Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Tuinmeubelen Schoonmaken: De Ultieme Gids + Infographic!

Tessa 14 maart 2018
Onderhoud

Zijn jouw tuinmeubelen aan een schoonmaakbeurt toe? Lees dan snel verder want hier geven we je schoonmaaktips voor tuinmeubelen per materiaal. We hebben in de infographic de tips handig op een rijtje gezet.

Bekijk hieronder alle schoonmaaktips in onze handige infographic, of lees de tips in de tekst onder de infographic.

tuinmeubelen schoonmaken infographic kees smit

In deze blog vind je schoonmaakadvies over de volgende onderwerpen:

Wicker tuinmeubelen schoonmaken

Tuinmeubelen van wicker zijn eenvoudig schoon te maken. Allereerst dien je het meubel goed nat te maken met bijvoorbeeld een tuinslang. Vervolgens maak je een sopje van lauwwarm water en groene zeep. Met dit sopje en een borstel kun je vervolgens aan de slag gaan. Kies voor een zachte borstel om krassen te voorkomen. Borstel de tuinmeubelen goed schoon. Het vuil dat los komt, verwijder je door de tuinmeubelen na te spoelen met veel water.

Let op dat je bij het schoonmaken van wicker tuinmeubelen geen agressieve reinigingsmiddelen gebruikt. Deze kunnen het materiaal aantasten en dat wil je natuurlijk niet. Vanuit Kees Smit tuinmeubelen adviseren wij dit schoonmaakadvies te hanteren om de levensduur van je wicker tuinmeubelen te verlengen.

De kunststof draden van wicker tuinmeubelen zijn met de hand om een aluminium frame gevlochten. Hierdoor is ieder tuinmeubelstuk uniek. Een tuinmeubel bestaat uit meerdere lange vlechtwerk draden. Ieder draad heeft een begin- en eindpunt. De mogelijkheid bestaat dat een begin- of eindpunt uitspringt, dit is eenvoudig zelf te herstellen. Het draad plaats je namelijk simpelweg terug achter een ander draad. Vind hier meer informatie over wicker tuinmeubelen schoonmaken.

Aluminium tuinmeubelen schoonmaken

Heb jij tuinmeubelen van aluminium? Deze zijn erg geschikt voor buitengebruik. De meubelen zijn onderhoudsarm, maar dit betekent niet dat ze onderhoudsvrij zijn. Vanuit Kees Smit Tuinmeubelen geven wij het volgende advies voor het schoonmaken van aluminium tuinmeubelen: Maak allereerst je tuinmeubel goed nat. Dit kun je doen met behulp van een tuinslang of enkele emmers water.

Met groene zeep en lauwwarm water dien je daarna een sopje te maken. Ga vervolgens te werk met een zachte borstel en het sopje totdat je aluminium tuinmeubelen weer schoon zijn. Naderhand spoel je de meubelen af met veel water. Wij adviseren geen agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken van je aluminium tuinmeubelen.

Bij Kees is al het zichtbare aluminium gepoedercoat. Dit houdt in dat de kleur erop is gebrand. Hierdoor heeft het meubelstuk een betere bescherming tegen vuil en dit verlaagt weer de onderhoudsintensiviteit. Tuinmeubelen van aluminium kunnen het hele jaar buiten staan. Om de levensduur te verlengen raden wij aan deze in de wintermaanden op te bergen op een droge en vorstvrije plek. Vind hier meer informatie over aluminium tuinmeubelen schoonmaken.

Polywood tuinmeubelen schoonmaken

Tuinmeubelen van polywood hebben de uitstraling van hout, maar dit is het niet. Polywood is gemaakt van kunststof en is dus eenvoudig te reinigen. Je hebt nodig: groene zeep, een zachte borstel en lauwwarm water. Maak allereerst je polywood tuinmeubelen nat met veel water.

In een emmer dien je een sopje te maken van groene zeep en lauwwarm water. Met de zachte borstel boen je eenvoudig het vuil van je polywood meubelen. Gebruik geen harde borstel, deze kan het meubel doen beschadigen. Aan het einde spoel je de meubelen af met veel water. Met deze eenvoudige reinigingsbeurt verleng je de levensduur van je polywood tuinmeubelen.

Bij veel materialen zou door gebruik een kras kunnen ontstaan. Dit geldt ook voor polywood tuinmeubelen. Bij Kees Smit Tuinmeubelen zijn alle polywood tuinmeubelen van binnen en buiten hetzelfde gekleurd. Hierdoor is een kras nauwelijks zichtbaar. Wij adviseren altijd voorzichtig te zijn met potten of vazen. Verplaats deze ook regelmatig om kringen en andere vlekken te voorkomen. Vind hier meer informatie over polywood tuinmeubelen schoonmaken.

Outdoor Textiel tuinmeubelen schoonmaken

Een erg trendy materiaal is outdoor textiel. Tuinmeubelen van dit materiaal zijn net als de vorige materialen erg eenvoudig schoon te maken. Alleen omdat het hier om textiel gaat, adviseren wij deze wel vaker schoon te maken. Je reinigt de tuinmeubelen van outdoor textiel met veel water en groene zeep. Met het water maak je het meubel allereerst goed nat. Maak in een emmer een sopje van lauwwarm water en groene zeep, dit ga je gebruiken om de meubelen schoon te borstelen. Dit doe je met een zachte borstel, om krassen te voorkomen. Uiteraard spoel je de meubelen weer af met veel water.

Vanuit Kees Smit Tuinmeubelen adviseren wij de kussens van outdoor textiel meubelen aan het einde van de dag op te bergen op een droge plek. Hiermee verleng je de levensduur van deze kussens en blijven ze dus langer mooi. Uiteraard is het advies voor de wintermaanden de kussens helemaal op te bergen en indien mogelijk ook het gehele meubel. Vind hier meer informatie over outdoor textiel tuinmeubelen schoonmaken.

R.V.S. (roestvast staal) tuinmeubelen schoonmaken

Tuinmeubelen van R.V.S. zijn onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Wij adviseren om R.V.S. tuinmeubelen schoon te maken met de hiervoor bestemde R.V.S. reiniger/protector. Gebruik hierbij nooit agressieve reinigingsmiddelen, dit komt het tuinmeubel niet ten goede. Reinig de meubelen aan de hand van de gebruiksaanwijzing van de R.V.S. reiniger/protector. Door regelmatig je meubelen te reinigen behouden ze beter hun kwaliteit.

R.V.S. heeft de eigenschap dat na verloop van tijd kleine roestpuntjes kunnen ontstaan, ondanks het feit dat het niet kan roesten. Dit komt omdat in onze lucht ijzerdeeltjes zweven, bijvoorbeeld in de buurt van een spoorlijn. Deze deeltjes kunnen in je tuin komen aanwaaien en zich hechten aan je tuinmeubelen. Vervolgens zouden deze deeltjes kunnen gaan roesten. Reinig daarom je R.V.S. tuinmeubelen regelmatig, hiermee houd je de oppervlakte van het materiaal glad en voorkom je aanhechting van ijzerdeeltjes.

Woon je aan de zee? Hier is de lucht zilt en dat betekent dat R.V.S. tuinmeubelen vaker gereinigd en beschermd moeten worden. Het advies voor de wintermaanden is je tuinmeubelen op een droge en vorstvrije plek op te bergen als de mogelijkheid daar is. Vind hier meer informatie over R.V.S. tuinmeubelen schoonmaken.

Teakhouten tuinmeubelen schoonmaken

Wil je langer plezier hebben van je teakhouten tuinmeubelen? Onderhoud dan minimaal twee keer per jaar je teakhouten tuinmeubelen. Teak is een langzaam groeiend hardhoutsoort en heeft een fijne houtstructuur. Dit materiaal is erg geschikt voor buitengebruik. Wil je je teakhouten tuinmeubelen schoonmaken? Kies dan een regenachtige dag uit, want je hebt veel water nodig.

Het is de bedoeling dat je tuinmeubel namelijk door en door nat is voordat je begint met schoonmaken. Uiteraard kan een tuinslang hier ook bij helpen. Maak vervolgens een sopje van keukenzout of soda met lauwwarm water. Hiermee ga je in combinatie met een grove borstel of een schuurspons de houten meubelen schoonmaken. Schrob het sopje in de lengterichting van de houtnerf. Aan het einde spoel je de meubelen goed na met veel water. Zo zijn je teakhouten tuinmeubelen weer klaar voor een nieuw tuinseizoen.

Bij Kees Smit Tuinmeubelen zijn zowel behandeld als onbehandeld teakhouten tuinmeubelen verkrijgbaar. Onbehandeld teakhouten noemen wij Natural Teak. Indien wij het teakhout al behandeld hebben doen wij dit met een Old Teak Greywash. Deze voorziet het meubel alvast van een grijze wassing met een robuuste en stoere uitstraling. Na verloop van tijd verdwijnt dit en krijgt het meubel zijn eigen zilvergrijze kleur. Vind hier meer informatie over teakhouten tuinmeubelen schoonmaken.

Bekijk hieronder de instructievideo waarin we laten zien hoe je een teakhouten tuintafel dient schoon te maken:

Parasol schoonmaken en onderhoud

Door een parasol regelmatig schoon te maken behoudt deze zijn kwaliteit. Met een droge doek of zachte borstel kun je stof en vuil eenvoudig verwijderen. Is het vuil in het doek van de parasol getrokken en verdwijnt het niet met een droge doek of borstel? Maak dan een sopje van groene zeep en lauwwarm water en boen het doek van de parasol voorzichtig schoon. Hierna kun je de vlekken afspoelen met lauwwarm water en het doek laten drogen in de zon.

Wil je het gehele parasoldoek reinigen? Je kunt ervoor kiezen om het doek van de parasol te halen en het gehele doek in een sopje te laten weken. Spoel het doek vervolgens uit met lauwwarm water en laat het goed drogen in de zon. Gebruik bij het schoonmaken van een parasoldoek ook geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleek of allesreiniger.

Om zo lang mogelijk plezier te beleven van je parasol is het belangrijk de parasol tijdig in te klappen en gebruik te maken van een beschermhoes. Een beschermhoes beschermt je parasol tegen regen. Door een parasol te voorzien van een beschermhoes, worden vervelende vocht- en schimmelplekken voorkomen. Let wel op dat het parasoldoek droog is voordat je de parasol inklapt. Vind hier meer informatie over parasol schoonmaken en onderhoud.

Heb je na het lezen van de blog nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via klantenservice@keessmit.nl of 0546-819493. 

Reacties

Nynke martens

Geplaatst op 18-04-2019 08:57

Wij hebben een houten tafel van jullie. Nu is er condens van de lichtstraat op de tafel gevallen, dit hebben wij niet gezien. Wel hebben we nu kringen op de tafel gekregen. Hoe kunnen we deze t beste verwijderen? Ook met soda?

Groeten Nynke Martens


Hi Nynke,

Kringen naar aanleiding van condens kunnen inderdaad prima met een scrub van water en soda/zout schoongescrubt worden.
Succes!

Met vriendelijke groet,
Tessa van Kees Smit Tuinmeubelen
Reactie geplaatst op: 2 april 2019 09:19 - Tessa

Verstuur reactie
* Verplichte velden