Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Parasol schoonmaken & onderhoud parasol

Marlies 1 augustus 2017
Onderhoud

Tegenwoordig zijn parasols in verschillende formaten, kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Ook jij zult vast een parasol in je tuin hebben staan. Een parasol heeft veel voordelen, maar heeft ook onderhoud nodig. In deze blog lees je wat de eigenschappen zijn van parasols, hoe je een parasol moet onderhouden en schoonmaken en hoe zwaar een parasolvoet moet zijn. Navigeer gemakkelijk naar de volgende onderwerpen door erop te klikken:

Eigenschappen parasols

Een parasol heeft meerdere eigenschappen:

   • Een parasol biedt bescherming. Op een zonnige dag zijn we natuurlijk het liefst de hele dag buiten. Omdat te veel zon op onze huid niet goed is, is een parasol DE oplossing om schaduw te creëren en om ons een goede bescherming tegen de zon te bieden. Zo kunnen we de hele dag verantwoord genieten van het buitenleven!
   • Zorgt voor sfeer. Een parasol staat heel gezellig in de tuin. In het assortiment van Kees Smit Tuinmeubelen zijn naast neutrale ook fleurige parasols te verkrijgen, die je tuin in een handomdraai opvrolijken.
   • Houdt de warmte vast. Na een heerlijke zomerse dag kan het ‘s avonds flink afkoelen. Als een parasol de gehele dag lekker in het zonnetje heeft gestaan, zal het ’s avonds warmte vasthouden. Zo geniet je ook in de avonduurtjes heerlijk in de buitenlucht. Plaats eventueel een heater op je terras en je avond kan niet meer stuk. Zo kun je tot in de late uurtjes profiteren van je parasol.
   • Een donkere parasol verkleurt altijd sneller dan een lichte parasol

Parasols schoonmaken

Een parasol behoudt zijn kwaliteit door het met regelmaat schoon te maken. Stof en vuil kunnen met een droge doek of zachte borstel van een parasoldoek worden verwijderd. Is het vuil in het doek getrokken en verdwijnt het niet met een droge doek of borstel? Maak de parasol dan schoon met water en groene zeep.

Je kunt ervoor kiezen om het doek van de parasol te halen en het gehele doek in een sopje te laten weken. Spoel het doek na een poosje uit met lauw water. Voor het drogen is het van belang het doek weer te monteren op het frame. Dit om eventuele krimping te voorkomen. 

Wil je niet het gehele doek van je parasol afhalen? Boen het groene zeep sopje dan met een doek of borstel over de vuilvlekken. Ook na deze werkwijze spoel je de parasol af met lauw water en laat je het drogen in de zon. Let op: wij raden af om een parasoldoek te strijken, stomen of te centrifugeren. Gebruik bij het schoonmaken van een parasoldoek ook geen agressieve schoonmaken middelen, zoals bleek of allesreiniger.

Onderhoud parasols

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier beleven van je parasol. Om dit te realiseren is het belangrijk gebruik te maken van een beschermhoes. Deze beschermt je parasol tegen regen. Wanneer je geen hoes gebruikt, kunnen weer- en schimmelplekken in het doek ontstaan, die niet te schoon te poetsen zijn. Let wel op dat een parasoldoek droog in een beschermhoes weggepakt moet worden. De hoes beschermt een parasol ook tegen zonlicht. In de blog 'Tuinmeubelen opbergen' lees je welke beschermhoes bij jouw parasol past.

De zon kan een doek doen verkleuren. Als hij uitgeklapt staat, zal een parasol in zijn geheel verkleuren. In ingeklapte toestand kan verkleuring tot lelijke strepen op een doek leiden. Dit kan voorkomen worden met een beschermhoes.

In de wintermaanden is het aan te raden de parasol, indien dit mogelijk is, op een droge plek op te ruimen. Heb je geen ruimte om een parasol op te bergen? Of laat hem in de hoes buiten staan.

Een parasols kan tegen een paar regendruppeltjes, maar het is geen paraplu. Begint het hard te regenen of is een regenbui opkomst? Dan is het verstandig je parasol in te klappen en de beschermhoes eromheen te ritsen.

Hoe zwaar moet mijn parasolvoet zijn?

Hoe zwaar een parasolvoet moet zijn, is afhankelijk van de grootte van de parasol. Bij staande parasols (met de stok in het midden) zijn de volgende gewichten minimaal vereist:

Vierkant

Rond

Rechthoekig

Heb je een parasol met een vulvoet? Vul deze voet met +/- 100KG grind.

Advies bij het kopen van een parasol

Wil je een parasol aanschaffen, maar weet je niet waar je allemaal rekening mee moet houden? Lees de blog over de aankoop van een parasol en ga goed geïnformeerd op zoek.

Heb je na het lezen van de blogs nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze afdeling Service & Onderhoud via klantenservice@keessmit.nl of 0546-819493. 

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden