Verlanglijst
Favorieten

Log in of maak een account aan
om artikelen toe te voegen aan uw favorieten

Cart

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Inspiratie voor de mediterrane tuin

Tessa 29 augustus 2019
Tuinstijlen

Toscane, prachtige uitzichten, middeleeuwse stadsmuren en culinaire hoogstandjes. Het is een heerlijke streek om je vakantie door te brengen. Eenmaal weer thuis in Nederland mis je al gauw die warme mediterrane sfeer. Tijd om je Hollandse tuin om te toveren tot een mediterrane tuin. Zo houd je dat heerlijke vakantiegevoel ook in eigen tuin vast. In deze blog leggen we uit hoe jij deze tuinstijl thuis kunt doorvoeren. Met diverse inspiratietips en uiteraard allerlei foto’s van mediterrane tuinen.

De inrichting van een mediterrane tuin

Wil jij ook graag die heerlijke mediterrane sfeer in je tuin creëren? Lees dan verder voor verschillende tips voor de inrichting van een mediterrane tuin. Je kleurenpalet voor deze tuinstijl is warm en kleurrijk. Met aardetinten als rood, geel, oranje en bruin leg je de basis aan. Uiteraard met ruimte voor kleurrijke uitschieters zoals blauw en paars.

Mediterrane tuin met gekleurde stoelen

Voor de bestrating is natuursteen zeer geliefd, maar de keus in tegels is grenzeloos. Symmetrie kent een mediterrane tuin niet, dus met de bestrating mag je rustig diverse combinaties maken. Denk aan een grindpad of siertegels. Of ga voor diverse kleuren en creëer een warm patroon in de tuin.

Tegels mediterrane tuin

Muurtjes of een overkapping van oude stenen zijn ook erg kenmerkend voor deze tuinstijl. Geen ruimte voor een gehele muur? Gebruik dan losse stenen voor een border voor je beplanting. De oude stenen geven een fijn Zuid-Europees tintje aan je tuin. Wat echt geweldig is voor de mediterrane tuin is een oude fontein. Vooral in combinatie met mozaïek haal je echt die warme uitstraling naar je eigen tuin. Met een pizzaoven maak je het helemaal af. Alleen de geur geeft al een heerlijk vakantiegevoel.

Bij het inrichten van je tuin mag je best een beetje rommelig te werk gaan. Het hoeft niet strak en netjes te zijn. Plaats her en der terracotta potten en laat de tuin tot leven komen. Zo geniet ook jij in eigen tuin van een mediterrane sfeer.

Mediterrane tuin

De beplanting in een mediterrane tuin

Belangrijk bij de beplanting van een mediterrane tuin is het werken met tropische en exotische planten. Van olijf- of citrusbomen tot aan kleurrijke bloemen zoals de passiebloem of de sterjasmijn. Wat ook geweldig staat is een Aloe vera- of een bonsaiboom. Wil je graag borders in de tuin? Maak dan hierin mooie combinaties van planten met warme kleuren. Wil je de mediterrane sfeer ook ruiken? Ga dan voor geurige bloemen en planten voor het ultieme vakantiegevoel.

Beplanting Mediterrane tuinPlanten Mediterrane tuinBorders Mediterrane tuin

Gezellig en knus in een kleine mediterrane tuin

De mediterrane tuinen in Zuid-Europa zijn vaak erg ruimtelijk met prachtige uitzichten over een uitgestrekt landschap. De tuinen in Nederland zijn vaak ‘iets’ kleiner. Toch kan een kleine mediterrane tuin ook gezellig en knus zijn. Bepaal eerst waar je jouw terras wil. Vervolgens zie je vanzelf welke ruimte overblijft voor een mediterrane inrichting.   

Kleine Mediterrane tuinMediterrane tuin loungeset

Tuinmeubelen voor deze tuinstijl

In deze blog zie je allerlei verschillende tuinmeubelen voorbijkomen op de foto’s. Van wicker tot aan aluminium, van zwart tot aan kleurrijke kleuren. De overeenkomst tussen deze meubelen is dat ze allemaal fijn opgaan in de omgeving. Kies voor kleuren die passen bij je terras. Met tuinmeubelen in aardetinten zit je sowieso goed.

Mediterrane tuinDakterras mediterraan

Relaxen is op vakantie erg belangrijk. Jouw mediterrane tuin is dus pas compleet met een heerlijke relaxplek. Bekijk eens een hangstoel. Op de zachte loungekussens is het ultiem genieten van je nieuwe tuin. Natuurlijk wil je ook graag buiten dineren in je mediterrane tuin. Dus een diningset heeft jouw tuin zeker nodig. Ontdek hier de diningsets van Kees.

Mediterrane tuinmeubelen

Foto’s van mediterrane tuinen

Bekijk hier allerlei foto’s van mediterrane tuinen. Laat je inspireren door de diverse mediterrane elementen. Zoek de leukste uit en maak zo een mooie combinatie voor je eigen Zuid-Europese tuin. 

Mediterrane tuinmeubelenTuin mediterraanTuin mediterraanMediterrane tuinenTerras mediterraanInrichting mediterrane tuinInspiratie mediterrane tuinTegels mediterrane tuinInspiratie mediterraan terrasInspiratie mediterrane tuinenKleurrijke mediterrane tuin

Reacties

Verstuur reactie
* Verplichte velden