• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Drie generaties op één tuinset

Drie generaties op één tuinset

Vanwege ons 80-jarig jubileum delen we het hele jaar verhalen vanuit onze historie. Maar daarnaast hebben wij ook aan onze klanten gevraagd hun ervaring met Kees Smit Tuinmeubelen te delen. Henny Hesselink (71 jaar) is één van de klanten die hier gehoor aan heeft gegeven. Hieronder lees je haar ervaring.

Henny: “Onze eerste tuinset van Kees Smit hebben we in het begin van de jaren 80 gekocht in het oude pand naast de Experience Store XXL in Almelo, waar nu Vos Hengelsport zit. Het was een Kettler Tiffany set, met vier verstelbare stoelen. Het is dat we na al die jaren een keer wat anders wilden, want anders had de set hier nog gestaan. De set was niet kapot te krijgen. Ook mijn moeder heeft er nog van geprofiteerd, want er zijn na de verhuizing twee stoelen naar haar gegaan. Deze stoelen zijn vervolgens weer doorgegeven aan een neefje, toen mijn moeder naar het verpleeghuis ging. Kees Smit Tuinmeubelen bestaat uit drie generaties en dat is bij deze tuinset dus ook het geval. Drie generaties hebben jarenlang plezier mogen beleven van één set. Ik weet niet of ons neefje de stoelen nog steeds heeft, maar het zal mij niet verbazen wanneer dit het geval blijkt te zijn.

Ik herinner mij de aankoop van deze set nog goed. De hal waarin deze stond was erg groot en bestond uit één geheel. Deze set stond helemaal achter in de hal. Ik vond de gele kussens die ze toen in de stoelen hadden liggen erg mooi, maar mijn man wilde liever rood. Zoals je op de foto kunt zien zijn het rode kussens geworden met een grijze streep en een wit vlak. Ook de tuinkussens hebben het lang volgehouden. Deze hebben we ruim 25 jaar gehad.”

Luxe op de camping

“We hebben jaren een caravan gehad. In de voortent stond een rieten set, ook van Kees Smit. Ik weet nog dat een buurman op de camping zei ‘zo jullie hebben het luxe voor elkaar op de camping, met deze set.’ Ik moest dan ook lachen toen mijn man daarop zei; ‘Ik ben hier vaak, dus wil hier ook fatsoenlijk kunnen zitten. Dan betaal ik liever wat meer, voor de kwaliteit.’ En zo is het. Dat de bijbehorende service bij Kees Smit perfect is, hebben we gemerkt toen het mechanisme van één van deze stoelen stuk ging. We konden beide stoelen langsbrengen, terwijl er maar één stuk was en kregen gelijk twee nieuwe stoelen. Er bleek namelijk een fout in deze serie stoelen te zitten. Het zou daarom zomaar kunnen dat de andere een aantal maanden later stuk zou gaan. Om te voorkomen dat we dan opnieuw terug moesten komen, kregen we direct twee nieuwe stoelen aangeboden. Hoe bijzonder is dat?

Wanneer we op de camping in Garderen stonden dan brachten we ook wel eens een bezoekje aan Kees Smit in Amersfoort. Ook een prachtige winkel. We kwamen daar zelfs de verkoper tegen die er ook al was toen we in Almelo onze set jaren geleden kochten. Grappig! Ook herinner ik me Henk Smit, die nu aan het roer staat, nog als klein jongetje, spelend in de winkel. En dan lees je jaren later het verhaal in het Kees Smit Lifestyle Magazine, het verhaal van Kees en Henk Smit samen. Zo leuk!”

‘Natuurlijk wil je ook wel eens ergens anders kijken dan bij Kees Smit’

“Vorig jaar hebben we een hangstoel gekocht, voor onder onze veranda. En die zit zó fijn! Ik zit er echt heel vaak in. Daar waar ik bang was dat het uitstappen uit een hangstoel lastig zou zijn is dit absoluut niet het geval. Dat gaat prima! Ik zet mijn voeten op de stang eronder en stap er gemakkelijk uit. Natuurlijk wil je ook wel eens ergens anders kijken dan bij Kees Smit, en dat hebben we zeker ook wel gedaan. Maar toch komen we altijd weer bij Kees Smit uit. Het assortiment is groot, de kwaliteit is goed en er is voor elk wat wils. Ook de aankleding op en rondom de meubelen is mooi. Zo vroeg ik bij de aankoop van de hangstoel al of de plant die ernaast stond ook te koop was, maar dat was helaas niet het geval. Daar ben ik dus nog naar op zoek.

Ik hoop dat we nog jaren klant mogen zijn bij Kees Smit en kom in ieder geval nog wel een keertje langs om inspiratie op te doen en te genieten van een kop koffie met krentenwegge in de koffiehoek.”