• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Buitenkijken in een sfeervolle Scandinavische buitenplaats

  • Nathalie Blankwater

  • Hoofddorp

  • 84 m2

  • Modern & Scandinavisch

  • @zebranostyling

Dat Nathalie een bezige bij is mag wel duidelijk zijn. Naast haar parttime baan voert ze allerlei opdrachten uit die te maken hebben met styling en fotografie. Als kers op de taart organiseert ze regelmatig een high tea of high wine. De passie voor interieurstyling zien we terug in haar huis én tuin. In het Scandinavische design van de tuin, zien we veel zwarte kleurtinten terug. De reden? Het is een verlengstuk van de woonkamer en de kleur zwart is een ideale basiskleur. Kijk je met ons mee naar de moderne en Scandinavische tuin van Nathalie?

Geïnspireerd door het strand

Nathalie is altijd druk in de weer. Toch vind je haar bijna ieder weekend aan de kust. “In de weekenden even lekker uitwaaien met de familie en de hond. Je ziet dan ook veel natuurlijke materialen terug in Nathalies tuin. “Zo ben ik bijvoorbeeld aan de bamboestokken gekomen.” Door het zwarte kleurenpalet te combineren met beige accenten en natuurlijke materialen zoals bamboe en hout, ontstaat er een warme sfeer in de tuin.

Liefde voor hout

Als kleindochter van een ambachtelijk familiebedrijf in de hout- en meubelmakerij is de liefde voor hout er bij Nathalie met de paplepel ingegoten. “Ik ben gek op hout. Je vindt het veel terug bij ons in de tuin, zoals de schuur van zwart rabat en de twee houten vlonders.” Niet alleen in de grote elementen zie je hout terug. Maar ook in de kleine details zoals de houten gaslantaarn. Nathalie laat zien dat een zwarte tuin alles behalve saai is. “Ik maak mijn tuin niet gewaagd door middel van veel kleuren en prints. Ik doe dit door verschillende vormen en materialen met elkaar te combineren.” Naast de verschillende materialen is Nathalie ook gek op planten. De vele planten in potten zorgen voor een levendige sfeer en zijn een zomerse toevoeging aan haar zwarte tuin. “Juist omdat alles zwart is, komen de groene planten erg mooi uit.”

Slimme indeling

Aan gezellige zithoeken ontbreekt het niet in deze tuin. De tuin mag dan ‘slechts’ 84 m2 groot zijn, toch hebben Nathalie en haar man de handen uit de mouwen gestoken om een droomtuin te maken voor het hele gezin. “We hebben voor twee vlonders gekozen omdat je hiermee verschillende zithoeken creëert. Maar ook door het hoogteverschil krijg je wat meer dynamiek in je tuin.” Door de jaren heen is de tuin veel veranderd. Ze wilden graag een stadstuin creëren. “Ik vind het heerlijk om na een drukke dag neer te ploffen op de loungeset of om ’s avonds gezellig te borrelen met vrienden.”

Er warm bij zitten

Wanneer we Nathalie vragen wat voor haar onmisbaar is in de tuin, is ze heel duidelijk: “Ik ben echt gek op onze buitenhaard.” Met haar creatieve achtergrond is ze samen met haar man aan de slag gegaan om een eigen buitenhaard te maken. “We hadden nog een kleine bio-ethanol haard in huis staan. Deze stond in de weg en is uiteindelijk in de schuur beland.” Na een brainstormsessie in de tuin kwamen ze tot een concreet plan. “Mijn man heeft de kleine haard als mal gebruikt en de delen van de schutting er omheen gebouwd.