Landelijke tuin voorbeelden en inspiratie

landelijke-tuin-voorbeelden

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een landelijke tuin? Lees dan verder in onze blog. Hier leggen we je uit wat deze stijl nu precies inhoudt. Uiteraard geven we je ook allerlei landelijke tuin voorbeelden. Benieuwd welke tuinmeubelen nu in deze tuin passen? Kom erachter in deze inspiratieblog met 26 voorbeeldtuinen.

Wat is een tuin in landelijke stijl?

Voordat je je tuin omtovert tot een landelijke tuin is het natuurlijk wel handig om te weten wat nu kenmerkend hiervoor is. Wat is nu een tuin in landelijke stijl? Bij een landelijke tuin zien we veel groen en natuurlijke elementen naar voren komen. Een tuin met een uitgestrekt grasveld (geen kunstgras!) en planten en bloemen in allerlei kleuren. Een plek waar de natuur zijn gang kan gaan. De landelijke tuin is vaak ruimtelijk ingedeeld en kent geen strakke lijnen.

De tuin is op zijn mooist als alles in bloei staat. Hortensia’s, rododendrons, beukenhagen, gekleurde esdoorns, fruitbomen, allerlei prachtige ingrediënten voor een landelijke tuin. Ook een moestuin past goed thuis in deze stijl. Het zijn vaak mensen met groene vingers die een landelijke tuin hebben. Het terras heeft vaak ronde vormen en is aangelegd met bijvoorbeeld koppelstones. De perfecte landelijke tuin heeft een warme en sfeervolle uitstraling.

De mooiste landelijke tuin voorbeelden

We gaven al aan dat je in deze blog veel inspiratie kunt opdoen voor de landelijke tuin. Wij krijgen van klanten mooie sfeerfoto’s opgestuurd van allerlei verschillende tuinen. Hieronder vind je de mooiste landelijke tuin voorbeelden:

Heb jij ook een mooie landelijke tuin en wil je deze delen met ons? Stuur de foto dan op naar blog@keessmit.nl.  

Tuinmeubelen voor een landelijke tuin

Wij zouden Kees niet zijn als we ook enkele tips gaven voor bijpassende tuinmeubelen voor de landelijke tuin. Het populairste materiaal voor meubelen is het natuurproduct hout. Houten tuinmeubelen hebben een warme uitstraling en krijgen na enige tijd een zilvergrijze kleur. Je ziet ook veel houten tuinaccessoires in de landelijke tuin of een mooi houten landhek. Een ander geliefd materiaal voor een landelijke stijl zijn tuinmeubelen van wicker. Wicker is gemaakt van kunststof vlechtdraad en heeft een natuurlijke uitstraling. Het vlechtwerk heeft vaak een speels uiterlijk doordat het met de hand gevlochten is.

Zoals je net al bij de vorige foto’s hebt gezien, is het heel gangbaar om in een grote landelijke tuin een knusse plek te creëren voor twee personen. Hiervoor zijn bistrosets de ideale tuinmeubelen. Deze zijn vaak inklapbaar en geven een knus en gezellig effect. Ook een ligbed is erg geliefd bij deze stijl. Een deckchair is het perfecte ligbed voor de landelijke tuin: klassiek én stijlvol. Heb jij nog tips voor een landelijke tuin? Laat het ons weten in een reactie hieronder.