Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Tuinmeubelen kopen: 5 tips waar je op moet letten

6 december 2017, door Tessa

Tuinmeubelen kopen: 5 tips waar je op moet letten

Ga je verhuizen of zijn je oude tuinmeubelen aan vervanging toe? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen. Kees Smit geeft je graag advies en daarom hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. Zo wordt tuinmeubelen kopen een eitje!

Tip 1: Noteer je beschikbare ruimte

Voordat je op pad gaat voor nieuwe tuinmeubelen is het handig om te weten welke ruimte je beschikbaar hebt. Hoe groot is je tuin en welke afmetingen heeft het terras? Heb je een dakterras of een balkon, meet dan ook de beschikbare ruimte voor het neerzetten van nieuwe meubelen. Je hebt 75 cm ruimte nodig om je stoel naar achter te kunnen schuiven. Daar komt de breedte van de tafel nog bij, inclusief 75 cm voor de stoel aan de andere kant van de tafel. Dit soort informatie is belangrijk vooraf een aankoop te weten, zodat je thuis niet voor verrassingen komt te staan. Houd hierbij ook rekening met hoe je bijvoorbeeld een nieuwe tuinset wilt neerzetten.

Het advies is om de tafel zo neer te zetten dat je vanuit huis op de lengte van de tafel kijkt. Waarom?

  • Je creëert lengte in de tuin;
  • Je behoudt je zichtlijn;
  • Vanaf de tafel kijkt iedereen in de tuin;
  • Vanuit huis kijk je niet tegen de achterkant van de stoelen.

Daarbij houd je meer ruimte over op je terras voor overige tuinmeubelen, zoals een tuinbank of een schommelstoel.

ROUGH tuintafel

Tip 2: Kies je materiaalsoort

Wicker, aluminum, R.V.S., teakhout en nog veel meer. In de tuinmeubelbranche is er ruim keuze in materiaalsoorten. Wist je dat de geografische ligging van je huis erg bepalend kan zijn voor je keuze in tuinmeubelen? Woon je in de buurt van een treinspoor of zware industrie, pas dan op met meubelen van Roest Vast Staal. Je kunt daar namelijk last hebben van ‘vliegroest’. Dit zijn metaaldeeltjes die komen aanwaaien en zich gaan afzetten op R.V.S. meubelen. Ook aan zee moet je oppassen met R.V.S., daar zou je ontzettend geholpen zijn met teakhouten tuinmeubelen. Deze zijn zwaar en waaien dus niet snel om. Maar nog belangrijker, de helft van het onderhoud wordt door de natuur gedaan. De zoute lucht en het zand dat komt aanwaaien, helpt je teakhouten meubelen schoon te houden. Uiteraard is eigen smaak doorslaggevend bij de keuze in materiaal. Kies voor iets wat bij jou en jouw stijl past.

Sunyard Deckchair

Tip 3: Weet wat je nodig hebt

Indien je tuinmeubelen wilt gaan kopen, heb je meestal al wel bedacht wat je nodig hebt. Wij hebben nog enkele tips voor je waar je misschien geen rekening mee hebt gehouden. Als je op zoek bent naar een diningset kun je kiezen voor vaste stoelen of verstelbare stoelen. Voor kinderen is een vaste stoel erg geschikt, hij staat stevig en heeft één vaste stand. In een verstelbare stoel willen kinderen vaak ‘spelen’ met de verschillende standen. Voor de ouders zijn de verstelbare stoelen juist wel deugdelijk. De standen geven je de kans om overdag van het zonnetje te genieten en ’s avonds heerlijk te kunnen relaxen. Kies bijvoorbeeld voor een set met vier vaste stoelen en twee verstelbare stoelen. Deze laatste twee zijn inklapbaar en daardoor eenvoudig aan te schuiven.

Ben je aan het twijfelen tussen een diningset en een loungeset? Maak dan kennis met onze dining-loungesets. Hier kun je in de ochtend heerlijk ontbijten, in de middag met je kids een spel spelen en in de avond met vrienden genieten van wijn en tapas. Een perfecte tafel met veel functies. Een barset kan een oplossing zijn indien je niet veel ruimte hebt op je terras. Deze neemt in verhouding weinig ruimte in, terwijl je met veel mensen gebruik van kan maken. Probeer voor jezelf op een rijtje te zetten wat jouw tuin of balkon nodig heeft.

Jamie Oliver

Tip 4: Kies voor kwaliteit

Tuinmeubelen kopen doe je niet zomaar, het is een investering die je doet voor de langere termijn. Kies daarom altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Het is erg verleidelijk om een zo goedkoop mogelijk tuinmeubel aan te schaffen, maar het is dan de vraag of deze meerdere zomers meegaat. Duurzaamheid en goede kwaliteit gaan hand in hand. Bij Kees bieden wij tuinmeubelen aan met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast loop je niet het risico dat je te veel betaald voor een meubel, vanwege de laagste prijsgarantie.

Hangstoel

Tip 5: Kom proefzitten

De laatste, maar zeker niet de minste tip, is komen proefzitten. Op een foto lijkt een meubel misschien erg geschikt, maar is dit wel zo? Je eigen lengte kan bijvoorbeeld erg bepalend zijn hoe lekker jij een tuinstoel vindt zitten. Kom daarom uitproberen, zo kies je voor een meubel dat het best bij je past. Bestaat je gezin uit bijvoorbeeld iemand met lange benen en iemand met kortere benen? Een extra voetenbank bij een loungeset is dan een mogelijke oplossing. Kom dus testen en de tuinmeubelen echt aanraken voor het maken van een weloverwogen keuze. Voel de kwaliteit van de diverse materialen en bekijk de verschillende kleuren en stoffen. In zowel de Experience Store XXL in Amersfoort als in Almelo staat het kopje koffie met krentenwegge voor u klaar.

Benieuwd naar onze top 5 meest verkochte tuinmeubelen? Bekijk hier de blog.

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden