• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Tuinstoelen kopen: 5 handige tips

Tuinstoelen kopen tips

Ben jij op zoek naar nieuwe tuinstoelen? Lees dan eerst deze blog zodat jij weloverwogen een tuinstoel uit kiest. Hierin geven we je verschillende handige tips mee. Waar moet je op letten en hoeveel stoelen heb je eigenlijk nodig? Na het lezen van deze blog zijn tuinstoelen kopen voor jou appeltje eitje.

Tip 1: Kies de juiste tuinstoel voor de juiste doelgroep

Het is handig om vooraf te bepalen voor wie de tuinstoel bedoeld is. Wie gaat hem gebruiken? Zoek je een tuinstoel voor senioren of wellicht een tuinstoel voor kinderen? De doelgroep kan bepalend zijn voor welke tuinstoel jij straks gaat kiezen. Zo heb je tuinstoelen voor zware mensen, maar ook tuinstoelen voor lange mensen. Bij Kees kun je kiezen uit zeven verschillende soorten tuinstoelen:

Ruim keus, maar voor welke stoel moet je nu gaan? Een vaste stoel, zoals een dining tuinstoel, is erg geschikt voor kinderen. Hij staat stevig en heeft één vaste stand. Voor de ouders zijn verstelbare stoelen erg aantrekkelijk. Met de verschillende standen kun je overdag genieten van de zon en ’s avonds heerlijk relaxen. Veel tuinstoelen zijn in te klappen en dus eenvoudig te verplaatsen. Op zoek naar een tuinstoel voor senioren? Kies dan juist voor een stevige stoel die niet in te klappen is. Zo is voor iedere doelgroep een ander type stoel geschikt. Wil je meer informatie voor welk type stoel je moet kiezen? Neem dan contact op met onze online adviseurs of bezoek een vestiging van Kees Smit. Onze adviseurs staan voor je klaar met uitgebreid stoelenadvies.

Tip 2: Bepaal waarvoor je de stoel gaat gebruiken

Als het helder is voor wie de tuinstoel is, kun je vervolgens bepalen waar je de stoel voor gaat gebruiken. Wil je graag tuinstoelen kopen voor aan een diningset? Dan zijn natuurlijkerwijs de dining tuinstoelen het meest geschikt. Deze hebben een actieve zit en zorgen ervoor dat je recht aan tafel zit. Heb je een groot terras en wil je deze eenvoudig vrij maken? Stapelbare stoelen zijn dan wellicht perfect voor jou. Wil je tuinstoelen voor op het balkon? Denk dan aan inklapbare stoelen. Hiermee kun je gemakkelijk spelen met de ruimte op je balkon. Bedenk dus goed waarvoor jij tuinstoelen nodig hebt, voordat je op pad gaat.

Tip 3: Beslis hoeveel stoelen je nodig hebt

Nu komt de vraag hoeveel stoelen je nodig hebt. Hoe ziet je gezinssamenstelling eruit? Met hoeveel mensen wil je plaats nemen? Indien je de stoelen aan tafel schuift, houd dan rekening mee dat niet aan alle tafels vier, zes of acht stoelen passen. Heeft de tafel poten in de hoek? Meet dan de breedte tussen de poten om te bepalen hoeveel stoelen er tussenin kunnen. Aan de kopse kant van de tafel is vaak ook ruimte voor nog één tuinstoel. Een loungetafel is vaak wat lager. Hier is de ruimte van het terras bepalend hoeveel loungestoelen erbij kunnen.

Hoeveel stoelen passen om mijn tafel?

Deze vraag is essentieel wanneer je nieuwe tuinmeubelen gaat kiezen. Het antwoord hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de tafel en het type stoelen dat je kiest. Of je nu een gezellige barbecue organiseert of een ontspannen avond met vrienden, het is belangrijk dat iedereen comfortabel kan zitten. Met dit advies helpen we je om uit te vinden hoeveel stoelen passend zijn voor jouw tafel, zodat je optimaal kunt genieten van je buitenruimte.

Ook is het van belang dat je beslist over hoeveel ruimte je beschikt. Wanneer je gezellig met zijn alleen aan tafel zit staan de stoelen verder van de tafel af dan wanneer je ze er strak onder schuift. Het is belangrijk om rekening te houden met deze extra ruimte wanneer je de stoelen aanschaft.

De juiste afmetingen voor jouw tuinset 

Het kiezen van de juiste tuinmeubelen begint bij het meten van de beschikbare ruimte. Hier zijn enkele tips om uit te zoeken hoeveel beschikbare ruimte je hebt:

  • Meet de lengte en breedte van je tafel.
  • Houd rekening met de ruimte die stoelen innemen, inclusief de ruimte om ze naar achteren te schuiven.
  • Denk aan de loopruimte rondom de tafel.

Wanneer je deze tips hebt opgevolgd kun je een keuze maken in het aanschaffen van de stoelen. Er zijn verschillende soorten stoelen, hieronder volgen de meest voorkomende stoelen.

  • Dining stoelen: Ideaal voor etentjes, neemt meer ruimte in beslag.
  • Stapelbare stoelen: Ruimtebesparend en makkelijk op te bergen.
  • Loungestoelen: Voor een relaxte setting, maar neemt meer ruimte in.

Als de keuze voor het soort stoel gemaakt is, kijk dan naar de hoogte van de armleuning hoe deze zich verhoudt ten opzichte van de tafel. Het is doorgaans gewenst dat de stoelen, wanneer ze niet gebruikt worden, onder de tafel kunnen worden gezet. Meet vanaf de grond tot de onderzijde van het tafelblad, en bekijk de hoogte van de grond tot de bovenzijde van de armleuning van de gewenste stoelen.

Het type onderstel heeft invloed

Het onderstel heeft invloed op het aantal zitplaatsen die je tafel kan bieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kruispoot. Bij een kruispoot heb je op de hoeken geen poten zitten die in de weg kunnen zitten wanneer je daar een stoel plaatst. Zo creëer je met hetzelfde oppervlakte tafelblad toch meer zitplaatsen.

Tip 4: Combineer er op los

Tegenwoordig hoef je niet meer een keurig afgepaste set te kopen. Je hebt nu de mogelijkheid om het anders te doen. Je mag je eigen combinaties maken. Zo kun je kiezen voor tuinstoelen in verschillende kleuren. Creëer een vrolijke mix met bonte kleuren of kies juist voor tijdloze tinten als wit en zwart. Welke kleurstelling past bij jou en je tuin? Naast dat je in kleur kan combineren, kun je ook in type stoel combineren. Een leuke trend is kiezen voor stoelen in verschillende vormen, materialen en designs. Jouw samenstelling geeft de tuin én de tuintafel een persoonlijke én bijzondere twist.

Tip 5: Zoek bijbehorende kussens uit

Ben je eruit welke tuinstoelen je wilt gaan kopen? Dan kun je vervolgens gaan kijken of je nog kussens nodig hebt. Voor een optimaal comfort zijn tuinstoelkussens zeker van toegevoegde waarde. Welke kussens zijn nu geschikt voor je tuinstoel? Dunne fiber tuinkussens zijn o.a. geschikt voor tuinstoelen met een textileen rug- en zitgedeelte. Dikke tuinkussens daarentegen zijn juist ideaal voor tuinstoelen met een harder zit- en ruggedeelte. Zoals tuinstoelen van hout of metaal. Voor een stoel met een lagere rugleuning zijn speciale lage rug kussens geschikt. Tenslotte is alleen de kleur van het kussen nog een kwestie. Mix en match de kussens met je tuin. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleuren als de bloemen van je tuin of als je parasol.

Nu weet je allerlei handige tips voor het kopen van een nieuwe tuinstoel. Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk hier het complete aanbod tuinstoelen of de top 10 tuinstoelen!