrijke bloemen vind je hier niet. Toch is Chantell wel gek op bloemen, als ze maar wit zijn. “Ik houd van grote bloemen, dus de pluimhortensia vind ik prachtig. Maar ook de witte Alliums, Lupines en Agapanthus.” De moderne look komt terug in de maar liefst 30 buxusbollen die in wolken verspreid staan door de tuin. Zo zien ze in de winter ook nog veel groen als ze naar buiten kijken.

Van een leeg canvas naar tuinontwerp

Tijdens het Tuintrend Event heeft Chantell diverse bezoekers begeleid tijdens de cursus Moodboard maken. Daarbij moest ze haar voorkeur voor een strakke look loslaten en meedenken in allerlei stijlen. “Het was mijn eerste keer, dus ik vond het wel spannend. Het is erg leuk om juist eens bezig te zijn met andere stijlen. Vaak heb je al gauw door wat bij iemand past. Als je dan de gekozen plaatjes bekijkt, weet je wel welke kant het uitgaat. Uiteindelijk ga je alles filteren en blijft over wat echt bij je past. Alle deelnemers waren erg blij met de gemaakte moodboards.”

Mijn tuintip

Natuurlijk hebben we Chantell ook gevraagd naar haar tuintip. “Trends zijn leuk om naar te kijken en te gebruiken als leidraad voor het ontwerpen van je tuin. Toch is mijn advies om wel je hart te blijven volgen. Maak je eigen keuzes en blijf bij jezelf. Dat is waar je je straks het beste bij voelt.” Op Instagram zie je dat velen regelmatig hun interieur aanpassen. “Mij is wel eens verteld dat witte wanden uit zijn. Dat is jammer, maar ik ga niet mijn muren grijs verven. Wit geeft mij rust. Dus blijf bij jezelf, dat is heel belangrijk.”

Shop de stijl

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden