Niet langer alleen Smit aan het roer bij Kees Smit Tuinmeubelen

niet-langer-alleen-smit-aan-het-roer

Een grote glimlach op het gezicht van Henk Smit, eigenaar van Kees Smit Tuinmeubelen, verraadt dat hij oprecht trots en blij is met de stap die hij binnen Kees Smit Tuinmeubelen zet.

Nadat hij acht jaar geleden het bedrijf overnam van Kees Smit (tweede generatie) bestond het bedrijf uit circa 30 medewerkers. Nu telt het bedrijf ruim 400 medewerkers en is van regionaal naar landelijk naar internationaal gegaan. Naast de vestigingen in Almelo en Amersfoort heeft Kees Smit Tuinmeubelen ook webshops in Nederland, België en Duitsland. In Almelo wordt dit najaar gestart met de bouw van een nieuw bedrijfspand op XL Businesspark waar de totale organisatie volledig onder één dak wordt ondergebracht. Het is nu tijd voor een volgende stap.

Volgende stap

Henk over de stap die hij zet: “Ik heb de afgelopen jaren het bedrijf met veel fijne mensen gedraaid. Ondanks dat ik deze mensen en mijn familie achter mij voelde staan, stond ik er feitelijk toch alleen voor. Ik wil het samen-gevoel nu écht gaan ervaren. Daarom worden Mitchel Oude Nijhuis (Directeur E-Commerce en Marketing) en Ohannes Malihas (Directeur Verkoop Offline) mede-eigenaar van Kees Smit Tuinmeubelen. Beiden werken al vele jaren voor dit bedrijf, we hebben samen deze groei en ontwikkeling doorgemaakt.

Het meerderheidsbelang van dit familiebedrijf blijft bij mij, maar met Ohannes en Mitchel als mede-eigenaren geloof ik erin dat we nog meer toekomstproof zijn en dat de zekerheid en continuïteit van Kees Smit nog meer gewaarborgd is. Het directieteam wordt aangevuld met een Financieel Directeur en een Directeur Inkoop & Logistiek. De vacatures hiervoor worden binnenkort uitgezet.

Ik realiseer mij dat dit niet alleen een bijzondere stap voor mijzelf is, maar zeker ook voor mijn familie en het bedrijf. Ik ben dan ook oprecht trots en blij dat ik dit nieuws nu kan delen. Voor de buitenwereld verandert er overigens niets. Wij zijn en blijven even nuchter als voorheen. Daarin zal niets veranderen.”

Deze stap past bij de missie, visie en kernwaarden die onlangs met hulp van de medewerkers opnieuw zijn vastgesteld. Deze kernwaarden (aandacht, kennis, samen, positief verrassen en passie) liggen niet alleen dichtbij de medewerkers maar zijn één op één door te vertalen in de stap die Henk nu zet.

Ambities

Uit het antwoord op de vraag naar zijn ambities op termijn kunnen we opmaken dat hij zich zeker niet gaat vervelen. Henk hierover: “Een derde vestiging, waar iedereen naar vraagt, is zeker niet uitgesloten maar ik heb ook ambities op een ander vlak en dat is het inspireren van mensen. Doordat er nu verantwoordelijkheden worden overgenomen, heb ik mijn handen meer vrij. Deze tijd wil ik investeren in het begeleiden en inspireren van medewerkers, iets wat ik heel graag doe.

Daarnaast wil ik ook buiten Kees Smit Tuinmeubelen mensen inspireren met mijn verhaal. Ik heb de afgelopen jaren veel aanvragen voor lezingen gehad waar ik door tijdgebrek niet altijd op in kon gaan. De stap die ik nu zet maakt dat ik mij hier ook meer vrij voor kan maken. Mensen zeggen ook wel eens dat ik een boek moet gaan schrijven. Die gedachte speelt nu ook steeds vaker door mijn hoofd. Kortom; ambities genoeg. Ik ga mij zeker niet vervelen. Ik zie er vooral naar uit om samen verder te bouwen aan het merk Kees Smit Tuinmeubelen.”