• Laagsteprijsgarantie, hoogste klantwaardering

  • Binnen 5 werkdagen gratis thuisbezorgd vanaf €150,-

  • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Zorg in het zonnetje: welke zorginstelling gun jij een tuinbank?

Zorg in het zonnetje

Vanuit Kees Smit Tuinmeubelen vinden we het erg belangrijk dat ook ouderen kunnen genieten van het buitenleven. Daarom zetten we ons al jaren in om met een aantal collega’s van #teamkees de helpende hand te bieden bij zorginstellingen tijdens Nationale Ouderendag. Vanwege corona heeft dit nu al twee jaar niet meer plaats kunnen vinden. Om toch wat voor de cliënten van zorginstellingen te kunnen doen, geven we elke maand twee tuinbanken weg. Hiervoor kan iedereen een zorginstelling aandragen.

Marijke Zomer heeft vorig jaar zorginstelling Casa Bonita in Apeldoorn aangedragen. Hier wonen niet alleen mensen met lichamelijke klachten maar ook met dementie. Zij gaf bij haar inzending het volgende aan: het zou zo fijn zijn als deze mensen lekker buiten kunnen zitten op een plek die momenteel door vrijwilligers helemaal opgeknapt gaat worden. Marijke was ontzettend blij toen we naar aanleiding van haar inzending een tuinbank plaatsten bij deze zorginstelling. Ze vertelt hierover: “Ik ben hier met name heel blij mee omdat deze bank zo goed terecht komt. Deze is namelijk bestemd voor een afdeling met dementerende ouderen, die alleen in een omheind stukje naar buiten kunnen omdat ze anders mogelijk verdwalen. Ze kunnen dus zelf alleen via hun eigen afdeling naar buiten.’’

Ik ben maar een vrijwilligster hoor…

Ivo Beuvink (manager zakelijk Kees Smit): ”Toen ik in contact kwam met Marijke, vroeg ik haar naar haar functie bij de zorginstelling. Ze antwoordde: 'O ik ben maar een vrijwilligster hoor.' Ik moest die woorden echt even laten landen. Maar een vrijwilligster… hoezo? Dat is juist een hele belangrijke functie, zei ik. Want waar zouden we zijn zonder vrijwilligers? Ik heb juist ontzettend veel respect voor mensen die zich als vrijwilliger inzetten.” Marijke; “Ach ja, dat is misschien ook wel zo, maar ik ben al vrijwilligster sinds mijn veertiende en doe inmiddels al meer dan veertig jaar vrijwilligerswerk. Dat zal het misschien zijn. Naast mijn vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis doe ik daarnaast voor een zorginstelling als deze op projectbasis iets, als het project mij aanspreekt. En dit was zo’n project. Samen met andere vrijwilligers hebben we de handen uit onze mouwen gestoken en ervoor gezorgd dat de bewoners nu echt kunnen genieten van het buitenzijn. Zo fijn om te zien hoeveel gebruik er al van gemaakt wordt, ook als het wat kouder is. Dan gaan ze lekker in een trui of jas naar buiten. Voor mij geeft ‘het buiten zijn’ een gevoel van vrijheid en dat gun ik deze mensen ook. De tuinbank komt overigens heel goed van pas, want nu hoeven ze geen stoelen meer van binnen naar buiten te sjouwen. Ik heb trouwens zelf ook nog twee kussens gemaakt voor op het bankje, in het boerderij thema. Dat past bij de ruimte.”

Alleen samen maken we voor bewoners van zorginstellingen het buitenleven een stukje mooier

Ze vervolgt: “Ik vind het fijn dat er naast vrijwilligers ook bedrijven zijn die hierin ondersteunen. Het is heel mooi om als vrijwilliger wat te kunnen doen, maar zonder bedrijven die iets aanbieden of korting geven is het niet haalbaar. We moeten hierin vooral samen optrekken en daar is dit project een mooi voorbeeld van. Op deze manier houden we het betaalbaar en haalbaar zeg ik altijd. Ik hoop dat de bewoners nog vele jaren mogen genieten van de prachtige binnenplaats die we samen gecreëerd hebben en hoop dat er mooie herinneringen aan vroeger worden opgehaald op de tuinbank.”

En wij hopen dat er nog veel meer Marijke’s zijn die een zorginstelling bij ons gaan aandragen. Want alleen samen maken we het buitenleven voor ouderen een stukje mooier. Marijke, bedankt voor je inzending en al het mooie werk dat je doet!

Zorginstelling aandragen?

Wil jij ook een zorginstelling aandragen? Klik dan hier om je aan te melden.