Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Strakke tuin: de mooiste voorbeelden & inspiratie voor een strakke tuin

Tessa 12 april 2019
Tuinstijlen

Een tuinstijl die steeds meer aan populariteit wint is de strakke tuin. Deze tuinstijl kenmerkt zich uiteraard door strakke lijnen en kent daarnaast nog veel meer mogelijkheden. Ik laat je in deze blog kennismaken met de mooiste voorbeelden van moderne tuinen. Met handige inspiratietips en veel moderne strakke tuinen foto’s.

1. Moderne tuinen met grind

Een moderne tuin is vaak een onderhoudsvriendelijke tuin. Een tuin waarbij het nodige onderhoud niet té veel tijd kost, zodat je heerlijk kunt relaxen in je tuin in plaats van onkruid te wieden. Grind of kiezels zijn daarom erg populair voor een strak tuinontwerp. Het is makkelijk in onderhoud en het geeft je tuin een stijlvolle look.  

Moderne tuinen met grindModerne tuinen met grind 2Tuin met grind modernTuin met grind modern

2. Beplanting strakke tuin

Een grasvrije zone is erg herkenbaar voor deze tuinstijl. We zien nog wel groen terug in de moderne tuin. Alleen niet op grondhoogte, maar in de vorm van onderhoudsvriendelijke planten geplaatst in hoge borders bijvoorbeeld. Ook zie je in deze tuinen vaak groene (buxus)hagen. Bekijk hieronder een aantal strakke tuin voorbeelden met moderne beplanting.

Beplanting strakke tuinBeplanting strakke tuin

3. Strakke tuinen met water

Een moderne tuin met vijver is een gouden combinatie als je rust in je tuin wilt. Het geluid van water en de rustieke uitstraling zorgen voor een ontspannen sfeertje. Daarnaast heeft een moderne tuin met vijver een betoverende uitstraling. Je maakt de vijver af met een modern waterornament.

Strakke tuin met waterStrakke tuin met waterStrakke tuin met water

4. Bestrating strakke moderne tuin

Voor een mooi onderhoudsvriendelijk terras zijn grote vierkante tegels de ideale oplossing. Met vierkante tegels creëer je rechte lijnen in de tuin en daarnaast geven de tegels een rustige uitstraling. Grijs is voor tegels een graag geziene kleur in de strak ingerichte tuin. Hieronder weer een paar mooie moderne tuin voorbeelden.

Bestrating strakke tuinBestrating strakke tuinBestrating strakke tuinBestrating strakke tuin

5. Moderne tuin met zwembad

Een modern zwembad maakt deze tuinstijl natuurlijk helemaal af. Ieder meubel krijgt hierdoor een stijlvolle look. Heb je nog ruimte over? Dan is een zwembad wel een erg gave toevoeging aan je moderne tuin.

Moderne tuin met zwembadModerne tuin met zwembadModerne tuin met zwembad

6. Moderne decoratie voor in de tuin

Ben je bezig om je tuin te veranderen in een strakke en moderne tuin? Houd dan ook rekening met moderne decoratie. Tuindecoratie zorgt ervoor dat jouw tuin daadwerkelijk die moderne, strakke uitstraling krijgt. De decoratie voor deze tuinstijl is neutraal van kleur en is niet prominent aanwezig. Kies voor kunstzinnige decoratie zoals bolvormige stenen of unieke kunstwerken om jouw tuin net dat beetje extra klasse te geven.

Moderne decoratie tuinModerne decoratie tuin

7.  Moderne tuinmeubelen

In een strak ingerichte tuin horen moderne tuinmeubelen met rechte lijnen thuis. Vierkante en rechthoekige vormen zijn de basis voor tuinmeubelen in een moderne tuin. Rechte hoeken zijn voor zowel het meubel als de kussens essentieel. Hiermee creëer je een strak geheel en maakt het niet uit voor welk materiaalsoort je kiest.

Moderne tuinmeubelenModerne tuinmeubelenModerne tuinmeubelenModerne tuinmeubelenModerne tuinmeubelenModerne tuinmeubelenModerne tuinmeubelenModerne tuinmeubelenModerne tuinmeubelen

Dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor een strak ingerichte tuin. Uiteraard zou je bijvoorbeeld nog verlichte spotjes in je looppad kunnen creëren voor een moderne uitstraling, een glazen overkapping realiseren in je tuin of een moderne schutting plaatsen. Zo kun je eindeloos doorgaan met inrichten, maar onthoud; een strakke tuin kenmerkt zich ook door zijn eenvoud. Kies wat bij jou past en tover zo je tuin om tot een schitterend strakke tuin. Stuur je ons nog wel even een sfeerfoto van het eindresultaat?

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden