• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Kees bouwt verder - Lidy Rutten

Kees bouwt verder

In ‘Kees bouwt verder’ gaan we in gesprek met Lidy Rutten, Parkmanager Bedrijventerreinen Ondernemend Venlo en Stichting Duurzame Bedrijventerreinen. In dit artikel stellen we Lidy vijf vragen.

Dit item maakt onderdeel uit van de serie ‘Kees bouwt verder.’ Deze serie staat in het teken van de verbouw van onze Experience Store XXL in Venlo en alles daaromheen.

Voordat we beginnen met de vijf vragen. Vertel eens iets over jezelf en je functie als parkmanager.

“Mijn naam is Lidy Rutten. Ik woon in Venlo en ben sinds 2014 werkzaam in deze functie. Ik ben geboren in Lottum, hét rozendorp van Nederland, iets ten noorden van Venlo gelegen. Ik kom dus uit deze regio maar heb voor studie en werk 32 jaar buiten Limburg gewoond waaronder in de Randstad, in Gelderland en zeven jaar in Andalusië, Spanje. Voor de rasechte Twentenaren: Ik heb ook een tijdje voor mijn werk in Enschede en Lonneker doorgebracht! Toen ik op de luchthaven van Enschede werkte en in Lonneker logeerde kwam ik erachter dat er sommige woorden in het Twentse dialect precies dezelfde zijn als in het Limburgs, maar daar was Herman Finkers al lang achter. Kijk zijn show  ‘Kalm aan en rap een beetje’ maar eens terug. Echt wonderbaarlijk vond ik dat want er zitten toch nog wat provincies tussen….

Ondernemend Venlo is de belangenbehartiger voor twintig bedrijventerreinen in de gemeente Venlo, met bijna 1.300 bedrijven en ca. 40.000 medewerkers. Ik ben het aanspreekpunt voor deze bedrijven en medewerkers voor alles wat er plaatsvindt op een bedrijventerrein. Tevens ben ik voor ondernemers de contactpersoon met politie, brandweer en de gemeente Venlo.

Zoals je ziet is de foto van mij gemaakt op een stormachtige dag. Eigenlijk hoort het wel bij mij: er gebeurt altijd wel iets, in gesprekken komt er een wervelwind aan ideeën en mogelijkheden los en breng ik dingen in beweging. Meer hierover lees je hieronder.

Alle onderwerpen komen in mijn werk voorbij: infrastructuur, wegafsluitingen, vrachtwagenparkeren, personeel, zwerfvuil, studenten, veiligheid, beheer openbaar groen, AED, duurzaamheid, kapotte wegen of verkeersmeubilair, samenwerking met de Duitse regio etc. etc.. Je kunt het niet zo gek verzinnen of Parkmanagement is erbij betrokken. Zo ben ik afgelopen zomer bijvoorbeeld heel druk bezig geweest met het hoogwater van de Maas en is er zelfs op verzoek een nooddijk aangelegd. Het mooiste van mijn werk vind ik het bezoeken van bedrijven: een kijkje in het bedrijf zelf te mogen nemen, het kennismaken met de personen erachter en weten wat er speelt zodat ik er rekening mee kan houden, mocht er iets in de buurt spelen of gebeurd zijn.

Daarnaast ben ik ambassadeur voor La Oya: dagbesteding voor mensen met het syndroom van Down. Zo maken deze talenten voor Ondernemend Venlo op bedrijventerrein Noorderpoort de bebording schoon. Verder heb ik samen met andere kanjers ‘Women raising Women’ opgezet. Voor meisjes/vrouwen die twijfelen of zich onzeker voelen over hun kwaliteiten en vaardigheden: dáár wil ik mij voor inzetten. Doel is om mijn ervaring in te brengen om meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te creëren en te helpen hun positief zelfbeeld te vergroten. Pak de regie, besluit wat je wilt gaan doen en blijf altijd geloven in jezelf.

Verder ben ik een enorm liefhebber van honden. Echter is het momenteel  helaas niet mogelijk om een huisdier te hebben. Ik hou van sport en wandel graag, vooral op de Jammerdaalse heide, het gebied dat achter Kees Smit Tuinmeubelen in Venlo gelegen is.”

Wat was je eerste gedachte bij Kees Smit?

“Grappig (zie volgende vraag) en mooi om te horen dat Kees Smit naar Venlo komt. Ik maakte gelijk de connectie naar diverse lokale bedrijven en instellingen en inmiddels is de verbinding gelegd. Trouwens mooie reclame op tv: ik krijg regelmatig de vraag wanneer jullie de vestiging hier gaan openen.”

Kende je Kees Smit al?

“Ja! In Andalusië werkte ik in een tuinmeubelzaak en keken wij met bewondering naar de prachtige meubels die toen al in Nederland bij Kees Smit Tuinmeubelen te koop waren. Ik wist alleen nog niet dat jullie dit jaar het 80-jarig jubileum vieren: van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Bijzonder om de terugblikken te lezen op jullie mooie website.”

Wat hoop je dat Kees Smit in Venlo komt brengen?

“Ik verwacht dat er een nieuwe consumentenmarkt vanuit Limburg, Brabant en Duitsland op gang komt. Ik hoop dat deze bezoekers na een bezoek aan Kees Smit er een dagje Venlo aan vastplakken. Het centrum van Venlo is immers vlakbij!

De nieuwe vestiging wordt in ieder geval een prachtig pand en Kees Smit is een aanwinst voor Ondernemend Venlo.”

Hoe zie je de onderlinge samenwerking voor je?

“Na ons kennismakingsgesprek (begin februari) realiseerde ik mij dat Kees Smit goed past in de regio Venlo. Ik zie er dan ook naar uit dat we elkaar bij netwerkbijeenkomsten vaak zien en dat we met betrekking tot parkmanagementzaken direct en nauw contact hebben.

Ten slotte; wat hebben we niet gevraagd maar zou je wel willen delen?

Ondernemend Venlo heeft de grootste Bedrijven Investerings Zone (BIZ) in Nederland en is zo uniek dat ik zelfs in Washington DC over onze bedrijventerreinen mocht komen vertellen. De BIZ is een soort ondernemersfonds, welke verplicht geheven wordt nadat een meerderheid van de ondernemers hiervoor ‘ja’ gestemd heeft. Ariënsstraat is één van de twintig bedrijventerreinen in de BIZ Ondernemend Venlo.

Ondernemend Venlo heeft diverse commissies en werkgroepen. Deze bestaan uit ondernemers, die hun eigen expertise of de expertise van één van hun personeelsleden hiervoor op vrijwillige basis inzetten. Het zou mooi zijn als iemand van de vestiging van Kees Smit in Venlo in enkele van deze commissies of werkgroepen zou willen plaatsnemen. Bijvoorbeeld in de commissies Internationalisering en het Keurmerk Veilig Ondernemen. Afgelopen oktober hebben trouwens alle twintig bedrijventerreinen het KIWA certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Iets waar ik persoonlijk erg trots op ben.”

Hiermee komen we aan het einde van het gesprek met Lidy. Zij geeft het stokje door aan Niels Wildenborg (projectmanager Venlo/Storemanager Almelo) die binnenkort centraal staat in het item ‘Vijf vragen aan…’